keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Hermosärky versus Panacod

Pökkyräistä päivää vaan. Täälä zombie koittaa saaha jotai järjellistä tekstiä aikaseksi. Syynä sekavaan päähän ja tokkuraiseen olemukseen on öinen hermosärky.
Pitkästä aikaa heräsin yöllä ku jalakaan tuikki ikävästi. Otin Panacodin ja ku ei se tuntunu auttavan, nappasin reilun tunnin päästä toisen. Siinä vierähti muutama tunti hereillä ku ei se paskamainen, tuikkiva särky anna nukkua. Ajankuluksi kattelin täppärillä yle areenasta ohojelmia ja vahtasin dialyysikonetta. Lopulta se uniki sitte tuli. Yllättävää kyllä, heräsin ennen yhtä ku kuvittelin että nukkuisin vaikka kuinka pitkään. Tää päivä onki menny ihan tokkuraisena ja puolinukuksisa.
Yllättävää on, että oon saanu meleko paljo aikaan tänään. Järjestelin kamoja ja vähän siivoilin. Apteekista toivat nesteitä nii että jo senki vuoksi piti vähän laittaa paikkoja ojennukseen.

Tajusin jossai kohtaa että huomena on pyhä eli en voi siirtää kaupasa käyntiä huomiselle. Niinpä hiihin kauppaan ja laahustin sielä ees taas ku en oikei osannu päättää mitä ostaisin verigreippien lisäksi. Niitä, verigreippejä siis, on tullu syötyä viime aikoina reippaanlaisesti. Greippi ku on kiellettyjen listalla sillon ku syö sellasta hyljinnänestolääkettä ku Sandimmun Neoral. Joku greipin sisältämä aine tehostaa tuon lääkkeen vaikutusta joten sitä ei suositella syötävän. Ny ku syön Sandimmunia enää nii vähän, oon syöny taas verigreippiä. Liekö kyse puhtaasti himosta vai puutostilasta, en tiiä. Vitamiiniasiat pitäs kyllä olla kunnosa, siitä on pitäny lääkäri huolen.
Näyttää epämääräseltä mutta se on parvekemansikka. Tai tavallinen mansikka kai se on, mutta amppelisa.
Ostin tän viime kesänä ja toin kotia partsille ja muistaakseni kerran kerkesin sitä kasteleen, ku jouvuin sairaalaan. Kasvi lähti äitille hoitoon ja oli muutaman mansikanki tehny. Talven se on viettäny äitin pottupellosa ja nyt se muutti takas mulle. Toivottavasti tää ei tiiä mulle sairaalareissua. Kop kop kop!
Vähän se jo vihertää ja toivotaan että se tuosta tokenee ja tekis muutaman mansikanki kesällä. Saatan hankkia tomaatin sille kaveriksi ni ei oo nii yksinäistä.
Outoa että on taas jotai mistä pitää huolehtia. Muuan vuosi sitte hävitin kaikki kukat ku en halunnu olla vastuussa mistään elävästä. Yks kesä jo vähän teki mieli hankkia joku rehu vaan en hankkinu ku vasta viime kesänä tämän. Nyt on nii pieni asuntoki että ei tänne mitään salaatteja mahtuiskaan. Jos koittais noita kesäasukkeja näin aluksi, siinä on vastuuta ihan riittävästi.

Pittää alkaa miettiin jotai syömistä. Panacod vaikuttaa muhun sillä lailla että yleensä ku sitä yöllä otan ku hermosäky tahtoo vaivata pääosin öisin, nii seuraavana päivänä ei oikei järki kulje ja olo on tökkyräinen. Ruoka ei maistu ja jos maistuu, monesti tullee myös yhtä nopsaa ulos. Pyhällä hengellä ku ei kuitenkaan elä, pitää jotai saaha henkensä pitimiksi ja tällä kertaa se taitaa olla ihan vaan jotai juotavaa, mehua tms. Jospa huomena ois paremmisa voimisa.
Koitin soittaa haitaria mutta se jäi meleko lyhyeen. Tuntu ihan absurdilta, ihan ku ne ei ois olleet mun sormet jotka nappuloita paineli. Oli nii hämärän tuntusta että heitin sikseen ja päätin että palataanpa huomena näppäimille.
Nyt sitä mehua ja sohova selekään. Moikka!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti