keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Kevättä rinnassa

Onpa ollu hyvä fiilis monta päivää. Maanantaina heräsin kellon soittoon puolilta päivin. Oon päättäny että tää iltapäivään nukkuminen saa nyt riittää, ainaki kesäajaksi. talvella joutaa taas goisaamaan.
no heräsin ja oli pakottava tarve alkaa tehä jotain. imurointiaolin jo suunnitellu jonku päivän ja niinpä siivosin kämpän, pyykkäsin, hain hoitovälinejakelusta kamaa, kävin Stokkalta kaheen ruokaa, apteekisa ja vielä tullesa hain pakettiautomaatista uuet kumpparit. Illalla vielä astianpesukone jalisää pyykkiä ja pientä kamojen siirtelyä ees-taas.
Ehkä se into alko siitä ku viime viikola mietin että pitäs hankkia peilin alle lipasto tms, misä vois alkaa pitää puhelinta. Mietin sellasta Ikean valkosta tilanjakajaa, mutta sellasta pientä jossa on neljä niitä lokeroa. Kas vain, mun ajatus muuttuki moiseksi hyllyksi la-päivälllä ku kirppisryhnästä bongasin hyllyn olevan myynnisä. niinpä otin mittarin alle ja kävin hakeen sen samantien. Tuosa se nyt on nii hienona, kiiltävänä ja paselina just tuohon. Korit tms pitää hankkia ja nii saa taas jotai romua piiloon katseilta.
Mun puhelin on sikäli omituinen että jos se esim on sohvalla, näyttö ylöspäin eli oikein päin, ei sen soittoääni kuulu mihinkään. Se uppoaa sohaan, ja sama juttu jos se on sängyllä, ei ääntä kuulu. Se on melkein täysilä vaan ei se kuulu sittekään. Ja esim jos se on taskussa, ei ääntä kuulu paitsi sillon jos puhelimen etupuoli on kehoa vasten. Se syy,iksi se puhelin on nyt niin tärkiäsä osasa, on se että lähipäivinä mun pitäis päästä elinsiirtolistalle. sitte ku se the Puhelu tulee, se on menoa sitte. Siksi sitä ei kannattais misssata, voi nimittäin mennä siirtoelin sitte sivu suun ja sitähän minä en halua.
Pitää nyt vielä koittaa rauhallisesti oottaa että pääsee listalle ja sitteki koittaa olla iisisti , ku eihän sitä tiiä kauanko menee että passeli siirre sattuu kohalle. Siitä syystä ostin hyllyn mihin voin vakiinnuttaa puhelimen paikane kotona ollesa ja se varmasti kuuluu joka puolelle. Toinen asia on se, että se toivottavasti muistaa lähtä aina mukaan ku poistun kotua.1
Keltaset liljat ja tulppaanit on mun lempikukkia, hätätilassa myös gerberat menee. Mutta kuten kuvasta näkyy, ei nuo oo keltasia nähnykään. Näyttävät vielä lähinnä risukimpulta. Tuosa on 4 kukkaa auki ja kuus aukiamasa tai vielä upulla. Laitan joku päivä kuvan sekä auenneista kukista että tuosta hyllystä.
Joku tais joskus aikojen alussa pyytää kuvaa ladatusta dialyysikoneesta. Nukuin viime yön olkkarisa ja otin koneesta kuvan, tuola pimiäsä makkarisa ku ei taho valo riittäåä.
  
 
 
 
Pahottelen ku kuvassa näkkyy kaikkia epäolennaista, niinku sohva ja astianpesukone. Oon nyt täppärin varasssa ku pöytäkone, jolla normisti kirjottelen, temppuilee. En siis päässy rajaaman tuota kuvaa. Tiiä vaikka täsä täppärisäki on sellanen mahis, ei vaan ees huvita ottaa selvää.
Siinä on siis 12.5l keskivahvaa dialyysinestettä ja 2500ml päiväksi jätettävää Extranealia, jota vo pitää iltaan asti mutta mulla on tapana vaihtaa se käsin päivällä toiseen Extranealiin tai sitte jätän mahan tyhjäksi. Se ku alkaa n.10h kohalla imeytyyn takas kehoon.
 
Haitaria oon rankassu kovalla käellä viime aikoina ja sen kyllä huomaa. Biisit menee aina vähän paremmin ja jotain jää mieleen joka kerrasta. Soitan joka kerta uutta eri biisiä ja tarkotuksena on oppia ne nii hyvin, että voi vaikka soitellesa suunnitella seuraavan päivän kauppalistaa. Eli täysin puhtaasti ulkoa. Repertuaariin on aikomus lisätä vielä Vanhoja poikia viiksekkäitä, sen ku melkei osasin soittaa pianohaitarilla nii se ei oo oikeestaan ku kaivaa muistista esille ja siirtää oppi pianokoskettimilta haitarin näppäimille. Kuulostaa helpolta mutta sitä se ei varmasti tuu oleen.
 
No joo, täsäpä tällä kertaa kuulumiset. Ens viikko meneeki sitte lempikoiran kans mökillä ja mahollisesti jo tää tuleva vkl Kuivaniemesä mökillä. Mukavaa ku maa on sula ja kuulemma luonto pitää omaa konserttiaan jatkuvasti ja linnut röyhistelee rintojaan ja esittelee ittiään. Eli tarjolla ois huikeita luontoelämyksiä. Ja mun uuet Crocsitki pääsis koeajoon. Tilasin sellaset naisten kumpparit sieltä ku niissä on jäykkä varsi ja sikäli helpot mun ottaa jalasta pois. Ku on tunnottomat nuo jalkaterät, ei lihakset luonnollisestikaa toimi enkä voi "auttaa" omalla jalalla kenkää pois jalasta. Siksi nuo jäykkävartiset on paremmat, ku ne voi työntää varresta ja pois jalasta. Tai no katotaan sitte mökireissujen jälkeen, onko nää vai vanhat Nokian häälahjakumpparit paremmat käytössä.
 
Moikka ja muistakaa olla ulkona ja kuunnella linnunlaulua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti