torstai 6. maaliskuuta 2014

Kässäilta

Tänään oli mukava päivä. Vietettiin tyttöjen kans kässäiltaa. Tai oikiastaan kässäpäivää.

Kässäillan historia on sellanen että monta vuotta sitte kaverin kaverin tupareissa lupauduin mukaan kässäiltaan eli käsityöiltaan. Pari mulle outua tyttyä pyysi mukaan, heillä ku oli tapana muutamien naisten kesken kokoontua istumaan iltaa jonku luo noin kerran viikosa ja tekeen käsitöitä. Kuka mitäkin; kutomaan, mosaiikkihommiin, virkkamaan mutta pääasiassa vaan juoruaan ja viettän aikaa yhessä. Lähin mukan ja siitä kehkeytyki sitte monen vuojen mittanen perinne. Kokoonnuttin millon kenenki luo ja emäntä keitti teet ja kahvit ja usein vieraat toi mukanaan jotai tarjottavaa. Jossain kohtaa osa alko sikiään ja tapaamiset harveni. Nyt ei olla pitkään aikaan kokoonnuttu mutta tänään sitte mentiin yhen äitin luo ja sielä kolmisin neulottiin, luettiin kässälehtiä ja tietysti herkuteltiin ja joristiin. Mukava oli kokoontua pitkästä aikaa, vaikkaki pienellä porukalla. Sielä meni koko päivä, ja tarkotan tosiaan että ihan koko päivä ja iltaki. Lähettiin yhen maissa ja kotona olin noin klo.21. Matkaa paikalle oli n.20km että matkankaan ei tuhrautunu kauaa. Nyt on sitte parannettu maailmaa heti kunnolla! Täsä vähän saldoa päivästä.


.

Siinon pari pipua, yks kaulaliina ja sukat puikoilla. Mää ruukaan kutua erityisesti sukkia. Joskus oon tehny pipoja, huiveja ja parit vanttuutki oon saanu väännetyä. Jotenki vaan oon jumittunu noihin perus sukkiin ku ne on helpot, valmistuu kohtuu joutuin (jos vaan viittii tehä) ja käyttöä löytyy. Tännään ei oikei huvittanu ja ku kudoin muutaman kierroksen, huomasin mokanneeni ja seki vähänen piti purkaa. Jatkoin hetken ja pakkasin kutimen kassiin ja keskityin jutusteluun.
Tuosa ylemmäsä kuvasa on myös cd. Yks meistä oli saanu sen koekuunteluun kertuakseen mikä ois paras biisi lohkasta sinkuksi. Mun valinta oli levyn nimikkobiisi "Railoon" tai tämä "Peltokuvioita"
Sanokaa mun sanoneen, että Wilhelmistä kuullaan vielä!

Huomena taas sottotunnille ja perjantaina saanki harvinaisen vieraan. Mukavaa että on ohjelmaa näisä päivisä. Aika kuluu nopsaa ja on muuta mietittävää ku nää omat hommelit. Täst mie piän!
Kelloki on jo kääntyny torstain puolelle joten hyvää yötä ja palaillaan. Moikka!

3 kommenttia:

  1. Leena, vietämmä hiihtolomaa! Tänään ei ole soittotuntia! T.äiti

    VastaaPoista
  2. Voi kumpa voisin/näkisin kutoa sukkia... hieno taito! No en mä silloinkaan sukkia kutonut kun näkö oli vielä normi ku en koskaan oppinut sitä kantapäätä ;D Muutaman villapaidan kudoin ja tumppuja tietty :)

    VastaaPoista