lauantai 9. marraskuuta 2013

`On yö kirkkaampi päivää valopisteet taivaalla liukuvat aamuun`

Jees, hyvä meininki. On puoliyö ja heräsin tunti sitte päiväunilta.

Lentsu pitää otteessaan edelleen. Onneksi yöt saa nukuttua ihan kohtuuella. Ruoka ei oo maistunu muutamaan päivään oikei kunnolla. Dialyysissä tänään kuitenki maistu ja söinki kaikki ja vähän päälleki.
Hoito meni hyvin. Päivällä iltavuoroon lähtiessä jännitti että olinkohan aamulla ottanu verenpainelääkkeen. Sitä ku ei kannata syyä samana päivänä ku on hoito koska hoito laskee paineita ja toisekseen dialyysi puhistaa lääkeaineen kehosta. Hdoion edetessä totesin että en ollu kai sitä ottanukaan ku paineet pysy kohtuudessa. Poisto oli 1.8l ja muuten tunnit meni torkkuessa.
Keskiviikkona otettujen kuukausikokeiden tulokset sain tulostettuna mutta ne jäi dialyysiin, niinku jäi myös rillit ja vitamiinit jotka otetaan aina hoidon jälkeen, ottamatta. Siinä ku tuli vähän kiire ku taksikuski tuli huuteleen. Nepä löytyy sieltä sitte maanantaina ja onneksi kotona on toiset ja vielä kolmannetki rillit jotka tosin on hukassa.
Maha voi taas paremmin. Oon koittanu miettiä pääni puhki mistä se vois johtua. En oikei usko tuohon laktoosivammaankaan. Tällä hetkellä pääepäiltynä on joku verenpainelääkkeen ainesosa. Ei oo tarttenu parina viime viikkona syyä ku sillon tällön sitä ja maha on ollu parempi. Tuo lääkeaine se ei oo ku oon syöny sitä kauan. Nyt ku lääkevaihto on maholista ja valmistaja saattaa olla eri ja tietysti lääkkeessä käytetyt apuaineetki toiset, vois se olla jotai sellasta. Tää kuulostaa ehkä hiusten halkomisela mutta joku todella pieni asia sen täytyy olla ku mitään muuta mahollisuuksia en nää enää. Mahaa on tutkittu kahella sairaalareissulla eikä mitään sellasta oo löytyny mitä vois syyttää. Tai sitte kaikki riippuu vaan tähtien asennosta. Who knows.

Vähän on ilmassa sellasta mielen mataluutta. Oon miettiny kovasti sitä kotidialyysiä. Onkohan se oikiasti sittekään nii ihanaa ku mitä mää kuvittelen.
Nyt ku on ollu pakko lähtä kotoa pois ja dialyysiin, on se ollu mukavaa ku on ollu rutiineja. Etenki ku oon tämmönen kotihiirulainen enkä poistu kotoa jos ei oo pakko. Jos on jotai ahistusta tms nii vielä hankalampaa on lähtä kotua minnekään. Nii että käyköhän tässä nyt nii että hautaudun kotia ihan tyystin. Jos ne kaikki avuntarjoukset on vielä voimassa nii pyydän että tulkaa käymään kylässä! (oon varma että mun sisko pyyhkäsee tänne heti ku lukee tämän ja vanhemmat pyytää mökeillensä/koteihinsa käymään)

Tänään oon pitäny välipäivää verensokerin jatkuvassa mittauksessa. Oon toki mittaillu mutta en nii tiuhaan ku ed. vuorokautena. Yöllä mittasin kerran ja kahen yön perusteella jo huomaan että yöksi pitää nostaa basaalia. Nyt sitä menee klo.00.00-04.00 0.45ky/h ja 04.00-24.00 0,6ky/h.

Pää jumittaa jo sen verran että taian lopetella tältä kertaa. Sen verran kerron ens viikon ohjelmasta että tiedossa on uutta ja jännää vaikkaki toisaalta vanhaa, tuttua ja mahottoman mukavaksi todettua. Se liittyy musiikkiin ja siihen liittyy muuan mystinen italialainen kaunotar.


2 kommenttia:

  1. Mahtavaa, että se katedrin laitto nyt on varmistunut. Kyllä se varmasti paremmin sulle sen nesterajoituksen päättymisen puolesta passaa. Jotain uutta tulee ja vanhaa lähtee. Hyvin se menee... Tuo kotiin hautautuminen on vakavempi hommeli. Toivottavasti ihmiset kyläilee ja pidetään mekin asiana, että viikottain nähdään. Vähän piristystä ja semmosta tavallista kivvaa. Ens viikolla ois kiva, jos auttasit sen senkin kanssa. Sitten pitää käydä siellä Nikkisilläkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jees. Ja tiistaina saattaa olla pannu kuumana täällä :)

      Poista