tiistai 14. tammikuuta 2014

Vatsamonumentin paljastus

Päivää että pätkähti. Pätkähti tosiaan, melkei ku ois halolla lyöty päähän.
Lääkäri kävi kierrolla ja kerto clostridiumin olevan positiivisen. Se oli kyllä odotettavissa mutta se mitä hän seuraavaksi kerto, tuli todellaki puun takaa. Oikiastaan ihan jostai toisesta mettästäki.
Että tehtäis ulosteensiirto. Luitte oikein, ulosteensiirto. En tarkota että mitään koiran kakkapussia kannetaan roskiin vaan sitä sellasta vähän roisimpaa. Että jonku läheisen ulostetta vähän fiksataan ja laitetaan mun suoleen. Kuulemma hyvä ja tehokas hoito. Mun oman, muuten terveen suoliston bakteerikanta on häiriintyny eikä se pääse paraneen ku on noita antibiootteja jatkuvasti  Tuomalla tervettä flooraa suolistoon, se tasottuis ja auttais puolustautumaan paremmin kaikelta.
Tässä asiaa miettieasäni, se tuntuu kokoajan paremmalta ajatukselta. Pitää kysellä lähipiiriltä ja jos eivät suostu, meen jomman kumman mökin pihahuussia kaiveleen.
Tuunattu kakka laitetaan suolistoon joko sen... mikä se on millä tähystetään peräsuolta, avulla, tai nenä-mahaletkun kautta suoraan vatsaan. Että ihan silleen sitä ei tartte niellä.
Siinäpä tän päivän kakkajutut ja nyt muihin aiheisiin. Tänään katottiin miltä uuet katetrit näyttää. Siisteiltähän ne näyttää, ainaki pd-katetri ja sen ynpäristö
Eilinen ilta ja viime yö meni ihan nukkuessa. Illalla en jaksanu ees kattoa telkkaria eikä ruokakaan oikeen maistunu eilen. Hoitaja kävi jutulla kympin maissa ja kerto tulevamsa laittaan antobiootin tippumaan puolilta öin. En oo tienny mitään moisesta hommasta ja aamulla epäilinki että onkohan sitä ees laitettu. Oli se ku kysyin asiaa.
Saan tänään vieraita ja tavaroita kotua. Mukavaa. Täälä nimenomasella osastolla ku välilä tuntuu että ois ku heitteillä. Tää on infektio-osasto ja paljom potilaita eristettynä. Se tarkottaa sitä että hoitajien pitää pukia suojavaatteet joka kerta ku tulevat huoneeseen ja riisua ne täältä poistuessaan. Se tietysti vie aikaa ja on vaivalloistaki nii että eivät ihan jokasta pikkuasiaa juokse eriksees toimittamassa. Siksi tää nimenomanen osasto on vähän tylsempi ku muut mutta onhan tässäki se hyvä puoli että rauhassa saa olla, sitä ku sairaalassa ei monestikaan saa valita millaset huonekaverit haluaa. Normi vuodeosastolla ei oo näitä eristyspotilaita nii paljoa ku täälä, nii aikaa liikenee enempi potilaille. Minä ite oon varmasti se kaikista epämukavin huonekaveri ku kuulemma kuorsaan. En tiiä uskoisko tuota ku ite en oo moista kuullu mutta nii jotkut väittää. Ruukaan sanua aina uusille huonekamuille että kuorsaaan joten pyyetäänpä hoitajalta korvatulpat yöksi.

Nyt saattas olla päiväunien paikka. Mukavaa loppupäivää ja käykäähän kommentoimassa
täällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti