sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Sunnuntaisii pohrintoi

Voi ärsytys! Ihanan aurinkoinen sunnuntaipäivä ja meikä puhisee kotona itekseen.
Se ulosteensiirto tehään torstaina ja syön nyt sitä elämää kalliimpaa Vancociniä siihen asti. Oon syöny sitä jo reilun kolome viikkua ja vielä pittää syyä tiistai-iltaan asti ku se pittää lopettaa 36h ennen toimenpidettä. Kävin tännään hakeen viikon satsin sitä vaikka pitää syyä sitä enää ti-iltaan ja maksoin tietysti sen mitä pyyettiin, eli 85.71€.
Mietin jo että en hae lääkkeitä vaan ei nyt voi ottaa mitään riskejä ku on vielä tälle iltaa tuo pissatulehuksen antibiootti otettavana ja se aiheuttaa clostridiumia. Eli nyt on reilusti vancomyciniä otettavana ettei vaan tuu paskatauti ennen torstain toimenpidettä. Se tästä vielä puuttuski että paskis tulis ja sitä paraanneltaisaan taas muuan viikko ja joka viikko maksais tuon vajaa yheksänkymppiä ja siirtäis mahollista siirtolistalle pääsyä. Joten hyvä näin, riski ei oo täsä kohtaa ottamisen arvonen. Eikä muuten ärsytäkään ennää, nyt ku asiaa aattelee tarkemmin.

Viikonloppu on meny iisisti. Lähinnä tätä kotosalla ihmetelly. Kattonu telkkarista viikolla tallentuneita ohjelmia ja puuhastellu jotai pientä. Oon syöny hyvin ja nyt ku kalium-rajotusta ei oo, oon syöny salaattia paljo ja on saattanu mennä muutama Lion-patukkaki.
Ku tultiin mökiltä, käytiin Kärkkäisellä ja sielä Lionia ei ollu ku sellanen perhepakkaus misä oli 10 patukkaa nii ostin sen. Vielä niitä on mutta oon niitä kyllä muutaman syönyki. Kahvin kans namia ja pääsääntösesti dialyysipotilaalta kielletty. Paitsi multa! Hah! Kypsykää rajotuksiinne! Mii sou häpi!
Oon syöny fosforipitosia ruokia, kokojyväviljaa ja maitotuotteita, niitähän saan syyä kohtuuella. En vaan oikei tiiä paljoko se kohtuus on, tai keskiverto määrä. Mun ruokahalu ennen dialyysiä ja jo siitä asti ku alotin ekan dialyysin lokakuusa -98, on ollu olematon. Henkeni pitimiksi koitin jotai syyä tai äitin/poikaystävän mieliksi. Siksi en nyt osaa suhtautua "kohtuuteen" ja oonki pitäny jotai rajaa. esim. maitua en oo edelleenkään uskaltanu ostaa kotia vaikka mökillä sitä joinki ruuan kans. En niin paljoa ku ennen, mutta lasillisen vähintään/ateria. Parempi ehkä näin ku heittäytyä suin päin maitopääläriin. Katotaan mitä fosforiarvot näyttää ja mietitään sitte uuestaan linjoja.
Muutenki on mukavaa ku ruoka nyt taas vuosien jälkeen maistuu. Ihan eri fiiliksellä lueskelee reseptejä tai kattoo ruokaohjelmia. Ennen katoin niitä lähes pelkästään siksi että alkais tehä ruokaa mieli ja nyt saadakseni ideoita. Ihan aamusta ei oo nälkä, vaikka dialyysien alottamisen jälkeen oliki. Nälkä tulee kyllä pari tuntia heräämisen jälkeen ja on iha erilaista syyä nälkäänsä, ku pakosta. Vaikka oon nyt painoindeksin mukaan normaalipainossa, pitää vähän alkaa kattoon mitä suuhunsa laittaa. En oo koskaan tosissani laihduttanu, mutta oon ymmärtäny, että se vaatii kovaa työtä. Vältääkseni sen, oon päättäny pitää painon jossai näissä tietämissä. Muutama kilo lisää ei haittaa mutta ettei ihan tärviölle pääsis. Paitsi onhan mulla maha ihan järettömän kokonen mutta se on ja pysyy nii kauan ku tarve vaatii.

Viimeöinen dialyysi oliki ensimmäinen laatuaan. Aamulla kokonaispoisto näytti -149ml. Täh? Yöllä kyllä katoin pari poistoa ja neki oli miinuksella, vähän enempi vaan. Aamulla kyllä tajusin heti mikä oli homman nimi ja täsä nyt vaihtelen pusseja päivällä että saan ees jotain ulos. Silmät muistuttaa tomaatteja mutta nilkat ei vielä oo turvoksissa. Eka käsinvaidholla lähtiki 900ml ja kohta vaihan seuraavan pussin. ehkä tämäki asia tästä suttaantuu.

Ens viikolle on taas ohjelmaa. Mutuen ois voinu mökille mutta ei taia nyt päästä. Ma on gynelle meno,  ke hammaslääkäri ja to kakkahommat. Mukavasti etenee nuo tutkimukset siirtolistaa varten ja se on tärkiää nyt.

Mukavaa alakavaa viikkua ja katellaan! Moikka!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti