keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Asettumista uudenlaiseen arkeen

Täsä sitä on opeteltu elämään säännöllisesti. Pussi pitää vaihtaa neljän tunnin välein ja sehän tarkottaa että aamulla ei voi nukkua ihan miten lystää. Oon kyllä laittanu vaihtoajat itelleni passeleiksi että aamulla ei tartte olla pystyssä ennen sian pieremää.
Hoidot on alkanu hyvin. Aluksi luulin että poistoja ei tuu ku mittasin ulos tulevat nesteet sellasella mitalla joka on tullu pesuainepakkauksen mukana. Lopulta aloin ihmetellä ku turvotuksia ei tuu vaikkei mitään muka poistukaan kehosta. Mittasin desimitalla muovimitan tilavuuden ja sen osottama 2dl oliki todellisuudessa 3dl. Eli se siitä, poistoja tulee mukavasti. Äkkiseltään sanoisin että vajaa litra joka vaihdolla eli siihen saa jo juaki ihan reippaasti. Pissaa tuntuu tulevan myös enempi mutta se johtuu varmaan siitä että juon enempi eikä siitä, että munis ois toipumaan päin.
Viimeksi 16v sitten laitoin joka vaihdolla sisään 2000ml ja nyt jälkeenpäin huomaan että se oli ihan liikaa. Meni ruokahalu ihan tyystin ja oli huono olo ku maha tuntu olevan ihan täpötäynnä jatkuvasti. Nyt ku täyttömäärä on 1500ml, on ruokahalu säilyny eikä vielä ainakaan, oo ollu huonoja oloja. Yleisestä piristymisestä en osaa vielä sanua mitään ku on vähän univelkaa kuitattavana mutta seki selviää lähiaikoina.
Oon fiilistelly juomisen kans, maistellu kaikenlaisia mehuja. Ruokavalioki vähän höllentyy mutta en oo vielä uskaltanu ottaa löysiä ku aattelin että katotaan mitä verikokeet sanoo reilun viikon päästä. Kaikin puolin vaikuttaa hyvältä tämä homma ja kuhan vielä saan sen yökoneen nii sitte jää päivät vapaiksi vaihdoista. Jees, hyvä meininki.
Täällä on kerrottu tarkemmin mitä tää hoito on. Tällä hetkellä teen CAPD-hoitoa eli jatkuvaa omatoimista dialyysiä ja jatkossa sitte APD-hoitoa eli kone hoitaa vaihdot öisin automaattisesti.

Täälä Oulusa on Kumppanuuskeskuksessa, tuossa naapurissa, sellanen Sonja-palvelu. Sieltä saa apua noissa paperihommissa. Keräsin yks ilta kaikkia mahollista mitä veisin soskuun ja mitä ne vois olla vailla toimeentulotukihaklemukseen. Tänään kävin sitte Sonja-neuvojan luona ja täytettiin hakemus. Aika reilusti oli noita sairaala- yms. hyväksyttäviä kuluja ja n.230€ jäi harkinnan varaan ku oon maksanu noita taksimatkoja dialyysiin. Saa nähä mitä sieltä tulee, toivottavasti ees jotain. Vielä pitää laittaa oitotukihaemusKelalle. Se ei onneksi oo ku tarkistushakemus ja siitäki on lääkärinlausunto jo menny Kelalle, että nää kotihoidot on alkaneet.

Tänään piti kasata ne lipastot mutta kävi nii että auto ei lähteny käyntiin ja ne on edelleen paikassa x. Jospa se sais viimeistään juhannukseksi paikalleen. Eipä silti, ei ois tänään oikei ehtinykään ku ois pitäny saaha Karjalanpaisti uuniin jo aamulla ja tuo soskuhakemus piti saaha tänään valmiiksi. Huomena ku on soittotunti ja jos siitä ois puuttunu jotai, se ois pitäny hankkia perjantaina ja myös hakemus pitää jättää viimeistään perjantaina. Mun kriteerien mukaan oon täysin buukattu koko loppuviikoksi. Eli ihan hyvä että lipastojen kokoaminen jää toiselle päivälle.

Toivat just apteekista 21 laatikkoa dialyysinesteitä. Hmpf. Alan katteleen niitä. Moikka!

1 kommentti:

  1. Toi roskarumba PD;stä on kyllä valtava. Mulla oli nurkassa aina sellanen musta jätesäkki johon keräsin niitä käytettyjä tyhjuä pusseja ja letkuja ja pahviroskat piti aina viedä auton takaronkkiin kun meidän talossa ei ole pahviroskista ollenkaan. Mutta toisaalta toi roskajuttu on pieni vaiva kun saa kotona tehdä dialyysit :)
    Kuinka pitkän ajan litkut sulle toimitetaan apteekista kerrallaan?

    VastaaPoista