maanantai 25. helmikuuta 2013

Kuulumisia

Heipä hei taas. Ei mitään uutta valtakunnassa. Tai no pientä jännitystä jatkuvasti että mihin suuntaan täsä nyt ollaankaan menossa.
Kävin tammikuun lopussa saamassa polilla keinotekosta rautaa. Mun krooninen anemia ku on ihan heittäytyny villiksi sen jälkeen ku 1.5v sitte lopetin tupakoinnin. Hb huitelee oikeestaan jatkuvasti alle sadan ja rautaa saan suoneen joka reissulla sairaalassa. Epoa pistän kotona 2x viikossa 5000ky eikä se taho silläkään nousta. 3 viikkoa sitten Hb oli 84 ja viime viikolla se oli 87 eli melko heikolla mallilla.
Viime viikon labroissa myös kreatiniini oli melko lailla koholla, 193 tällä kertaa. Oon tässä sulatellu ajatusta siitä että munuainen on vääjäämättä hyytymässä. Oikeestaan oon jo vähän tottunu ajatukseen. Täsä ku on nyt ollu noita turvotuksia nii tulee mieleen aika ennen dialyysiä v.-97. Olin nii turvoksissa että kaikki mitä tein, oli työlästä ja raskasta, epämukavaa. Ku sairaalassa nefrologi sitte lopulta sano heinäkuussa -97 että dialyysi alotetaan "vuoden sisällä, todennäkösesti kuitenki jo tämän vuoden puolella" olin helpottunu asiasta. Mulle ku ei ollu oikeestaan kukaan maininnu dialyysin alottamista kertaakaan enkä tienny mitä oli odotettavissa. Ku dialyysi sitte lokakuun 2. päivä alotettiin, olin kovasti helpottunu ja ilonen ku olo koheni vauhdilla. Paino tippu ekan dialyysiviikon aikana 17 kg ja se oli pelkästään ylimäärästä, kudoksiin kertynyttä nestettä. Pääsin vihdoin liikkumaan kunnolla, pystyin hengittään ku ei ollu nestettä keuhkoissa ja suurta iloa tuotti myös se, että pystyin istumaan jalat ristissä ja käyttämään muitaki kenkiä ku nauhallisia lenkkareita. Muut kengät ku ei mahtunu turvonneisiin jalkoihin.

Oon nyt syöny 2 päivää aamuin illoin nesteenpoistolääkettä ja tänään on ollu kohtuullisen normi olo. Liikkumien ei oo hankalaa ja on ihana tunne ku jalat ei oo tönköt eikä mahottoman raskaat. Mulle on kuitenki vähän epäselvää miten noita nesteenpoistolääkkeitä tulis tarkalleen ottaen käyttää nii en uskalla syyä niitä jatkuvasti. Tän hetkinen ohje on `tarvittaessa` Pitää ottaa selvää asiasta ku meen ens kuussa polilla käymään. Olo on nimittäin sen verran kevyt ja ketterä :D

Oon alottanu vesijumpan. Oon käyny kolme kertaa sielä ja se on mukavaa. Altaassa vesi on mun makuun vähän turhan viileää mutta eipähän tuu laiskoteltua. Sielä nimittäin just ja just tarkenee ku tekee koko ajan aerobista työtä. Oon ottanu tavaksi istuskella uinnin jälkeen pitkään saunassa ja venytellä.  Kaikessa rauhassa peseytyä ja pukeutua. Mukavaa ku se on aamupäivällä nii on ajoissa takas kaupungissa ja ehtii hoitamaan vielä muita asioita kiireettä. Siinä ku hoitaa ruumista nii samalla saa sieluki osansa.


Kuvituksena toimii ystävien talvinen pihavalo.

Koitetaanpa nautiskella jokainen ihanan aurinkoisista kevätpäivistä. Mää nimittäin rakastan kevättä ja tätä aikaa ku aurinko alkaa paistaa ja päivät pitenee :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti