tiistai 9. joulukuuta 2014

Cytomegaloviruksia ja muita dinosauruksen sukulaisia

Ihan ekana voin ylypiänä kertoa, että torstaina on jalkahoitajalle meno, ja muistan sen. Lisäksi on labrat jasisätautilääkärille meno samana päivänä. Huomiseksi oon varannu päivystysajan silmälääkärille, ku viikonloppuna tuli taas uus verenvuoto oikian silmän pohjaan. Aikaa varatessa melkein jo sössin hommat, ku varasin samalle päivälle ku nuo sisätautijutut, mutta onneksi huomasin ajoissa ja vaihoin silmälääkärin huomiseksi. Taito se on tuo sössiminenki.
Ihme ei siis oo, että joulupukilta ootan pöytäkalenteria, jota voiaan Marjon kans yhessä katella täällä.

Olin viikonloppuna pitkästä aikaa mökillä. Ei sielä voinu kovin suuria harrastaa, ku oli liukasta ja pimiää. Käytiin koiran kans kuitenki sen verran käveleen, että huomasin meren olevan vielä sula, rantavesiä lukuunottamatta. Tosin sunnuntain myräkkä on varmaanki pukannu sen vähäsenki jään rantaan.
Äiti oli leikannu koiran karvaa lyhemmäksi päästä, siinä toivossa, että koira näyttäs vähän hoikemmalta. esiin tuli kuitenki keskivartalosta potkupalloa muistuttava, luihun rotan näkönen koiruus. Rollisko on nyt siis laihiksella, eikä naamakarvoja tulla todennäkösesti ajeleen enää koskaan nii lyhyiksi. Luonne on onneksi edelleen yhtä ihastuttava ja hellyyttävä.

Viimeviikon labroista selvis, että mussa jyllää cytomegalovirus. On kuulemma ollu jo jobku aikaa. Lääkäri oli kuitenki sitä mieltä, että ootetaan vastaus hiivasta, että aletaan tekeen mitään. Sillä vois selittyä pieni flunssaisuus.
Terveyskirjasto kertoo viruksesta mm. seuraavaa:
 "Virus voi olla vaaraksi myös immuunipuutteisille potilaille, joiden vastustuskyky on heikentynyt. Elinsiirto- ja syöpäpotilailla, sytomegaloviruksen aiheuttama keuhkokuume (ks. «Keuhkokuume (pneumonia)»3) on vakava tila. Joskus sytomegalovirus voidaan todeta selittämättömän kuumeilun tai maksatulehduksen aiheuttajaksi."
Jotenka tässä nyt ootellaan sitä hiivan vastausta. Viime kesänen keuhkokuume oli kyllä siinä määrin raskas tauti, että mieluummin syön kuurin vaikka ihan vaan varlta, ku sairastan sen uuestaan. Ehkäpä sieltä jo lähipäivinä jotian kuuluu. Eikä vähiten mielessä oo myöskään siirtolistalle paluu...
Tänään tehtiin Marjon kans pikkipizzoja, että on mistä syyä. No nyt on! Niitä tuli muistaakseni 14, ja aika tuhteja ovat, ja nyt on valkosipulia. Voi silmälääkäriraasua huomenna, pyörtyy varmasti ku tulee kattoon silmään ja meikä' siinä hönkäilee. Siinä on mulla pizzaa koko ens vuodeksi.
Tänään pitää mennä koneeseen kiinni viimeistään 22.30, mikä tuntuu tosi aikaselta. Onhan tuo rytmi taas vähän kellahtanu yön aamuyön puolelle. Onneksi varauduin tähän, ja otin pikkkupikku tirsat vaan päivällä, joten väsyttäis aiemmin illalla. Pitää mennä ysiksi silmälääkäriin, ja ku se on päivystysaika, voi olla, että saa oottaa melko kauanki. pääasia nyt kuitenki on, että saan sen injektion silmään ja pysyis nuo vuodot pois. Sitä ku on melko avuton, kun ei toisella silmällä nää.

Mukavaa illanjatkoa kaikille, ja käyttäkää hyvät ihmiset heijastimia! Eilen oli tosi synkkä päivä, ku pelkästään uudellamaalla oli seittemän onnettomuutta, ja yhessä kuoli 10v. lapsi. Heijastimet heilumaan, tai pysykää sisällä. Moikka!

2 kommenttia:

  1. Miten menee pitsojen kanssa, joko ne on kaikki mussutettu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä oo. Ei tee mieli niitä, ku oli nii mahtava mahatauti männäviikolla just sen jälkeen ku olin niitä syöny. Pitää vähän aikaa ootella ja syyä sitte :)

      Poista