maanantai 3. maaliskuuta 2014

Tissit mainittu!

Tännään on ollu melkomoinen päivä. Hyvä ja antoisa. Hommat etenee nyt just niinku niiten pittääki edetä.
Aamulla menin sairaalaan labraan, sieltä diabetespolille. Polilla ratkottiin vähän insuliinijuttuja. Tuo yöhoito ku on heittäny vähäsenki sokeritasapainon katolleen. Sovittiin että tehhään sensorointi, eli laitetaan muutamaksi päiväksi ihon alle sellanen pieni sensori, joka mittaa kudosnesteestä sokeripitosuutta jatkuvasti. Se ei oo ihan yhtä tarkka ku verensokeri mutta kuitenki nii likellä että tulosten perusteella voi tehä erilaisia päätelmiä. Muuan vuosi sitte se laite oli mulla muutaman kerran ja tykkäsin siitä kovasti. Sillä ku huomaa hyvin että miten mikäki asia vaikuttaa sokereihin, nostaa tai laskee niitä. Hyvin opettavainen vempele siis.
Kantapääsä oli iho haljennu. Mulla ei oo tuntoa jalkaterissä nii voi herkästi jäähä tollaset asiat huomaamatta. Tän kyllä huomasin ajoissa ja oon hoitanu sitä täälä kotona. Jalkahoitaja hio sitä vähän ja nyt senäyttää siistiltä. Se ei oo vuotanu mitään eikä oo vereslihalla, niinku herkästi saattas käyä, jotenka hyvällä mallilla seki asia. Kovasti pitää aan rasvailla ettei halkia kokonaan ja ala tulehtuun. Se ois viimisin asia mitä nyt sais sattua.
Sitte siirryin munuaisosastolle pd-polille. Sielä ihastelivat labratuloksia. Hb oli noussu edellisen kerran rautatipan jälkeen, kaliumit oli vähän matalat, 3.2 ja fosforiki sillä tasolla että kaliumrajotus poistettiin kokonaan, ainaki toistaseksi ja fosforia saan syyä kohtuuella. Eli hedelmiä, perunaa, salaattia yms kasviksia ja kahvia, suklaata ja puutarhamarjoja voin nautiskella rajotuksetta. Maito ja kokojyvävilja ja pienet kalat sisältää paljo fosforia ja niitä saan siis syyä kohtuuella. Kävinki hakeen kaupasta ruisleipää, piimää, tomaattia, kiwejä, karhunvatukoita ja muita herkkuja. niitä oon nyt mussuttanu täälä. Lähipäivinä meinan paistaa silakkapihvejä ja kylkeen pottumuusia. Uuh!
Pd-polilla päätettiin, että kun kehossa ei oo kuonaa eikä nestelastia ja tuo päiväksi sisään jätettävä Extraneal alkaa imeytyä takas kroppaan illalla, voin tyhjentää vatsaontelon iltapäivällä ja olla kuivalla mahalla iltaan asti. Sitte normisti yöksi koneeseen kiinni. Kuukauden päästä selviää onko nää järjestelyt olleet hyviä vai ei.
Selvis myös että se ulosteensiirto tullaan tekemään lähiaikoina. Yks päivä tuli postia että asia on siirtyny kaupungin sairaalaan ja soitin sinne päivällä. Toimenpide tehään muutaman viikon päästä ja siihen asti pitää syyä Vancocinia. Ei mulla muuta rahanmenua ois ollukaan. Parastahan koko kakka-asiasa on se että sillä välin ku minä oon sairaalasa, käy kotiväki täälä mun huushollisa desinfioimasa paikat. Puhetta oli vaan desinfioinnista mutta ehkä he myös vähän siivuaa.

Pitäskö nyt mainita tissit.
Pd-polin jälkeen oli Sannan kans lounastreffit mutta oltiin sitte eri ruokaloissa; Sanna kaupungin sairaalasa ja minä avohoitotalosa. Sovittiin että nähään myöhemmin ja minä kiiruhin röntgeniin.
Se, että naisilla tissit roikkuu, johtuu siitä, että niitä pahoinpidellään mammografiasa. Litistetään, venytetään, singutettaan ja revitään. Runtelemisen jäläkeen katottiin vielä ultralla hinkkejä. Kuulemma ei oo mitään mainittavaa tapahtunu viime käynnin jäläkeen. Meinasin sanua että on ne vähän kesästä kasvaneet ku on tuota elopaniua tullu lissää vaa en tohtinu. Ehkä lekuri vertas edellisiin mammografia- tai ultrakuviin.

Tämmönen päivä oli tämä. Kotona otin tirsat, kävin kaupasta hakeen herkkuja ja nyt alkaaki olla jo nukkumaanmenoaika. Täsä on muuten mun iltapalan jälkkäri.
Huomena on luvasa ihanaa ku mennään kattoon koiranpentuja, niitä joittenka isukki äitin koira on. Mukavaa, koiranpennut on, niinku varmasti kaikki tietää, vastustamattoman sulosia. Saa nähä pittääkö se yks työntää liiveihin huomena ja lähtä muina naisina kotia....

No jooo, in my dreams. Palataan huomena söpistelyn merkeisä. Moikka!

1 kommentti:

  1. Säikähdin jo, ettethän sää vaan ala mun rinnoista puhumaan. Äkkiä loppuu asia meinaan *huoh* Mutta ihan mielenkiintoinen tuo sun lapasteorias singutteluine ja venyttelyineen,

    VastaaPoista