sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Viikonlopun diibadaabaa

Mukavaista sunnuntai-iltaa. Viikonloppu on menny täsä kotinurkillä pyöriessä. Sillä erotuksella muihin viikonloppuihin, että nyt mulla oli vastuullinen tehtävä hoitaa Sannan ja lankomiehen taimitarhaa. Kävin eilen kattoon rehuja ja ne voi hyvin, ja kovasti toivon, että voivat edelleenki. Ehkä ne on hengisä ku ei oo kuulunu mitään.
Päätin eilen tehä pottumuusia ja paistaa lohta. Kuulostaa iisiltä eikä pitäs olla mitään ongelmaa tekemisesäkään. Noh, onnistuin saamaan muusista liisteriä ja poltin kalan paistinpannuun. Cool. Muusi lähti suorilta viemärirotille ja lohesta perkkasin hiiltynnet osat pois ja söin loput. En tiiä misä meni vikaan mutta epäilen perunoita. Niistä samoista ku tein edellisen kerran, seki meni liisteriksi. Pottuja kuoriessa ihmettelin paria pottua että ovatpa napakoita, ku punasen pussin perunat on yleensä sellasia erin tuntusia. Ei pehmeitä, vaan jauhosempia, niinku muusipottujen tulis ollaki. Luulisin että oon yhistäny kiinteitä perunoita samaan pussiin ja koittanu niistä äpöstää muusia joka ei tietenkään onnistu. Tai sitte oon unohtanu miten muusia tehhään ja syytän väärää puuta. Kuka tietää.

Tänään nukuin ihan liian pitkään, heräsin klo.14.24. Ärsyttävää ku tullee nukuttua nii pitkään. Rytmi on  pikkuhiljaa menny myöhemmäksi ja myöhemmäksi. Nukkumaan menin yöllä n. kolmen maisa ja tietäähän sen miten siinä käy ku unta on saatava joka yö 10-12h. Jospa se nyt taas vähän oikenis ku huomena pitää herätä sairaalaan ja varmaanki ti meen mökille. Sielä ei tuu valvottua nii pitkään ku kotona.
Mulle tulee monesti huono omatunto jos en mee kauniilla kelillä ulos. Maalainen minussa tykkäis olla ulkona mutta ei täälä kaupungisa oikein ossaa. En oo mikään muuten-vaan-kävelijä, vaan pitäs aina olla joku päämäärä minne mennä. Eli hyötyliikkuja. Eka olin lähösä rantaan katteleen mutta soitin kavereille että menisin käymään heillä kahavilla.  Matkaa sinne on 1.5km eli kolome kilsaa tuli kaikkinensa. Ihan hyvin sen jaksoin kävellä. Musta tuntuu että suurin ongelma kävelemisesä on se, ku kävelen virheasennosa. Toinen kankku ja lantio väsyy herkästi ja niitä pitää välillä lepuuttaa. Ennen tuo matka ei tuntunu missään mutta aikojen saatosa on alkanu tuntuun. Toki tässä ku on nyt ollu vähän kaikenlaista muutaki vaivaa nii on ne vähäsetki vanhat voimat ehtyneet. Pittää van kävellä enempi ja koittaa saaha lissää voimaa.
Kotia tullesa hain vielä kinkkiä nii hoitu samalla ruokahommatki. Kuva on remontisa olevasta Letkun puistosta.
Keskustasa on purettu yhestä korttelista iso osa pois ja se on todella absurdin näkönen se hole. Sitä on kaivettu ja sinne menee oma tie. Joskus on ihan hämärää kattua sinne ku sielä voi olla pari kuorma-autoa ja jotai muita vehkeitä. Työmiehet näyttää pieniltä tikku-ukoilta jotka häärää sielä jotai. Tää kuva ei anna läheskään sellasta kuvaa miltä se todellisuuesa näyttää. Tähän nousee ostoskeskus johon pitäs tulla oulun korkein hissi.
Sitte vähän maha-asiaa. Suolisto voi hyvin. K-asiaa ei oo tullu tyhjennuksen jäläkeen mutta nyt maha käyttäytyy siten että varmaan kohta saa mennä. Siirre on ollu suolistosa keskiviikosta lähtien nii että jospa se hyvä työ sielä ois nyt tehty.

Sensori on ollu mahanahkasa 7 päivää eikä se oo oireillu mitenkään. Ei sitä ees huomaa ku ei se tunnu miltään. Normisti tollaset alkaa jo muutaman päivän jäläkeen aristaa tai kutittaa tai tuntua yleensäki joltai. En oo ees muistanu aina koko sensoria. Huomena se otetaan pois ja lääkärin kans joskus katotaan tulokset. "Joskus" siksi, että en nyt muista millo on lääkärlle meno. Huomena on myös PD-poli ja kiva kuulla miten mennee. Tuntuu että ihan mukavasti mutta saa nähä. labrat huomiselle on vielä ottamatta mutta pitää aamulla soittaa polille ja kysyä voinko jättää ne huomena ku meen labran ohi. Tai siis voin varmaan jättää, mutta ehtiikö tulokset samalle päivälle.

Onko Teillä, lukijat, jotai mielen päällä? Kysykää jos joku vaivaa, askarruttaa tai haluatte tietää jostain enempi. Risuja tai ruusuja kenties?
Postausaiheita otan hyvin mielelläni vastaan ku tuntuu että loppuu asiat. Tai ei mulla aiat lopu, saatan jorista vaikka kuinka pitkään jostai ihan mitättömästä aiheesta.
Palautetta voi laittaa osotteeseen awsop.blog@gmail.com
Myös veispuukisa voi laittaa palautetta.

Eipä mulla muuta tällä kertaa. Moikka!

8 kommenttia:

 1. Täällä Hiukeessa ei kelin suhteen ole tapahtunut laisinkaan muutosta. Huisin hieno potkuri- ja hiihtokeli jäällä. Rollis kaipailee sinua!

  VastaaPoista
 2. Yrtit, auringonkukat ja salaatit oli hyvässä voinnissa eilen, kiitos kastelusta. Muutama basilika oli nuupahtanut, mutta T ennustaa niiden toipuvan. Eli 24h taitaa olla niille näillä keleillä, näillä mullilla maksimiaika ilman vettä.

  Me luetaan tänään opiskelijoiden kanssa sun blogia. Tänään opiskellaan toimintakykyä ja ehkä mietitään jotain sen tukemiseen liittyvää. Katotaans mitä he hoksaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No toivottavasti eivät uuvahtaneet ihan tyystin :O Onpa coolia päästä esimerkkitapaukseksi :D

   Poista
 3. Mua kiinnostaa se sun sensori ;D Onko ne kehittyneet viime vuosien aikana? Mulla oli pari kertaa siirron jälkeen sellanen masussa Hyksin kautta ja sen kyllä huomas kun kaulassa roikku se lähetin joka huus milloin mistäkin syystä :D Ja sitä ei saanut jättää mertiä kauemman itsestään koskaan tai taas alkoi huutamaan. En mä uskaltanut yöksikään laittaa sitä lähetinpussia ja lähetintä kaulassa roikkuvasta pussukasta yöpöydälle kun tuskin oisin unenpöpperössä muistanut ottaa sitä mukaan jos tuli asiaa vessaa kesken unien. Npon muutenhan se kyllä oli vaivaton :D

  VastaaPoista
 4. Tää sensori oli sellanen että ei ollu sitä mötykkää mikä huutaa ja mistä voi seurata verensokeria. Tää oli pelkästään sellanen nappi mahassa ja siinä lähetin kiinni. Kaikki hiilarit, liikkumiset ja insuliinit piti laittaa ylös paperille ja säälitti hoitajaraasu ku se tänään naputti koneelle kaikki mun tekemiset kuluneelta viikolta. Kauhee homma. Että melko huoleton värkki tää oli.

  VastaaPoista
 5. Hih, meillä mummo asuu pauhussa, siellä tulee käytyä säännöllisesti, mutta jäälle en oo uskaltanut mennä enää vuosiin. :D Pelkään jotenkin sitä että umplahdan, vaikka siinä pauhunlahdellakaan ei oo ku varmaan reisiin asti vettä :D

  Bongasin sut sunnuntaina tuosta sokoksen montun luota kävelemästä, sanoin miehekkeellekin että tuossa menee yks tyttö jonka blogia luen.

  VastaaPoista
 6. Käytiin just tuosa Partalahdella kiertään Pauhun rantoja. Jossain siinä menee väylä jota onki syytä varua mutta kyllä täälä muuten jäät kantaa. Eilen joku oli pilkillä utolla :) Ihan älyttömän hienot kelit ja just sitä parasta aikaa vuojesta, mistä mää tykkään.
  Ihan friikkiä että joku on tunnistanu mut! OMG! :D

  VastaaPoista