torstai 16. tammikuuta 2014

Esittelyssä eristysyksiö

Viikko on yli puolen ja minä nautiskelen edelleen täyshoidosta.
Eilen oli dialyysi ja poisto oli mahtavat 2,8l, join kaikki mitä eteen kannettiin vaikka ois pitäny pitää jotain rajaa. Noh, se on poistettu ja nyt myös unohettu.
Lääkärinkierrolla eilen ei tullu mitään uutta enkä ees crp:tä muistanu kysyä. Kai se koholla oli ku kuumetta oli aamulla 37,9 ja illallaki vielä saman verran. Päivä meni ihan nukkuessa ja yöki vielä päälle.
Tämä eristys on, jos se ei oo ihan selvillä kaikille, eristys, missä.potilas eristetään muista potilaista. Minä en saa poistua täältä huoneesta ja hoitajien pitää pukia suojavaatteet päälleen tänne tullessaan, ja riisua pois lähtiessään. Täälä on oma suihku ja vessa ja ne on tietysti vaan mun käytössä. Vieraita täälä saa käyä vaan heänki pittää pestä käet tullessaan ja mennessään. Toki omalla vastuulla täälä käyvät.
Vasemmalla on kuramahan paras ystävä, vessa. Oviki on jatkuvasti kodikkaasti selällään ja mahatautiset tietää kyllä miksi. Siksi että sadasosasekuntiki voi joskus olla se ratkaseva.
Oikialla on ovi vapauteen, sinne minne mulla ei oo mitään asiaa. Tuossa on pieni eteinen tai tila, missä hoitajat naamioivat ittensä. Vaatekaappeja on kaksin kappalein. Ehkä siksi että tää huone on, jos tarve vaatii, ihan normi kahen hengen huone. Tai siksi että täälä saattaa vierähtää kuukausia. Varmaksi osaan sanoa sen, että vaatteita varten se ei oo ku vaatetus täällä on talon puolesta. Vessan oven takana on lukollinen kaappi missä on kaikenlaista salaista ja potilailta kiellettyä, esimerkiksi nenäliinoja. Muusta en tiiä ku nii on salaista.
Sairaala on panostanu viihtyvyyteen kahen taulun verran. Sulassa sovussa sommitelmassa on osaston päiväohjelma, kello ja hanskoja joka käteen. Ylemmässä taulussa on perisuomalainen viljapelto ja jokaisen särmää nurmikkoa arvostavan pahin vihollinen ja hihhulin herkku, voikukka. Alemmassa taas on orava. Se ei oo Kaketsun orava, siitä oon täysin varma. Tiiän sen siitä ku pari kamua asuu Kaketsulla ja ne kerää käpypisteitä ja oravia kuvaamalla niitä saa roimasti. On siis nähny Kaukovainion joka ikisen oravan usiasti lähikuvassa eikä tuo niistä ykskään. Oon kantanu oman korteni viihtyvyyden kekoon jättämällä vuoteen pettaamatta. Jätesäkki sängyn päässä pn todellaki uusinta uutta ja kuuminta hottia Yrjölästä. Telkkarista roikkuu stetoskooppi vähintäänki yhtä rennosti ku hipsterillä vaarin vanha kravatti tai hihhulin Iintian reppureissulta hankkima medaljonki. Kaks tuolia toivottaa vieraat ystävällisesti tervetulleeksi mutta vähintään yhtä ystävällisesti menneeksi, istumamukavuudesta päätellen.

Kylpytilat on kätevästi sijotettu huoneen nurkkaan. Ilmanvaihto on tietysti hyvä, niinku kosteissa tiloissa tulee ollaki. Harmi vaan että katosta vajaa haitariovi ei kauheesti eristä tuuletuksen meteliä mutta sen voi kompensoida laittamalla telkkaria isommalle. Ennen vanhaan eli sillon ku minä olin nuori, olin tällä samalla osastolla hoidossa tulirokon vuoksi (kaks kertaa tietysti, kuka sitä nyt kertaan tyytyis). Ikkunan alla oli amme ja suihkun kohalta meni ovi ulos. Ei se tietenkään ollu tarkotettu siihen että potilaat sitä käyttäis hoitajilta salaa tupakoimiseen. Voi raasuja tupakoitsijoita jotka tänne joutuu ku uloskäynnit on muurattu umpeen. Minä en moista enää harrasta ja siitä oon varsin ylypiä. Ikkuna on sijotettu siten että ulkoa ei nää sisälle mutta alle puolitoistametrinen ei myöskään nää sisältä ulos. Paitsi taivasta mikä onki sairaalamiljöössä monesti se kaikista kaunein osuus.
Omaat pyykkipussit löytyy myös. Pyykit pusseihin ja pussinsuu visusti kiinni ni ei leviä jokapuolelle nuo paskabasillit.
Tämmösessä hoitolassa sitä majaillaan. Aika kallista lystiä tää kyllä on mutta sisältyy tähän ruokaa monta kertaa päivässä. Ja jos pitää välit yllä henkilökunnan kans nii saattaa joskus tipahella jotai ekstraa, niinku esim. kahvia siihen aikaan ku sitä ei muuten ois tarjolla. En silti suosittele tätä, ainakaan pitkäaikaismajotuksena.

Sitte vähän arkisempiin juttuihin.
Crp  oli eilen 85 ja tänään 83 eli laskussa on. Huomena katotaan kotia lähtöä mutten uskalla siitä vielä riemuita. Kuumetta ei oo tänään ollu ja se on hyvä, voinnissa sen heti kyllä huomaa.

Nyt on aika potilaan vaipua rentouttavaan uneen hetkiseksi, ennen seuraavaa ruokaa Palataan asiaan taas, ehkäpä jo kotua. Moikka!

6 kommenttia:

 1. Mites toi dialyysiin lähtö noin niinku käytännössä eristyksestä tapahtuu? Jos huoneeseen tulijat suojaavat itsensä, niin miten sut suojataan dialyysireissun ajaksi, 200litran muovipussiin? ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siten että,pesen ja desifioin käteni, sujautan käsiino hanskat ja livahan dialyysiin. Se sattuu täälä olemaan tuossa ihan vieressä. Hoidossa oon toetysti myös eristettynä ja sama kuvip ku tuun takas. Kiitos paljon kommentista! 😊

   Poista
 2. Voi Lellu =D mää veet silmissä nauran tolle osuvalle kuvaukselle tosta yksiöstä xD koitan illasta piipahtaa, jos ehdin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mariannesta tulee tänään mun rikoskumppani ku aiko salakuljettaa mulle kahvia 😨

   Poista
 3. Toivottavasti tämä kommentti nyt näkyy. Kiva yksiö sulla siellä ja täyshoito, sinulla aikamoinen vuosi takana, toivottavasti tämä olisi parempi ja saisivat sinut kuntoon uutta munuaista varten. Koko blogi on hyvin kirjoitettu, mutta ei niin mukavaa lukea kaikkinen ikävine asioineen. Hyviä vointeja sulle sinne <3
  terv. Ewa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ewa. Vuosi on ollu melkonen ja tästä vuodesta tulee taatusti parempi, valo tunnelin päässä kirkastuu koko ajan. Toiseksi, mun serkkutyttö näki tähenlennon ja kerkes toivomaan että epäonnen kelkka muuttaa suuntaa 😊

   Poista