tiistai 28. lokakuuta 2014

Resa till Luleå

Tervehys kaikille piiiiitkästä aikaa!
Oon tässä opetellu uutta, vähän aikasempaa arkia. Avustaja, eli Marjo, tulee puoliltapäivin ja oon pyrkiny oleen hereillä sillon. Muutenki tämä arki on muuttunu lepposammaksi. Enää ei tartte stressata pusseista, muutaku että onko niitä aina riittävästi. Hyvänä esimerkkinä olkoon, että en muistanu viime viikolla tilata nesteitä, ja eilen koneeseen pitiki laittaa korvaavaksi pussiksi jotain ihan muuta ku lääkäri määräs. Nii rentona oon siis voinu olla pussishown suhteen, että asiat alkaa jo unohtua. Hoito meni kuitenki ihan hyvin, ka poistoaki tuli n.750ml.
Kotona on siistiä, eikä siivoamisesta tartte huolehtia, eikä paljo ruuastakaan. Paitsi että miettiä, mitä tekee mieli. Ollaan yhessä tehty ruokaa ja kuutioitu asioita. Kaapit on siisteinä, ja tänään käytiin hakeen verhokangasta. Luvassa on siis hienot uuet verhot kamariin. Vähän kodikkuutta sairaalatunnelman keskelle. Eli arki sujuu nyt lepposasti, ilman turhia stressaamisia.

Soittotunnit soljuu omalla painollaan. Todellaki omalla painollaan, sillä en oo paljo muutaman viikon aikana soittimeen koskenu. Kuitenki ku taikaiskusta, yks kohta kappaleesta Syksyn tullessa, oli jääny tunneilta mieleen, ja meniki eilen ekaa kertaa oikialla lailla läpi. Sitä on nimittäin hiottu viikotolkulla tunneilla, eikä mun kädet vaan oo suostuneet soittaan sitä oikialla lailla. Vaikken ollu ku kaks kertaa kahen viikon aikana käyttäny haitaria sylissä. ei siis kannata aliarvioida alitajunnan voimaa.
Tänään otin ittiäni niskasta kiinni, ja treenasin kappaletta, muuten siitä ei saa sujuvaa koskaan.

Terveysrintamalle kuuluu aika hyvää. Männä viikolla kävin pd-polilla. Labrat oli hyvällä mallilla, fosforit ja kaliumit normi rajoissa, vaikka ruokavalio on ollu monipuolinen, eli ei-niin-sopiva-dialyysipotilaalle. Kaliumia etenki ihmettelen, ku Marjo on tehny pari kertaa tosi herkullista kasvissosekeittoa, ja tietysti oon sitä imeny ku heikkopäinen. Ruokahalu ei oo ollu mikään kauheen hyvä, ja siksi urea oli melko... matala? Jännä homma ku labroista huomaa, oonko syöny kunnolla. On siis turhaa selitellä millon mitäki ruuasta, ku labroissa kärähtää varmasti. Oon kuitenki pyrkiny syömään monipuolisesti ja terveellisesti, ettei tulis mitään puutostiloja. Hb oli 106, ja pistinki viikolla sitte Mirceraa, jolla sen pitäis vähän nousta.
Lääkäri ei osannu sanoa listalle pääsystä mitään, vaan  aiko olla yhteydessä Helsinkiin. Kun ei se urologin tutkimus tuottanu oikei mitään. Tarkotan, että kun tilanne on tämä, että rakosta irtoaa sakkaa, joka pitää pissan sameana, ja pissassa on sekaflooraa eikä kuitenkaan tulehdusta. Että mikä se ois se tapa hoitaa asiaa, ku ei sellasta varsinaista hoidettavaa oo. Pissarakon riittävä huuhtominen veis sakan mennessään, mutta sitäkään ei mulle määrätty. Nyt sitte ootellaan vastausta siitä, mitä lääkärit suuressa viisaudessaan päättää.

Käytiin Sannan ja lankomiehen kans retkellä lauantaina. Arvaatteko missä?
No Ruåtsissa, Luulajassa suurkirppiksellä. Aiemmin syksyllä varattiin matka, ja lähettiin aamuvarhasella bussilla kymmenien muitten kirppishaiden kans matkaan.
Oli tarkotus ottaa rollaattori matkaan, että ois voimu välillä istuskella, mutta en muistanu aamulla koko mopoa. Niinpä roikuin Sannan käsipuolessa koko päivän, ettei ihmiset töninee kumoon. Välillä istuttiin tauolle, ja syötiin kuumia koiria. Muutamia hienoja löytöjä tehtiin, kuten Sannalle ihana talvitakki ja lankomiehelle ABBAn palapeli. Toki muutaki lähti matkaan, mutta siinä ne tärkeimmät.
Mukava oli käyä retkellä, ja illalla olinki ihan tyystin poikki ku pääsin kotia.
Eilen kävin kattoon lempikoraa. Toinen oli taas nii söpönen ja innossaan. Alkoki heti haastaan leikkiin ja painiin. On se nii mukava kaiffari, että oi voi. Saatoin myös käyä äitin soppakattilalla... Nyt ku on peräkkäiset soittotunnit, nii voi olla että jatkossa käyn usiamminki äitillä leikkimässä Höntsän kans. (Eli syömässä)

Täsä nyt jotain viime ajoilta. Kommenttiboksi on edelleen käytössä, ja sinne voi laittaa kommentteja, kysymyksiä ja risujaki. Sitte on myös tää Vesipuukin sivusto
Mukavaa syksyä ja ollaanpa varovaisia liukkailla! Moikka!

2 kommenttia:

 1. Mistä nuita kirppisreissuja voi varata? Kiinnostas kyllä ihan sikana lähtä tuonne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulemma tuolta Oulun taksipalvelujen sivulta löytyy, ku on taas ajankohtanen.
   http://otptravel.fi/matkakauppa/

   Poista