maanantai 6. tammikuuta 2014

Мой Самовар

Mukavaa loppiaisiltaa! Oon kuvitellu koko vkl:n että tänään ois paluu arkeen ja on ollu hankala käsittää että on pyhä. Noh, dialyysi oli tänään ihan niinku kaikkina muinaki maanantaipäivinä, eli ihan normi maanantai.

Oon kattonu viikonloppuna urheilua, oikein kaksin kappalein ja vieläpä nauhotuksena toisen! Oli ajastuksella Hjallis mutta se ei tullukaan vaan tuli mäkihyppyä jonka Anssi Koivuranta voitti joten katoin sen. Eilen sitte pikkuleijonien finaaliottelu ruåtsia vastaan. Tai voisko sanoa että kuuntelin sen ku en uskaltanu kattua, jännitti nii. Kultaa ja menestystä siis pukkaa talvilajeista vaikkei talvesta oo tietoakaan.
Yks yö meni valvoessa ku olkapään hermopinne kiusas pikkurilliä. Välillä sitä tuikki ikävästi ja välillä se oli tunnoton. Liekö tuo kutominen sitä ärsyttää ku ei se oo vaivannu pitkään aikaan. Tänään sensijaan on taas vaivannu. Nimittäin katetri.

Hoidossa piti poistaa 3l mutta kone hälyytti jatkuvasti. Loppusuoralla hoitaja alko putsaamaan katetrin juurta ja totes että se on työntymässä itekseen ulos kehosta ja sitä oli tulluki jo n.2cm. Tietysti ku on pyhäpäivä, ei ollu nefrologia talossa eikä päivystävä sisätautilääkäri ois voinu tehä asialle mitään. Ja koska asia ei nyt oo tuikikiireellinen nii se jäi huomiseen.
Katetri on toimintakelvoton ja se pitää vaihtaa uuteen vielä kerran. Voi ärsytys! Ehotin hoitajalle että tehtäis kaikki, kaulakatetrin poisto, uuen laitto ja samalla pd-katetri laitettas mahaan ja tietysti nukutuksessa. Pääsis vähemmällä ronkkimisella. Minä ainaki oon sitä mieltä että on ronkittu ihan riittävästi. Eivät kuulemma ruukaa sekä poistaa että laittaa katetria samana päivänä mutta jospa tää ois poikkeus ku kyse ei oo tulehduksesta. Kaulakatetri on kuitenki laitettava lähipäivinä, olipa se tämmönen tunneloitu tai väliaikanen, koska hoito jäi puolta litraa vajaaksi tavotteesta ja onhan mut dialysoitava muutaman päivän sisällä joka tapauksessa.
Oon huomena viisaampi asiasta joten palataan asiaan sitte.Siinä on kaks samovaaria, pikkuvaari ja isovaari. Nämä söpöliinit huusi mun nimeä tänään ku käytii Sannan ja lankomiehen kans Kellossa huutokaupassa. Petsamolainen minussa ihastu näihin ja niinpä päätin koittaa onneani. Sitä oliki matkassa sillä sain nää 15€:lla. Ihan naurettava hinta! Vaarit on kyllä ihan suoraselkäsiä vaikka kuva onki vähän vinksallaan. Jos vaan joku suotuu vaihtamaan sähköjohdon pistokkeen nykyaikasempaan eli maadotettuun malliin, sillä toivottavasti voi pistää tsaikat pöhiseen.
Mun pappa oli petsamolainen ja mummulassa oli samovaari jolla mummo ruukas keittää tsaikkaa vieraille. Mukavia lapsuusmuistoja tommoset ja nyt oon konkretisoinu muutaman niistä samovaarin muodossa.


Kahen huutokaupan kokemuksella alan olla vakuuttuneempi siitä että mitään vanhaa ei kannata ostaa kirppiksiltä tms Ovat täysin ylihinnoteltuja. Ihan naurettavaan hintaan möivät astiastoja, antiikkisia ja talonpoikaisaikasia huonekaluja, design-tavataa, hienoja mattoja yms. Ei kyllä kannata hankkia lastulevykamoja jos samaan hintaan saat jo sata vuotta käytössä olleen, umpipuisen ja ehjän vastaavan. Kestää varmasti toiset sata vuotta. Paitsi tietysti jos haluaa vähän sliipatumpaa tyyliä. Joutuin kuluu muuan tunti ku seurailee ja mahollisesti huutaaki jotain. Suosittelen käymään!

Siinäpä ne kuumimmat tällä kertaa. jään ootteleen lääkäri tuomiota. Moikka!

2 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Kyllä on makeet ostokset huutiksesta. Ja halavalla! kirpparit tosiaan kalpenee näiden hintojen rinnalla. Eikä kirppareilta tai Kontista löydä noin hyvännäköistä kamaa kuin sattumalta. Samovaarit on oikein hyvä ostos, halavalla lähti. Nyt vaan äkkiä oikeanlaista rupelia seinään ja tsaikan keittoon. Tähän vielä se pd.katedri paikoilleen ja nesterajotus pois niin avot.

    VastaaPoista