torstai 8. tammikuuta 2015

Lauluja siitä, mitä mä nään. Ja mitä tunnen sisällä pään.

Pyhät on ohi ja ah, nii ihana arki palannu päiviimme. Koko joulun oli pää ihan sekasin, että mikä päivä on ja mikä ei, ku välillä tuntu sunnuntailta vaikkaoli keskiviikko, sun muuta viikkopöllöilyä. Arki on parasta, näin eläkepäiviä viettävälle.

Mahatauti se vaan ei tajua poistua kehosta. Se pysyy ojennuksessa, kuhan syö muutaman tunnin välein pari Imodiumia. Oon heränny öisinki ottamaan, vaan viimeyönä en herännykään, nii paskarallihan se piti ennen herääämistä vetää. Labroista ei löytyny mitään, joten syytetään edelleen virusta. Tai sitte sitä dianeettistä mahatautia, mikä on olemassa myöskin, vaan josta en oikei tiiä sen enempää. Niinku ootte ehkä huomanneet, ei mulla oo tapana kauheesti lueskella googlesta noista vaivoistani. Ku on monenlaista vaivaa, jotka yleensä on seurausta jostain toisesta vaivasta, ei noista yleisohjeista oo aina apua. Enkä myöskään halua lietsoa mielessäni asioita pahemmiksi mitä ne oikeesti onkaan.
En oo antanu mahataudin estää lystinpitoa. Käytiin nimittäin Sannan ja lankomiehen kans loppiaisena syömässä kreikkalaisessa. Ruoka oli hyvää ja kjäh kjäh, minäpä varaudiuin siihen ennen lähtöä. Tavallisesti ku ei jaksa syyä paljoakaan, ku maha jo tulee täyteen, johtuen dialyysinesteen määrästä. Tuolla kertaa valutin mahasta noin litran dialyysinestettä pois ennen lähtöä. Niinpä jaksoin syyä oikeestaan kaiken ruuan, ja vähän juuaki päälle. Valokuvaaminen on ollu hyvin vähäistä viime aikoina, vaan onneksi lankomies nappas parit kuvat kauniista annolsista.
Tässä on etualalla Sannan ruoka, ja taustalla minä kuolaan omaani. Lähemmin tarkasteltuna mun lautaselta löyty seuraavia juttuja:
Pitaleipää, kreikkalaista salaattia, viininlehtikääryleitä, grillattua halloumia, tsatzikia ja munakoisodippiä. Nami nami, herkullista oli kertakaikkiaan.

Eilen kateltiin Marjon kans nettiä, ja törmättiin sellaseen Oulun kaupungin sivuun, missä kerrottiin, että uimahallilta voi lainata kaikenlaisia soveltavaan liikuntaan käytettäviä varusteita. Esim. erikoisvarusteltuja ahkioita, kelkkoja, pulkkia, pyöriä yms. Siellä oli myös tandem-pyöriä, lihasvoimalla käytettäviä ja sähköavusteisia. Minä innostuin ihan hiiteen asti, että nyt ainaki on varmaa, että pääsen kesällä pyöräileen! Jos en omalla yksöispyörällä, nii tandemilla. Marjo on kovasti liikuntapainotteinen ihminen, ja hänki innostu, että päästään ajeleen yhessä. Mukavaa. Tietysti ilmotin jo Sannalle ja isälleki, että kuntoilua on tiedossa, ja heki tykkäs että onpa hieno hommeli. Siellä oli myös monenlaisia pyörän ja pyörätuolin yhistelmiä, joten varmasti löytyy joka lähtöön tarvittava menopeli. Ja mikä hienointa, ne on lainavehkeitä, eli käyttäjälle ilmasia. Cool!

Kerroinko syksyllä, että kannoin roskakatoksesta sellasen ison altakastluruukun kotia kesäistä parvekekeidasta varten? No, toin sen tänne, ja hiljattain siellä oli myös kaks puista kukka-astiaa, mitä näkee esim. julkisten rakennusten pihoilla yms. No neki on nyt täällä, ja tällä viikolla roskia viedessä Marjo löysi sieltä hienon ison ruskia pullon. Seki varmasti löytää paikkansa parvekkeelta ens kesänä. Näyttää siltä, että parveke tulee täytettyä kierrätyskamalla, mikä ei sekään oo yhtään huono idea.

Kuntoilu on alkanu melko vaisusti, mutta alkanu kuitenki. Kävely on edelleen melko hankalaa. Jalat ja persaus väsyy hetkessä, ja pitää edelleen pysähtyä levähtään. Toisaalta, ku muistelen aikaa ohitusleikkauksen jälkeen, kävelin reilun kuukauden rollaattorin kans, ja sillonkli piti pysähellä lepäämään. Varmuuden vuoksi pyysin kuitenki maanantain labroihin otettavaksi sen sydänentsyymin,  että onko siellä ollu jotai tapahtumia viimeaikoina. Voihan toki olla, että mieli haluaa kuntoutua nopiampaa ku fysiikka, ja ihan täydestä rapakunnosta on pitkä matka vielä siihen rapakuntoonki. Että lienee maltti ois se asia, mitä nyt kaivataan. Tiiä sitte. Toivottavasti sydän on kuitenki kunnossa, eikä sen puolesta tarttis pelätä.
Huomena lähen viikonlopuksi mökille, tuleepahan ainaki oltua ulkona, jos ei ihan kauheita lenkkejä jaks kävellä. Nyt onki ollu nii ihana raikkaat ilmat, että välillä pitää mennä istuun partsille ihan vaan nauttimaan raikkaasta ja raittiista ilmasta.

Palataanpa ens viikolla asiaan, jos en sitte vkl:na innostu naputteleen. Moikka!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti