lauantai 4. tammikuuta 2014

Kesätukan esittelyä ja muita höpinöitä

Do dih, taas on viikonloppu ja nyt jo lauantai-ilta. On menny tää alkuvuosi mahotonta vauhtia. En ees tajua miten aika onki nii rientäny. Eipä silti, saahan se rientääki ni on se kotihoidon alotus likempänä.

Eilinen hoito meni hyvin. Poisto oli 1.2l mikä on ihan säälittävä määrä ja oon varma että join paljoki enempi mutta ei käy väittäminen puntaria ja kehoa vastaan. Paineet laski nii että lopetettaessa ne oli 115/65 mikä tarkottaa sitä että olin kuivapainossani. Jos ne vielä tuosta laskee, alkaa mennä kuivumisen puolelle.Paino oli mennessä 53.2 ja poisto oliki alussa 1.5l mutta sitä laskettiin hoidon edetessä ku paineet alko laskea. Ilmeisesti oon pissannu sen verran reilusti tai sitte arvioinu juomat täysin mettään. Kateria paikallaan pitävät tikit poistettiin myös. Iho vähän punotti mutta ehkä se johtu niistä tikeistä. Tilanne tarkistetaan maanantaina. Ei se ainakaan kipiä oo nii että jospa siinä ei ois mitään muhimassa.

Tässä koitan olla mahollisimman rentona, olematta totinen  ja ottaa samalla itestäni kuvaa. Onnistumisesta voiaan taas olla montaa mieltä mutta mulle kelpaa tämäki, ei se naama tuosta  muutu vaikka mitä koittas. Ja edelleenki oon sitä mieltä että johonki suuntaan se on vääntyny ihan aina nii että ollaan nyt tyytskäreitä että  on sattunu ees kohtuullisen symmetrisesti kuvaan.Tänään piti mennä Sannalle pelaileen ja syömään. Tuli kuitenki muutoksia ja kävin vaan kaupungilla. Kameran ladattavat akut on muuttaneet akkuparistojen taivaaseen nii piti hakai uuet. Toivotttavasti ne palvelee sen viis vuotta minkä edellisetki. Kävin tullessa Hesellä syömäsä, ajattelin että ei tartte alkaa heti laittaa mitään ku tuun kotia.
Serkkupoika kävi perheineen kylässä iltasella. Lapset kävi leffassa ja käytiin syömässä mäkissä joten on menny vähän rimaa hipoen nää tän päivän ruokailut. Päälle vähän kääretorttua ja pipareitaa nii avot! Kuulostaa erikoiselta mutta kyllä siinä taitaa dialyysipotilaan ruokaympyrän slaissit täyttyä. Mieli tekee jotai raikasta, salaattia vaikka tai hedelmiä ja niitä onneksi just sen verran löytyy että saa sen tarpeen tyydytettyä. Niitähän en saa päivässä syyä ku ns. kaks annosta.

Oikialle silmälle kuuluu hyvää. Silmänpohjaan tuli massiivinen verenvuoto sillo lu alotettiin dialyysit. Se oli syksyyn asti ihan sumea ja nyt oon saanu siihen kaks pistosta joka hillittee verenvuotoa. Vuodot onki lakanneet ja lasiaisessa lilluva samia neste on kirkastumassa. Välillä sillä näkee jo lukia ja välillä ei. Telkkarin tekstejä näkee lukia aika hyvin ja jatkuvasti näkö paranee. Oon tosi ilonen siitä että näkö alkaa palautua, pahimmillaan pelkäsin että se jää silleen ja minä melkei sokiaksi.

Mulla saattas olla täsä pieniä mökkisuunnitelmia. Katotaan mitä siitä tulee, vai tuleeko mitään. Ois kuitenki passeli loman paikka ku pääsee kohtuudella mökkeileen ilman pd-konetta tai ziljoonaa nestepussia. Nyt on ollu hyvä pössis ja henkiset akut latautuneet, vois olla kiva olla mökillä ja kyetä nauttimaan siitä täysin, katetrien repimin rinnoin.

Alkaa taas tulla ihan liirunlaarumia joten on aika sanua morot. Eli moro vaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti