keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Niin lähellä mutta silti niin kaukana

Terkkuja mahottoman kauniista Oulusta! Harmi ku ei ollu kamera mukana hoidossa, on nimittäin nii nättiä ulkona ku on lunta maassa, puut kuurassa ja ihan vähän höttölunta oksilla. Oi voi, niin nättiä, niin nättiä.

Menin dialyysiosastolle ja mulle oli peti laitettu eristykseen. Tasapuolisuuden nimissä sanoin että telkkarin voi viiä viereiseen huoneeseen, missä oli eristystä tartteva potilas. Hän ei sitä kuitenkaan halunnu joten telkkari jäi mulle.  
Hoito meni hyvin, kone ei hälyttäny kertaakaan koko session aikana. Tiesi varmaan että oon väsyny ja anto rauhassa nukkua. Poisto oli mahtavat 3.5l, en nimittäin pitäny mitään rajaa eilen enkä toissailtana. Vähän fiilistelin tulevaa. Nyt ollaan taas takas ruodussa ja nesteitä vain rajallinen määrä. Vähällä oli että oisin saanu jatkaa samaa huoletonta hörppimistä tänäänki. Syystä että aloin kysellä sähkötöiden perään. Tänne asuntoon pitää tehä jotai sähkötöitä jotta voin tyrkätä sen dialyysikoneen seinään. Sitä  ku ei saa laittaa mihin tahansa pistokkeseen. Kerron sitte mikä on se juttu siinä, kuhan saan tietää sen. Noh, hoitaja ihmetteli että eikö sitä oo vielä tehty ku huomena, siis HUOMENA, alkaa opettelu käsinvaihtoon. Mulla pääsi helpotuksen itku ja kuuma aalto pyyhkäs yli. En tiiä oliko vaihdevuosien alkusoittoa vai sitä ilon tunnetta mikä mut valtas. 
Koska minä en tiettny asiasta mitään, hoitaja aiko ottaa selvää ja palata puhelimella asiaan myöhemmin. Lopulta selvis että se oli väärä hälytys ja edetään sovitusti, eli ens viikon alussa sitte opetteluun.
Olin kerenny ennen oikasevaa puhelua käyä kanttiinista hakemassa ässä-arvan ja istumassa jalkahoitajan ovella vain muistaakseni että se aika on siirretty. No ei tullu voittoa arvasta mutta se, että kotihoidon alotus on enää muutaman päivän päässä, lämmittää mieltä kovasti. Se on suorastaan ihanaa!

Onhan tässä vielä paljo muutaki mukavaa ennen ens viikkoa. Huomena on eka soittotunti lapsuuden kotipitäjän kansalaisopistossa. Soittotunnit ku alkaa taas rullaamaan ni se mukavasti rytmittää viikkoa ja onpahan järkevää tekemistä ku opettelee uusia juttuja. Vähän laiskasti on tullu opeteltua läksyjä viime aikoina mutta ei se oo nii vakavaa. Meinattiin äitin kans mennä mökille yöksi. Oispa huomena ja pe hieno keli nii vois olla ulkosalla. Saunaan mulla ei oo vielä mitään asiaa ku on tikkejä mutta ehtiihän tuonne. Lempikoiraki on mökillä nii mukava sen kanssa meuhkata. Onki kiva pitkästä aikaa nähä sitä. Se saa varmasti jonku kohtauksen, niinku aina mut nähessään. Pujottelee jalkojen välistä, juoksee taloa ympäri, yrittää nuolla ja pyrkii syliin, pyörii lattialla ja heittelehtii vallattomasti. Tuntuu mukavalle että joku on nii vilpittömästi onnellinen mut nähessään. Toki sitä ihmisetki on ilosia toisia nähessään mutta harva sen tuo noin selkeästi esille ku koira.

Postaus jää kuvattomaksi mutta ei välitetä siitä. Josko mökiltä sais jotai kivoja napsittua. Mukavaa illanjatkoa ja silleen. Moikka!

5 kommenttia:

 1. se oliskin ollut jo liikaa hyvää yhdelle ihmiselle ..... menaa se voitto ässä-arvasta :) Niin pussihoitoko se sulle aloitetaan, mitä ihmeen sähkötöitä siihen tarttee tehdä? sen tiedän että kotihemossa täytyy jotain viemäritöitä tehdä, mutta selosta sitte tännekkin joskus.
  Koirat on kyllä ihania, mullakin rakas pieni chihuahua tyttö Ada joka täällä sulostuttaa mua päivisin, siitä ei vaan saa nyt oikein hyvää ulkoiluseuraa, kun on näin kylmä, ei sen puoleen en tykkää minäkään kylmästä kun olen niin palelevainen, hrrr.
  Hyvää mökkeilyä sinulle ja äidillesi, unohtamatta koiruutta <3

  VastaaPoista
 2. Heis, ihanaa että vihdoin OPD-aika koittaa! Tuntuuhan se mahtavalta kun saa itse aikatauluttaa päivänsää itselle sopivaksi kuin hemossa käydessä, niin ja se ettei aina tartte lähteä sen takia jonnekkin. Jee, iloitaan sun kanssas tästä.
  Miten meni harjoittelu?
  Ja mäkin ihmettelin että mitä sähkötöitä, ei mulle tehty PD;n takia mitään sähkötöitä tosin mulla ei kyl ollu yökonettakaan vaain vaihtelin milloin missäkin pusseja, makkari, olkkari, keittiö, autossakin tuli vaihdettua aina välillä kun oli muka olevinaan niin kiiru paikasta A paikkaan B ;)

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista!
  Sähkömies käy täälä kattoon että ne pistokkeet mitä tuun käyttämään, ovat maadotettuja ja niihin tulee riittävästi virtaa ja jos ei tuu, tekee jotai liitäntöjä.
  Koira kyllä viihtyy ulkona, nytki istuskeli ikkunan takana ja vahtas sisälle :) Pönttö mikä pönttö :)
  On kyllä tosi mukavaa alottaa kotihoito. Aluksi teen käsinvaihtoa mutta kuhan sähköt on ok ja saan koneen, alotan yöhoidot. Sitte on päivät vapaat ja toivottavasti ei näin väsyny jatkuvasti ku nyt.
  16v sitte ku oli pd-hoidossa, vaihtelin minäki pusseja missä sattuu; junassa, autoissa, vieraisilla, pihalla,... millon missäki satuin olemaan ku piti pussi vaihtaa. Nyt tosiaan on vielä helpompaa ku yötvaan menee kiinni koneessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kun en tosta yökonehoidosta kummemmin tiedä, niin laittaisitko kuvaa kun se on alkanut? Siis tarkoitan sellasta että ennen kun "liität" ittes siihen yötä vasten niin ottaisitko kuvan missä ja miten paljon niitä pusseja on,yötä kohti ;)
   Mulla oli Freceniuksen kolme pussia päivän mittaan masussa ja yöksi yksi Baxterin pitkävaikutteinen litku. Tosin mä käytin jokaisessa vaihdossa niistä kahden litran pusseista vaan 1,4 litraa kun muuten oli niin hemmetin täys olo että oli vaikee olla.

   Poista
  2. Ok. Minäki olin 16v sitte vähän aikaa pussihoidolla ja se 2l oli liikaa mulleki ja ruokahalu meni ihan tyystin ku tuntu koko ajan että maha on ihan tupaten täynnä. atotaan mihin määriin nyt aletaan.
   Juu, laitan kuvia sitte kuhan kotisairaala valmistuu :)

   Poista