keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Paljastuksia!

Hip hei, back in business!

Heti kärkeen onki kerrottavana tuoreita kuulumisia pd-polilta. Dialyysi puhistaa nii hyvin että kaikki veriarvot siltä osin oli viitearvoissa. Ilimanskos tu olo onki nii mainio.
Siinä ootellessa porisin potilastoverin kans joka on saanu tammikuussa munuaisen, että mahetsumpi homma on ku nyt tällä hekellä on neljä dialyysipotilasta siirrosa. Yks hemodialyysistä ja kolme pd-puolelta. Se, jos mikä, lisää toivua mun lapsenmieliseen uskoon saaha pian uus siirre.

En tiiä pitäskö mun kertua tätä, mutta kerron kuitenki. Ohan tää yks tärkiä osa elämää eikä se oo muuttunu miksikään vaikka vähän sairastelleeki. Nimittäin seksi. Täsä kohtaa seksin aiheuttama pissatulehus eli vti. Se on mua joskus aikonaan vaivannu, mutta jäi pois ku sain sokeritasapainon ojennukseen. Nyt ku sokerit on mitä sattuu, on se alkanu taas vaivaamaan. Siihen ei auta minkäänlaiset pesut eikä ennen ja jälkeen pisut. Sen aiheuttaa mekaaninen virtsaputken suun hankaus. Ja ku on vielä bakteerikasvulle otolliset olosuhteet, nii homma on selvä. Jatkossa pitää ottaa antibioottiprofylaksia ennen "kahen ihimisen kaunista kohtaamista"
Ei muuten oo ihan ajan tasalla nuo PPSHP:n alueen kuntien vaakunat.

Ohitusleikkauksen jälkeen sain jättää kaikki verenpainelääkkeet pois ku paineet laski nii matalaksi. Käytössä on ollu yks beetasalpaaja tarvittaessa. Nyt  alan ottaan sitä säännöllisesti ku se kuulemma tekee hyvää sydämelle. Toki niisä puitteisa mitä verenpaineet sallii. Kokonaiskolesteroli oli 4.1 mutta ldl kolesteroli oli vähän koholla ja siihen sain jonku lääkkeen, joka tehostaa kolesterolilääkkeen vaikutusta.
Omavastuukatto on tullu täyteen. Eli oon tälle vuojelle maksanu 686€ sairaalamaksuja. Tästä etteenpäin, vuojen loppuun asti ei tartte maksaa poli- eikä terveyskeskusmaksuja. Jos osastolle joutuu, niistä pitää maksaa puolet normaaliin verrattuna.

Ihan ehottomasti hienoin juttu oli se, että Helsingin viisaat tohtorit on katelleet mun papereita. Ne n.17v sitte tehdyt solutyypitykset ei enää kelpaa ja piti käyä maanantaina jättään niistä uuet näytteet. Muistaakseni ihmettelinki viime kuussa että melko vähän ottivat verta siirtolistaa varten, olikohan 6 putkea sillon. No nyt ku ottivat nämä uuet hla-näytteet, oli niitä putkia 12. Tosin osa oli tätä tän päivästä reissua varten. Niistä ku tulee vastaukset, voiki alkaa ootteleen puhelua siirtolistalle pääsystä. sitte mun pitää varmaanki köyttää puhelin kiinni itteeni, se ku tahtoo aina unohtua kottiin. Täsä kohtaa saa olla onnellinen että on nii tavallinen. Oon varmaan kaikkien kaikkien sairausmittareiden mukaan keskiverto tai sillä lailla yleinen. muhun puree yleisimmät lääkkeet, saan yleisimmät sivuoireet, saan yleisimmät komplikaatiot, on yleinen veriryhmä ja se on nyt valttia tässä siirtohommasa. Sillä uskonki että pääsen pian siirtoon, tai sen keskivertodialyysiajan puitteissa, joka on oliko se nyt 2 tai 3 vuotta. nii että on mukavaa olla keskiverto.

No nii, näihin ilosiin tunnelmiin päätän raporttini. Moikka!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti