tiistai 2. syyskuuta 2014

Smoke on the wat... eiku Lellu`s mind

Yks asia pyörii eniten mielessä, mutta muutaki on kirjotettavana.
Ensinnäki, su-ma-yönä kone ilmotti poiston olleen 0. Eli mitään ei tullu ulos. Luulen, että oon nukkunu väärällä kyljellä, eikä kone oo saanu imettyä nesteitä ulos. Katetri menee sisään oikialta alamahasta, ja sen pää asettuu siis alas vasemmalle puolen vatsaonteloon. Eli ku nukkuu oialla kyljellä, katetrin pää lilluu nesterajan yläpuolella eikä saa imettyä nesteitä ulos.
Se asia varmistuki sitte päiväpussia vaihtaessa. Eka luulin, että oon taas lihonu, mikä seki toki poskien pyöreyttä katsoessa, tulee ekaksi mieleen, eikä ois ollenkaan mahotontakaan.
Tästä kuvasta huomaa myös sen, miten taitava selfien ottaja oon. Nooh, onhan siinä vähän muaki, eikä pelkkää pensasta.
No se selvis tosiaan päiväpussia vaihtaessa, ku ulos tuli 2400ml, ku kone oli vatsaonteloon aamulla jättäny 1500ml. Ilmankos huppari kiristi, ja maha tuntu olevan ääriään myöten täynnä.

Soittotunnilla hiottiin kevään läksyä, eli Väliaikaista. Se on hieno biisi, ku kuuntelee sanoja. Niihän se on, että kaikki on vaan väliaikasta. Nyt pitää treenata sujuvuutta, se ku vielä tökkii. Sen lisäksi en osaa soittaa nii, että soittasin säkeistö kerrallaan, vaan soitan A- ja B-osia miten sattuu, kerran tai pari molempia, tai jopa kolmestiki, ku ei muista monestiko on jo soittanu. Sitä täytyy oikei ajatuksen kans harjotella. Kahteen laskeminen ei oo tavallisesti kovin hankalaa, mutta soittaessa se tuntuu olevan ylitsepääsemättömän mutkikasta. Ehkä tästäki  selvitään kuniniakkaasti.
Kävin eilen kaupassa toteamassa, että ei tee mitään mieli. Ostin kuitenki varalta kaks valkosta sämpylää, että jos ne räpistelis kahvin kanssa. Mietin asiaa jonku aikaa Lidlin tuoreleipätiskin eessä ja onni oli, että ostin ne. Nimittäin melkei heti, ku pääsin kotia, tuli Divya naapurista ja toi mulle kanacurrya. Aika  tulista, mutta ihan järettömän hyvää! Lupasin tehä tytöille niinki suomalaista ruokaa, ku kanawokkia ja lättyjä joku ilta.
 On käyny ihan mieletön onni , että oon saanu tollaset naapurit. Ensinnäki, ihan mahtavia makuelämyksiä, ja toiseksi se, että oon melko laiska laittaan itelle ruokaa. Mikä sen mukavampaa ku saaha lämmintä ruokaa pyytämättä kotiovelle. Ja millasta ruokaa! Mii sou häpi.
Lisäksi on mukavaa, että istutaan joskus iltaa ja poristaan. Mulla ku ei ihan ruuhkaksi asti käy väkiä, vaikka viimeviikolla saatto sitlä jo tuntuaki
Kävin tänään vähän etäämmällä kaupassa, ja nää kuvatki on matkan varrelta otettuja. Brassailen mun  vähäisellä nuottitietämyksellä, että tuossa altaassa on muutama f-avain.
Vein samalla, matkan varrella ku oli, sen avustajahakemuksen. Jospa sieltä pian kuuluis jotai. Lääkärintodistus on jo menny sinne, joten nyt vaan ootellaan. Onneksi tollasista asioista tulee päätös suht nopsaa.

Sitte siihen mielessä tarpeettoman paljon pyörivään asiaan. Tekee aika paljon mieli tupakkaa, tehny jo monta päivää.
Ostin kaupasta kylmän laten, ja istahin juomaan sitä puiston penkille. Ihan simona alko tehä mieli tupakkaa. Monena päivänä oon kotonaki miettiny, miten ois mukavaa polttaa siistillä partsilla, ja katella ohikulkijoita.
Mietittiin Sannan kans, että jos saan sen avustajan, voinko laittaa sellasen ehdon, että ei saa polttaa. Ja jos en, nii sen lienee voin, että täälä ei saa polttaa. En halua yhtään enempi kiusauksia itelleni, ja sitäpaitsi tupakka haisee pääosin pahalle.
Jännä homma, että nyt on alkanu tekeen mieli, oonhan ollu syksyllä jo kolme tai neljä vuotta ilman. Näemmä vanhat tavat istuu melko tiukassa, kerkesinhän polttaa vajaa 25v. ennenku lopetin.
En kuitenkaan aio polttaa enää. Mitenhän kävis, ku vielä n.25 vuoden jälkeen aamusavut nousi päähän, että mitenhän nyt kävis. Taitais lähtä taju ja tulla oksu. Ei kiitos, pitäkää körssinne!

Kävin muutama viikko sitte kampaajalla, ja ihan kauheesti en nyt tykkää tästä päästä. se on lyhyt, ja meinaan vähän kasvattaa. Nyt on tää paskamainen välivaihe, ku tukka sojottaa sinne ja tänne, eikä yllä vielä mihinkään kiinni ku parin karvan verran. Onneksi tulee talvi, nii voi pitää pipua päässä. Tästä minäki tykkään jo paljo enempi.
Pipo päähän ja sillä hyvä.

Ja tämä teksti on nyt tällä hyvä. Moikka!

3 kommenttia:

 1. Kalevassa oli viime viikon lopulla tosi hyvä keskustelu yhden kaupunginvaltuutetun (Anne-mari Enojärvi, ps) ja jonkun henkilökohtaisten avustajien työnantajien ammattiliiton edustajan välillä avustajien työstä Kalevan yleisöosastolla. Se keskustelu avas tosi hyvin tuota henkilökohtaisen avustajan työnsarkaa. Mää otin osan talteen, pitää kaivaa ne loputkin. Avartaa sitten sullekin varppina kuvioita.

  Onnea monen vuoden tupakoimattomuudesta! Voin myöntää sulle Savuttomuus-diplomin, meillä OSAO:lla semmottiset on kovassa huudossa nykyään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ota talteen, ois kiva lukia asiasta. Kuulemma Kynnys ry:n sivulla on paljoki asiaa avustajan työllistämisestä yms. liittyvistä asioista. Nyt vaan ootellaan päätöstä :)

   Poista
 2. Hm... Keskustelu siis koski henkkohtavustajien työtä henkilökohtaisina avustajina ei avustajina Kalevan yleisöosastolla :D

  VastaaPoista