maanantai 1. kesäkuuta 2015

Mökillä

Terkkuja mökiltä! Oli kyllä tosi mukavaa vaihteeksi olla sielä. Viimeksi oon ollu helmikuun lopulla, sillon ku oltiin Sannan kans koiravahteina. Keväällä piti montaki kertaa mennä, mutta aina tuli jotain, tai en muuten vaan jaksanu lähtä. Nyt oli maailman toiseksi parasta kevätauringon ja kantohangen jälkeen, ku oli aurinkoista, mulle ihan riittävän lämmintä, eikä itikoita vielä.
Käytiin monta kertaa leikkiin Rolliskon lempileikkiä, eli heitteleen kiviä veteen. Se jaksais juosta niien perässä vaikka tuntitolkulla.  Välillä uimaan, ja taas juoksemaan.
Tää kuva on muuten yks sellasista, jotka saa mut ärsyyntymään. Nmittäin tuo vino horisontti. Menköön tällä kertaa, ja olkoon vaikka hyvä huono esimerkki, ku ei kummempaakaan tältä kesältä oo.
Pääasiassa vkl meni koiran kans puuhastellessa.  Ku olin paremmasssa kunnossa, käytiin koiruuen kans pyörälenkillä nii, että koira juoksi tiellä ja metässä ja missä millonki. Nyt ku musta ei oo pyörän päälle, tehtiinki nii, että minä ajelin mönkijällä ja koira juksi. Välillä pysähyin, että se voi mennä mettään katteleen ja haisteleen. Välillä se intoutu istuun kyytiin, ja  välillä syömään heinää, niinku kaikki koirat.
Joskus joku vastaantuleva pikkutyttö oli ihmetelly, että onko tuo lammas ku se syö heinää. No, asiasta voi olla montaa mieltä, mutta kyllähän se vähän lammasta muistuttaa.


Herkuteltiinki me. Äiti teki kakkua. Käytti meitä testimaistajina, ja kyllähän se mulle passas. Tuossa on maustekakku, ja välissä appelsiinirahkaa.

Kävi muuten  hauska sattumus ku käytiin lauantaina kaupassa. Meän vieressä oli parkissa auto, joka oli täynnä dialyysinestelaatikoita. Jos vaan oisin tajunnu, oisin käyny haastattelemassa kulkijoita, mutta en hoksannu että siellä istuu nainen kyydissä vasta ku sitte, ku lähtivät. Ei meitä dialyysipotilaita kuitenkaan ihan joka oksalla oo.
Aikoinaan ku hellustelin Pielaveelle, oli siellä apteekissa töissä kaks siirtopotilasta. Jos en ihan väärin muista, toinen oli saanu munuaisen ja toinen maksan. nNin tai näin, se on jo melko erikoista, että niin pienessä firmassa on kaks siirrokasta.
"En tuu sisälle, mutta jätä toki se ovi auki"
Tuolla rääselikössä Rolle kans tuntu kovasti viihtyvän. Kiviä piti nakella tuonneki, ja koira juoksee kieli vyön alla niien perässä. Se on alkanu ottaa kiviä suulla kiinni, joten pitää aina nakella mahollisimman kaus, etttei se syö niitä. Tai katko hampaitaan. En kyllä isoja ees oo nakellu, ettei käy vahibnkoa, nimittäin kyllähän se joskus tulee saamaan sen kiven kiinni.
Näin meillä liikutaan: koira juoksee eellä, ja akka tullee mönkijällä perässä.
Tässä kuvassa reipas poika jäi kattomaan ku emäntä lähti rantasaunaan. Se on jo oppinu, että syksyllä siika-aikaan ikkunasta näkee parhaiten ranrtaan, ja siinä on hyvä ootella emäntää kotia.

Punkkeja rannassa on melko paljon, ja koirasta niitä irrotettiin vkl:n aikana yks kuollu ja yks elävä käveli turkilla. Ällöttäviä pirulaisia! Ihmisiinki ne sillontällön tarttuu, mutta minä oon vielä ainaki toistaseksi säästyny moisilta. Kop kop kop!

Siinäpä oli viikonlopun saldoa. Tänään kävin sairaalassa labrassa. Menin sinne reilusti myöhässä, ku en ollu muistanu laittaa illalla  puhelinta herättään. Aika ois ollu 8.50 ja heräsin 9.10. Puin kaikessa rauhassa ja lähin iisisti, ku olin jo kerta myöhässä. Ei siitä kukaan mitään sanonu, mutta pyysin kohteliaasti anteeksi.
Kävi hauska juttu labrassa, ku oottelin siinä että meen jättään pissanäytteen. Katoin ku hoitaja kävelee selvästi mua kohti. Ojentaa kätensä, ja laittaa sen tuttavallisesti olalle ja tervehtii. Meni vähän aikaa tajuta, että sehän oli mun ystäväni, joka on kesätöissä OYS:ssa.  Terkkuja Annelle sille puolen kaupunkia!
Huomena on siis pd-polilla käynti, mutta siitä sitte enempi myöhemmin.
Tää oli tämmönen postaus, ja kerranki oli kuvia. Niitä ku ei oo mun laiskuudesta johtuen, ollukaan viimisissä postauksissa. Parannusta en uskalla luvata vieläkään. eIPÄ MUUTA KU MOIKKA!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti