keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Kotitöitten priorisointia

Vaikka välillä mietinki, miten mahottoman tylsää mun elämä on, nii kyllä tässä tapahtuu kuitenki jatkuvasti kaikenlaista, mukavaa ja ei niin mukavaa.

Heräsin eilen aikasin, ku piti mennä pd-polille. Siinä aamutuimaan, sain puhelun, missä kerrottiin mulle myönnetyn henkilökohtasen avustajan 10h/vko.. Cool! Vielä pitää oottaa päätös, ja alkaa sitte hakemaan passelia avustajaa. Itse asiassa asia on jo tulilla...
Kävin sairaalassa, ja melkein kaikki oli hyvin. Ihme kyllä, Fosfori oli ihanteellisissa lukemissa eli 1.12 ja kalium oli 5.1. Hb oli 124, mikä on ihan mielettömän korkia mulle, ja siksipä pitääki epoa pistää nyt 6 viikon välein, toisin ku aiemmin, eli kerran kuussa. Jos hb jatkaa nousuaan vielä seuraavassa kontrollissa, se vaihetaan miedompaan versioon. Meillä dialyysipotilailla ku ei se hb saa nousta liiankaan korkialle, ja tuo 120 on naisella yläraja.
Maksa-arvot oli vähän koholla. toivottavasti muistan oikein, että asat oli 80, ku sen pitäs olla muistaakseni jotai alle 35 tai 40. Se on voinu ottaa nokkiinsa kesäsestä parasetamolinsyönnistä ja niistä antibiooteista mitä söin ja sain suoneen.
Ku sairastin 10 päivää kuumetta kotona, ennen sairaalaan joutumista, söin jatkuvasti parasetamolia. Sen terapeuttinen ikkuna, eli vaikutsaika on melko pieni, ja otin sitä neljän tunnin välein. Se hajoaa maksassa, joten on ollu maksaraasu kovilla. Siihen vielä rankat antibiootit joita sain kaks kuuria suoneen ja kaks suun kautta, vaikuttaa varmasti asiaan.

Eilen jo ihmettelin, ku joka paikkaa särkee, ja etenki niveliä. Yöllä oikia käsi oli aika kipiä ja se valvottiki. Ei nii paljoa kuitenkaan, että oisin irrottautunu koneesta ja käyny ottaan särkylääkettä.
Oon tainnu aikojen saatossa turmella oikian ranteen hiirtä käyttämällä. Istun paljon koneella, ja huomaan ranteen kipeytyvän herkästi, ja se on jatkuvasti tönkömpi ku vasen. Ranne oli kipeytyny jo viikonloppuna. Sillä on tapana ajoittain olla kipiä, mutta se menee yleensä muutamassa päivässä ohi. Nyt siihen ku oli lisänä ilmeisesti flunssan aiheuttama jokapaikan- ja nivelten särky, oli kipu eilen nii kova, että päätin lopettaa hiiren käytön oikialla kädellä. Niinpä oon nyt kaks päivää käyttäny hiirtä vasemmalla käellä, ja pyrkiny tekemään muutaki ku istuun koneella. Candy crush Saga on kokonan pannassa. Nimittäin siinä huomaan jännittäväni rannetta aika lailla. Onhan mulla täppäri, mutta sen käyttö on nii nihkiää, että mieluummin käytän pöytäkonetta ja vasta hätätapauksessa täppäriä.

Otin tänään parasetamolin siksi, että jaksan lähtä kauppaan. Nyt ku lääke vielä vaikuttaa, pitää laittaa makkarasoppa tulille ja pyykit koneeseen. Pitää käyttää kivuttomuus hyväkseen, ja tehä päivän työt kerralla. Illan saa sitte maata sohvalla kipiänä. 

Kotityöt odottaa. Moikka!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti