maanantai 12. elokuuta 2013

Kesälomareissu

Ihkua! Pääsen huomena pieneen reissuun!
Kaikki kesän suunnitelmathan meni sairastelun ja nyt myös dialyysin vuoksi mönkään.
Meillä oli puhetta äitin ja tätin kanssa että mentäis kyseiseen paikkaan heinä-elokuun vaihteessa mutta se sitte jäi ja äiti sano että mennään sitte ku oon sen kuntonen että pääsen. Ja nyt me sitte huomena mennään. Tullaan kyllä illalla takas mutta pieni maisemanvaihdos tekee varmasti hyvää tähän saumaan. Mahetsua!
Täsä pieni vihje.

                                           (Kuva lainattu netistä)

Sain tänään vihdoin otettua jonkulaisen kuva dialyysikoneesta ja tässä se nyt on. Veri kiertää koneessa ja tuo töttörö kuvassavasemmalla, on se joka puhistaa verestä kuona-aineet. En kyllä tarkalleen osaa sanoa että lähteekö ylimääränen nesteki tuon avulla mutta kuonat ainaki. Viisas laite se on, todellaki.


Tein eilen lihapullia mutta onnistuin suolaamaan ne nii hyvin että ei niitä voi syyä. Tai voi, mutta just nyt minä en voi niitä syyä ku alkavat pirulaiset janottaa eikä oo vara kovin hörppiä mitään ylimäärästä.
Siitä tuliki mieleen että papereihin on kirjattu että vatsakalvokatetri laitettais syyskuussa. Hoitaja kehotti ottamaan asian lääkärin kans puheeksi pikimmiten jotta asia ei vaan hautaudu sinne papereihin. Ei tartte montaa kertaa kehottaa, otan varmasti puheeksi heti ku saan lääkäriä takin liepestä kiinni. Kyllä ne varmasti jo dialyysissäki haluaa musta eroon ku en oo opetellu tekeen mitään ite sielä vaikka kunto jo antais myöten. Yks hoitaja sano mulle että ei sun kannata opetellakaan jos aiot vaihtaa toiseen, anna he tekee ku siitä heille maksetaan :D Niinpä oon orjallisesti noudattanu sitä neuvoa.

Pitää alkaa kattoa akut laturiin ja vähän vaatetta kaapista aamua varten. Meitsi on ihan innoissaan lähösä reissuun :D

3 kommenttia:

 1. Hyvää reissue,toivottavasti piristyt siellä!

  Kyllä sekä ylimääräiset nesteet että kuona-aineet lähtee dialysaattorin kautta. Sen sisällä on nk pienenpienet putket missä very kulkee kohdaten ulkoneseen missä taas on kaikenlaisia suoloja. Ulkoneste vetää verestä pois kuona-aineet ja nesteitä ja very ottaa tarvitsemiaan suoloja. Koneesta voi sitten säätää millä vauhdilla verta pyörittää jne. Tosi tutu vempain vaikka en just nyt sitä onneksi tarvitsekaan!

  VastaaPoista
 2. No olipa mulla tänään lukihäiriötä,kamalasti virheitä! Siis hyvää reissua! Ja nuo pienenpienet putket eli kapilaattorit siellä dialysaattorissa ja veri siellä kulkee eikä very. Niin,ja tuttu laite eikä tutu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvelinki että varmaan se neste poistuu samaa reittiä ku kuona-aineet, salalla laillaku pd-hoidossaki.
   Mitä noista pikku virheistä, asia ymmärretty :)
   Kiitos kommentista!

   Poista