tiistai 5. toukokuuta 2015

Hyvää puuta... eikäku käyrää

Nyt on mun sairaalajuoksut juostu tältä viikolta. Onneksi, on vielä monta päivää aikaa viettää tavallista arkia.
Tänään menin aamulla urologian polille. Vähän jännitti, ku se viimeksi vähän vihlo pissarakkoa, ku tähystivät.

Mulla on oma taktiikka kaikkien epämiellyttävien hoitotoimenpiteitten varalle.  Ensinnäki, aika epämukavaan toimenpiteeseen varataan aina aikaseen aamuun. Edellisenä yönä valvotaan pitkään ja nukutaan huonosti. Siinä voi jännittää ja pyöriä sängyssä, ja miettiä tulevaa koitosta. Tai niinku minä, ruukaan katella telkkaria, ja viime yö meni aamu neljään Anu-ystävän kans jutustellessa Skypellä.
Aamulla ku herää silmät ristissä, ainut asia mikä vituttaa, on kaikki. Ei paljo paina lähtä tutkimuksiin sairaalaan, ku kaikki on jo valmiiksi ihan vimpan päälle hankalaa.
Odotusaulassa kaikki energia jännittämisen sijaan menee hereillä pysymiseen. Siinä vaiheessa ku kutsutaan huoneeseen, on se vaan mukavaa, ku pääsee pötkölleen petille. Hammaslääkärin, urologin tai gynekologin, ihan sama. Ja katsopa kummaa! Pian kaikki onki jo ohi.

Eka piti käyä jättään pissanäyte, ja heti pääsinki tutkimushuoneeseen. Siellä lääkäri sano heti, että minä muistan sut. No joo, onkohan se hyvä vai huono, jos miesurologi muistaa potilaan. Hmmm.
Sano vaan, että turhaa sää täällä oot, ei sussa mitään vikaa oo, mutta tutkitaan, kun pyyetään. Sovittiin myös, että jos vielä tulee lähete virtsarakon tähystykseen, juuaan kahvia ja jutustellaan mukavia.
Syy, miksi mut tällä kertaa lähetettiin tähystykseen, oli verivirtsaisuus. Välillä tulee ihan reilusti veristä pissaa. Lääkäri kerto, että se johtuu, ei vuodosta rakossa eikä siirteestä, vaan siitä, että syön Plavixia ja Primaspania. Yhessä ovat myrkkyä limakalvoille, ja aiheuttaa niissä vuotoja. Siinä kattelin omaa virtsarakkoa sata kertaa suurennettuna, ja sielä näky pieniä punasia jälkiä. Ne oli kuulemma tähystimen aiheuttamia, ku tähystin osuu rakon seinämiin. Niinpä sitä ei turhaa ronkittu, vaan lopetettiin homma siihen. Rakko siis toimii niinku pitääki, mutta ongelmia aiheuttaa vähäinen diureesi. Rakko ei pääse puhistumaan, niinku normi diureesin kans, ku se rakon pintakerros poistuis pissan mukana. Mulla se pintakerros ei huuhtoudu pissan mukana, ja tekee pissan harmaaksi. Näytöllä pissassa leiju sellasia niiinku pieniä nahan riekaleita, ja ne on niitä, jokta silmällä katottaessa tekee pissan harmaaksi. Näkyvät labroissa, ja aina hälyttää, että pissassa on bakteerikasvua, vaikkei siinä mitään lääkkeillä hoidettavaa ookaan.

Sen jälkeen köpöttelin dialyysiin, eli polille. Eilen ei saatu muistikorttia tyhjennettyä, nii piti käyttää se tänään uuestaan. Ei sille mitään tehty, joten kahvikupin juotuani jatkoin matkaa kotia. Sattu sama taksikuski, joka vei ja toi viime maanantaina soittotunnille ja -lta.

Ostin kerran Siivouspäivä! :stä taulun, joka esittää afrikkalaista naista. Se oli sievä, mutta ei kertakaikkiaan istu mun kotiin. Niinpä lupasin lähettää sen mun ystävälle Helsinkiin. Hän kun on moninkertanen Afrikankävijä. Siitä on nyt 1.5v, ku aloin puhumaan asiasta, ja pakkasinki taulun lähtövalmiiksi. Vasta tänään sain sen kuitenki lä'hölle. Noh, parempi myöhään ku jne.
Piti nimitäin käyä poliisilaitoksella allekirjottaan passihakemus, ja matkahuolto on siinä vieressä.
Aikomus oli tulla taksilla pois, mutta ku keli oli mahottoman nätti, ja askel nousi kevyesti, päätettiin Marjon kans kävellä. Käytiin vielä matkalla kaupassa. Matkaa tuli n.1.5km mutkineen, ja ihmeen vähän väsyksissä olin kotia tullessa.
Soittivat vielä polilta perään. Kuulemma Virosta ei saa Baxterin 1500ml nestepusseja, joten pitää ottaa 200ml pussit. Onneksi on sitte auto alla, ettei tartte niitä käsin roudata. Pieni asia, ja kuulemma voin luottaa siihen, että oikiat nesteet oikeine määrineen on saatavissa Narvasta sinä päivänä, ku sinne mennään. Hyväpä se sitte, luotetaan siihen.
Kohtuullisen hyvää käyrää pukkaa. Mii sou häpi. Moikka!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti