keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Älä tule paha kakka, tule hyvä kakka!

"Uutta suoleen että vanaha kuolee" tai "Uusi bakteerifloora, vanhan surma" Vaimitensemeni.

Niin tai näin, on hommeli nyt tehty ja olo on mainio.
En saanu yöllä oikei nukutuksi ku kone hälytti pari kertaa ja sitte pitiki jatkaa pöntöllä juoksemista. Onneksi otin sen portatiivin viereen, en ois ehtiny kertaakaan vessaan ku ois pitäny irrottautua koneesta. Aamulla piti juua litra lisää paskamehua ja taas sai juosta vessasa. Pari tuntia ennen toimenpidettä sain kaks Imocuria jotta suolen toiminta hidästuu ja sitte suihkuun. Sillä välin hoitajat vaihto petivaatteet sänkyyn.

Ennen toimenpidettä piti vaihtaa sellaset jännät pöksyt jalkaan. Harmi ettei ollu kamera mukana, ne oli todellaki kuvaamisen arvoset. Sairaalasa käytetään sellasia nailonisia, lahkeellisia pikkareita naisilla jos tarve vaatii. No näihin tyttöboksereihin oli anuksen kohalle leikattu pieni reikä. Ihmettelin hoitajalle, että mikä juttu tää on, ni se kerto, että toiset naiset kokee sen mukavammaksi ku ei koko toosa oo levällään sielä toimenpiteessä. Ymmärrän kyllä, olihan tää avustava hoitaja mies, niinku lääkäriki. Mutta oli ne nii jätteiset ne pöksyt että mua nauratti se ihan ääneen.
Sitte vaan letkua pepandeeriin ja silleen. Suoli näytti jotenki erilaiselta mitä olin kuvitellu. Oon toki nähäny telkkarista kuvaa mutta olihan se eri juttu ku kyseessä oli oma suolisto. Sielä oli kaikki kunnosa joten se oli märkä, kiiltävä, puhas (se paskominen siis kannatti) ja muutenki siisti. Laskivat  sontalitkua sinne ja jos kuulin oikein, sitä oli 400ml. Ihan kaikkea eivät kuulemma laittaneet mutta toivottavasti sen verran ettei tartte mennä takas.
Hoitaja kerto että paksusuoli on 120-140 cm mittanen ja tuola se kurtattiin n.80cm pituuteen. Jyrkkiä mutkia oiottiin jotta litku menis sinne tasasemmin. Kuulemma ykskään jolle ulosteensiirto on tehty, ei oo tullu toista kertaa saman vaivan kans ainakaan. Joten toivotaan että tääki onnistuu ja clostridium pysyy pois.
Toimenpiteen jäläkeen piti maata kaks tuntia oikialla kyljellä ettei litku valu pois. Pukkasivat osastolle ja otin joutessani tirsat. Heti ku sain nousta ylös, aloin juoksuttaa hoitajaa ruokatoiveillani ja ne kuuliaisesti täytettiinki. Tosin ne oli meleko vaatimattomat, nimittäin kahavia ja leipää. Oli mukava syyä pitkästä aikaa. Kuulemma ei kannata heti juntata pizzaa tai muuta ku saattaa tulla maha kipiäksi ku suolisto on ihan tyhjä. Niinpä oonki varovasisesti syöny tänään ja katotaan huomena sitte vähän tanakampaa evästä.
Piti vielä kerran käyä suihkusa ja sainki pukia omat vaatteet päälle. Ohojeesa oli että pikkarit pitää heittää roskiin ja niinpä ne vanahat perhospöksyt pääsivät autuaammille pikkuhousumaille taivaallisia peppuja peittämään. Tais siinä mennä paitaki samasa kyytisä.. Loput vaatteet ulkovaatteita lukuunottamatta, nakkasin pussiin ja kotona suoraan pyykkikoneeseen.
Mukavinta koko touhusa oli se että sain juua iha hulluna. Eilen illalla kaks litraa paskalimua ja litra mehua ja aamulla vastaavat määrät oli litra ja litra. Kaikki tuli ruiskuna ulos nii että ei jääny turvotustakaan. Ikävintä hommasa oli se jatkuva vessasa juokseminen. Ehkä myös se pieni hetki ku mahaan sattu ku laittovat ilmaa suoleen mutta seki meni joutuin ohi. Kaikkinensa melko kivuton toimenpide. Hoitaja sano että paksusuolen syöpää ei tartte pelätä kahteentoista vuoteen, koska sen kehityminen vie tuon ajan. Seki tieto on ihan lohdullinen, ei tartte heti alkaa hätäillä paksusuolensyöpää. Nyt olo on ihan normaali, ei mitään kolotuksia tai muuta vastaavaa. Väsyttää vaan kovasti.

Älkää peljätkö, ystävät. Minä kestin sen ja taatusi teki sen kestäisitte. Hyvää yötä!

1 kommentti:

  1. On nämä sun blokkaukset lennokkaita ja huumoripitoisia. Naurattaa lukiessa, vaikka vakavasta asiasta on kyse
    Auli

    VastaaPoista