maanantai 31. maaliskuuta 2014

Sairaalapäivä

On ollu melko toiminnallinen päivä. Aamulla heräsin kasilta vaikka kello oli soimasa vasta ysin jäläkeen. Piti mennä suihkuun mutta laitoin saunan päälle, niinku monta kertaa viime aikoina. Mukavaa käyä aamusaunasa pelkän suihkun sijaan.
Oon kehuskellu että en myöhästy mistään jos ei esim. bussi jätä tulematta tms. Noh, siihen listaan vois lisätä että jos ei bussi jätä tulematta tai jos Candy crush sagassa on elämiä jälellä. Jäin aamulla pelaamaan vaikka muuten aikaa oli riittävästi lähtä ja nii siinä sitte kävi että myöhästyin labrasta 5 min. Ei siinä kuitenkaan käyny mitenkään; labrat saatiin otetuksi vähän myöhäsäki. 
Diabeteshoitajaa ootellesa otin pienet tirsat. Nii pienet kuitenki etten kuorsannu. Kai. Tajusin mitä ympärillä tapahtuu mutta sellanen mukava pieni välikuolema.

Nyt mulla on mahan alueella tosiaanki ruuhkaa. Ennestään sielä oli katetri ja insuliinipumpun neula ja nyt  viikon ajan myös sensori. Vasta kotia tullesa huomasin että housun raivelista roikkuu katetri ja käkkkärällä oleva insuliinipumpun piuha. Noh, siinä on ollu vastaantulijoilla ihmeteltävää vaikka tuskin sairaalasa kukaan mitään tollasta ihmettelee. Kerran mua vastaan käveli mies jolla oli ikäänku raksatellingit pään ympärillä, pultattua ottaan ja leukaan. Kai sillä oli jotai luita luutumasa ja tellingit tukena ettei naama romaha. 
Käväsin myös dialyysisä hakeen niitä roskapusseja ja sitte jalkahoitajalle.
Se halkeuma mikä todettiin joku aika sitte, on parantunu. Onneksi, en nimittäin halua enää yhtään pakollista iltatointa tähän. Välillä koneen kasaaminenki tuntuu ylivoimaselta. Onneksi viime viikolla äiti oli kaverina ja huolehti kanisterin tyhjennyksen ja pesut ja roskat. Ja entäpä tämä tän viikon ohjelma sitte.
Ku tulin sairaalasta, oli täälä täys tohina päällä. Keittiön kaapit siivottuna ja kämppä ylösalasin. Homman nimihän on se että ku meen huomena sinne sairaalaan, nii äiti ja Sanna käy siivoaan tän huushollin ja desinfioivat vessan ja sellaset paikat mitä usein kosken, esim. tietokone, kaukosäädin, kaappien, ikkunoitten ja ovien kahvat, valokatkasijat yms yms. Äiti teki "vähän" alustavia hommia tänään. En tiiä oliko ohjeessa että siivota kaapit sisältä mutta samapa tuo, en paa vastaankaan. Nimittäin sillon ku siivousmotivaatiota jaettiin, olin jossai ihan muualla.
Äitillä tuntuu taas mopo karanneen tuon siivoustouhun kans ku tosiaan on kaapitki siivottuna. Kerran äiti alko vaihtaan ikkunoihin verhoja ja huomas että eihän likasiin ikkunoihin viiti ja ku alko peseen niitä, huomas että pokat kaipaa maalia. Se verhojen vaihto päätty nii että talosa oli uuet laminaatit lattioisa ja uutta maalia ja tapettia muutaman huoneen verran.

Mun ilta päättyy kohta suloseen uneen omasa sängysä. Monenlaista taas tulosa joten eipä muuta ku ollaan kiltisti. Moikka!

1 kommentti: