perjantai 10. tammikuuta 2014

Pari uutta venttiiliä

Terve taas! On perjantai-ilta ja minä puolinukuksissa. Pääsin tänään pois sairaalasta vaikka vähän se jännäs että miten tuon lämmön kans. Sitä ei kuitenkaan hoidossa enää ollu joten pääsin kotia.

Palataan ajasa keskiviikkoon. Oli sovitusti dialyysi ja sen jälkeen poistettiin katetri. Hoidossa poistettiin muistaakseni 1.5l ja ku se ei toiminu kunnolla, piti verta kierrättää hitaasti. Eli neljän tunnin aikana verta kiersi n.33l ku sitä esim tänään kiersi 53l (ja poisto oli tänään 2.4l). En ollu aiemmin jännittäny eikä ois kyllä kannattanu jännätä aamullakaan; ihan turhaa energian haaskausta. Katetri oli nimittäin jo irti ja kirurgi vaan ikäänku nosti sen pois iholta. Se siitä.
Hoidossa kyselin että eikö voitais humauttaa mut ku laitetaan uus katetri kaulalle ja ehotin jopa että laitettas molemmat, kaula- ja pd-katetri torstaina. Ei kuulemma passaa ku harva kirurgi laittaa pd-katetria. Olin kuitenki saanu tingattua, tai oikiastaan alahuuli väpättäen todennu että eikö täsä oo jo ihan riittävästi ronkittu ja että tämä ei nyt oo ennää yhtään mukavaa. Niinpä sain humauksen ja kas kummaa, ku heräsin siitä, hoitaja ilmotti heräämössä että on nyt sitte pd-katetriki paikallaan! Olin jo pokahtamaisillani riemusta, tietäähän se yhtä sairaalareissua vähemmän ja kotihoidon aikaistamista kahella viikolla.
Uus kaulakatetri on vaihteeksi vasemmalla puolella. Oikialta puolen, missä kaks edellistä venttiiliä oli, on laskimo sen verran vetäytyny että piti laittaa toiselle puolen vaikka se vähän hankalampi kuulemma onki laittaa.
Kaiken lisäksi vielä sain eilen kansalaisopistosta paikan haitaritunnille. Sitäki oon havitellu syksystä alkaen. Tää on tosin väliaikanen ja kestää kevääseen asti, syksyllä pitää hakeutua oman paikkakunnan taidekouluun.

Kuva on siitä poistetusta katetrista. Tuo mollukka mikä piuhassa on kiinni, on kuffi jonka pitäs olla ihon alla kasvattamassa katetria kiinni kehoon. Mulla se jostain syystä on valunu ulos viime vkl:n aikana ku perjantaina siitä poistettiin tikit jokta piti katetria kiinni.Piti mennä tänään mökille mutta suunnitelmat muuttu nyt. Ei oo oikein lähtijäksi ku maha on sen verran pipi että pitää kävellä kumarassa. Eikä mökkiolosuhteet, vaikka talviasuttava onki, oo nyt se paras vaihtoehto. Mökillä vesi tulee porakaivosta nii en nyt ota mitään riskejä että joku basilisko tarttuis.


Sellanen pieni lisä tähän hommaan on nyt tullu että facebookissa on sivusto nimeltä Way to dialysis ja se löytyy täältä: http://waytodialysis.blogspot.fi
Käykäähän tykkäämässä ja uskaltakaa kommentoida asioita; tekstejä, säätä, esittäkää toivomuksia, risuja ja ruusuja, omia kokemuksianne tai ihan mitä vaan mieleen juolahtaa.
Minä haalaan ruhoni nyt soffalle torkkumaan. Moikka ja palataan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti