maanantai 27. tammikuuta 2014

♪ ♫ Thats the way -aha aha- I like it ♫♪

No nii, nyt on se kauan ja hartaasti ootettu päivä. Eli pääsin alottaan pussihoidot.
Aamulla menin kaheksaksi munuaisosastolle, kävin vähän leuhklimassa tytöille ketkä makas hemodialyysissä, että minäpä en tuukaan tänne, ja jatkoin matkaa. 
Aluksi kateltiin noita vehkeitä ja lueskelin ohjetta. Hommat tuntu kovasti tutuilta ja sitte alettiinki jo huuhteleen vatsaonteloa. Aluksi tuli veren sekasta nestettä mutta se kuuluu asiaan, onhan sitä huuhottu vaan kerran, heti sillon seuraavana päivänä ku katetri laitettiin. Sitte laitettiinki eka satsi mahaan imemäään kuonaa ja nesteitä. Se ehti olla tunteroisen ja jo kerkes pari desiä imasta itteensä. Tässä todistusaineistoa.
Siinä lepää. Kaks ensimmäistä poistettua desiä. Päädyttiin laittaan 1500ml kerrallaan ettei tulis ihan täpötäys olo ja ruokahalu häviä sen siliän tien. Toinen pussi oliki jo melkei oikian pissan väristä, ihan pieni aavistus punasta oli siinä enää. Poistoa tuli siinä kolmisen desiä. Ennen kotia lähtöä laitettiin vielä sellanen neste joka tulee jatkossa olemaan mun päiväneste ja jota pidetään vatsaontelossa aamusta iltaan ku kone hoitaa lyhyemmän välin poistot öisin.
Sain mukaan kaiken maailman välineitä ja hoitovälinejakelusta haettiin tippateline. Tuo vähän uutta tuulahdusta mun askeettiseen sisustukseen.
Piti hälyttää äiti apuun ku olin jättäny parkkikortin kotia ja lompakossa ollu 20€ meni aamulla taksiin ja kahvitteluun sairaalassa. Ois kai tuo taksariki kaverina haalannu kamoja ja oottanu ku haen kortin kotoa mutta se meni nyt näin.

Aamulla olin ihan täpinöissäni, kuten kuvastaki näkyy. Kevyesti onnellinen.
On se jännä homma että vaikka nyt sais periaatteessa juua normisti, pidättelen vieläki. Ehkä se johtuu siitä että yöksi ei tuu mitään nesteitä sisään jotka imis itteensä nesteitä minusta. Huomena apteekki tuo nesteet tänne ja niitä menee päivässä 7.5l. Ei mikään ihan pieni määrä ja luulenpa että makkarin nurkasta tulee laatikkovarasto. Pitää hommata joku elämää isompi roskis ku jätettä tästä syntyy reippaanlaisesti. Huomena hoidot alkaa pyörimään jatkuvalla syötöllä ja eka kontrollikäynti sairaalaan tulee reilun viikon päähän. Katotaan että nesteet on riittävän vahvat poistamaan nesteen ja kuonat ja se selviää verikokeista. Noita nesteitä on kolmea eri vahvuutta ja vahvin liemi on tehokkain ja sitä käytetään harvakseltaan, esim. jos on kovasti turvotuksia. Mulla on käytössä, aluksi ainaki, keskivahva joka näyttää imevan ainaki nestettä ihan kohtuullisesti. Sitte on mieto jolle on silleki oma aikansa, esim kesäkuuma vois olla sellanen aika tai jos on kuumeessa ja keho tarttee enempi nestettä. En tiiä mutta luulisin.

Tyhjensin just vatsaontelon ja päivällä sinne laitettiin 1500ml ja saman verran tuli ulos. En tiiä miksei imeny yhtään mutta sepä selviää varmasti huomena. Ainaki helpotti ku söin just kolme lautasellista kanawokkia, ei tunnu maha enää nii täydeltä. Kiva huomata että ruokahalu on ainaki toistaseksi ennallaan. Sehän mun yks iso pelko oli että se häviää mutta nyt ainaki vaikuttaa lupaavalta. Eka kerralla 16v sitte muistan että samantien ku sain ekat nesteet sisään, jäi pian tuotu välipala syömättä. Vähän tomaattia siitä räpistelin mutta se siitä välipalasta. Ja kaikki muuki jäi jatkossa syömättä, korkeintaan vähän levitin ruokaa lautasen reunoille että näyttäis siltä että sitä on syöty. En halua enää kokia moista.

Nyt alan ootteleen huomista ja sitä että pääsee kunnolla vauhtiin näissä hommissa. Hyvää yötä ja nautiskellaan niistä juomista oikein sydäntemme kyllyydestä! Moikka!

7 kommenttia:

 1. Nonih, lopultakin siitä pussihoidosta tuli totta, kyllä sä sitä odotitkin joten syytä on nyt iloita :D

  Mulla oli kyllä PD;nkin aikana nesterajoitus, mutta toivottavasti sulle ei sellaista tule :)

  VastaaPoista
 2. Ihana päivitys, joka kyllä kuplii hyvää mieltä ja iloa :) Joo kyllähän se makuuhuoneen sisustus aika karuksi ja sairaalamaiseksi muuttuu dialyysikamojen myötä, mutta onneksi sitä yöllä nukutaan eikä ihastella hienoja sisustusvalintoja ;)
  Marjo

  VastaaPoista
 3. Kyllähän tässä sellanen rajotus on että ei ihan hirvittäviä määriä saa juua mutta enempi kuitenki ku hd:ssa. Katotaan nyt tässä miksi nuo poistot tasaantuu ja sen mukaan sitte katotaan millanen rajotus tulee.
  Tänään oon omillani, seuraava sairaalssa käynti on vasta vajaan parin viikon päästä :)

  VastaaPoista
 4. Yks etappi saavutettu, puuh. Jäitä hattuun vaan ja pidetään peukkua, että hoito alkaa pelaamaan kotioloissakin. Voit varmaan olla osastolle ja perehdyttäjään yhteydessä nyt alussa herkästikin..? Kävikö se dude sulla kotona? eiks sieltä pitänyt jonkun tulla kotonakin käymään? Sata peukkua ja voimaa kroppaan nyt. Taas... Nautiskelehan huomisesta ykkösjoukosta, jonka saat kokoamisvieraiksi. Tulee muuta funtsattavaakin. Ja muista ennen/jälkeen kuvat!

  VastaaPoista
 5. Nyt ku vaihdoin mittaa, alko tulla poistojaki. Ekan mitan ilmottama 2dl oliki todellisuudessa 3dl. Nii että sehän tarkottaa että hyvin tulee :)
  Joo, huomena saahaan säilytystilaa jota nyt kipiästi tarvitaanki :)

  VastaaPoista
 6. Millä sä mittaat niitä poistoja?
  Muistan vaan kun itte koklasin vaikka mitä ennenkun löysin sellasen millä ei ollut heittoja vaikka ei kaikkein yksinkertasin menetelmä ollutkaan ;) Aluksi koitin kalavaakaa (meidän sairaalassakin oli sellainen mutta noi vapailla markkinoilla myytävät näytti vähän mitä tykkäs ja oli siis epäluotettavia kun vertas kahden eri vaa'an tuloksia toisiinsa) sit koitin puntaria joka antoi eri tuloksia sen mukaan miten ne poistopussin letkut siihen mukaan sai aseteltua. Meinas mennä hermot pari hassua kertaa :D Sitten ostin ison kannun ja digitaalisen keittiövaa*an ja johan alkoi tulla millilleen oikeita tuloksia poistoista lopulta vaikkakin se ulostulonesteen kanssa lutraaminen olikin aikamoista säätöä..

  VastaaPoista
 7. Aluksi mittasin sellasella kahen desin mitalla joka on tullu pesuainepaketissa. Sitte vaihdoin desimittaan ja huomasin että pesuainepaketin mitan 2dl on todellisuudessa 3dl. Pitää hankkia kyllä iso kannu tai saattas riittää jos ostan digitaaliseen henkilövaakaan uuen pariston :)

  VastaaPoista