tiistai 1. huhtikuuta 2014

Vessakiireitä

Terkkuja sairaalasta! On muuten semmosta hommaa tää suolen tyhjennys että voi jösses!
Tulin päivällä sairaalaan, passelisti päiväkahaville. En oo aiemmin käyny täälä kaupungin sairaalasa, paitsi tuola kuntoutuspuolelle toimintaterapeutilla ja uimasa muutaman kerran.
Oli niinku ois astunu hotellin aulaan, nii oli pramia tää jonku vuojen vanha paikka. Osastolla huoneen ikkunaki avautuu samaan sisäänruloaulaan eli komiaa on.
Odotusaulasa ku tulin, arveli yks potilas että oisin pölliny päiväkahvien keksit ku olivat loppuneet. Noh, en ottanu sitä henkilökohtasesti. Kohta pöytään pyyhälsi mummo jolla oli lapset hukassa ja tämän laivan reitti ja aikataulu epäselvä. Mukavaa vaihtelua, jos miettii viime aikasia osastoja misä oon ollu.

Kohta lääkäri tuli jututtaan ja kyseli ja kuunteli. Hoitaja tuli lääkärin määräyksestä laittaan sokeritippaa. Syy miksi tulin tänne jo tänään, vaikka toimenpide on huomena, on se, että ku suolisto pitää saaha täysin tyhjäksi, en luonnollisetikaan saa syyä mitään. Tarvittaesa laitetaan sokeritippa ettei verensokerit laske liian alas.
Kieltäydyin ottamasta tippaa ja sanoin että sääjän insuliinipumppua pienemmälle. Hoitaja sano että ai jaa, lääkäri sano ettei sun pumpulla voi tehä niin. Sepä vasta jännää, sanoin. Ei lääkäri multa mitään sellasta kysyny. Jännää on myös se, ettei lääkäri tienny mun olevan dialyysipotilas, ees siinä vaiheesa ku poistu huoneesta ja papereita oli ainaki lääkelistan verran kattonu. Ilmeisesti ei riviäkään enempää. Ei muuten, mutta ku piti juua kaks litraa kahesa tunnisa Moviprep-nimistä litkua. On sitte sellasta mehua että juoskaa täysiä karkuun jos joku ottaa moisen taikajuoman puhheeksi. Tähän mennesä tätä tekstiä kirjottaessani oon käyny 5x paskalla. Tai vettähän se enää on ku oon juossu vessasa reilut kolome tuntia. Aamulla pitää juua vielä litra, eli sama vessashow eesä sillonki. Saa nähä miten sitä on aamulla yltä ja päältä sonnasa ku ehän mää yöllä minnekään vessaan kerkiä ku oon konneesa kiinni. Pitänee pyytää portatiivi viekkuun.

Tuo litku näyttää tulevan aika hyvin läpi, mutta kerkesin tuotattaa kotua vahvempaa dialyysinestettä. Laitan sen varalta yöksi ku oon juonu myös mehua. Ja suurimpaan ruuanhimoon kupin lihalientä. Aamulla söin purkin Pilttiä aamukahvin kaverina ja täälä join tullesa kupin. Siinäpä ne tän päivän eväät sitte oliki. Ohojeesa oli että viikkoon ennen toimenpidettä ei sa syyä vadelmia eikä hilloja. Harmi vaan että luin ohjeen vasta sunnuntaina kotia mennesä.  Mökillä  olin aika reilusti syöny molempia marjoja. Näyttää kuiten siltä että läpi ovat tulleet, siemenineen, kaikkineen.

On kyllä,ihme ainetta tuo kakkamehu. Ehkä maha yöksi rauhottuu ku litkuki on nyt juotu, toivottavasti. Nyt kone kasaan ja iltapesulle. Hyvää ja eritoten rauhallista yötä kaikille. Moikka!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti