maanantai 19. elokuuta 2013

Uus viikko ja vanhat kujeet

Viikonloppu hurahti vauhilla ohi. Olin mökillä la-su ja pärjäsin sielä yllättävän hyvin. Mopo sai olla toimettomana koko vkl:n, tuntu jotenki oudolta että olisin sielä käyttäny rollaattoria ku kulku tuntu jo melko varmalta sielä. Ihmettelinki että miten se kaupungissa asfaltilla muka on nii epävarmaa mutta nurtsilla ja mettäpolulla varmaa. Ehkä se on vaan korvien välissä niinku moni muuki asia.
Tein sielä vähän hommiaki mistä oon melko ylpeä. Olivat kaataneet koivun pihasta ja se oli pilkottu pölkyiksi nii laitoin klapikoneen laulamaan ja tein pölkyt haloiksi. Se on mukavaa hommaa ja ollu mun pesti isän mökillä jo vuosikaudet, sillon ku einät oo serkkupojam tai mun pikkusiskon kans traktorin ruuvilla tehneet urakalla halkoja. Keliki oli mitä parhain; lämmintä ja tuulista nii ei tullu kuuma eikä elukat ollee kiusana.Tein myös sellasen Daim-valkosuklaakakun. Sellanen helppo mihin tulee keksin murusista pohja. Oli ihan mielettömän hyvää ja tekis mieli tehä täälä kotonaki mutta on nii ällömakiaa että taitais mennä pilalle ennen ku kerkiän syömään sen. Ens viikolla kuitenki ajattelin moisen värkätä ku tulee vieraita.
Se viikonlopusta.

Dialyysi meni tänään hyvin. Nestettä poistettiin 3.2l. Viereen sattu sellanen mies joka oli tehny muutaman vuoden peritoneaalidialyysiä ja kyselin kovasti kokemuksia tämän päivän koneesta. Meitä sattu vielä hoitamaan sellanen hoitaja joka on ollu kouluttamassa pd-potilaita nii että siinä mulla oli tentattavana sekä alan ammattilainen että tanakan käyttökokemuksen omaava henkilö. Meen tällä viikolla kattomaan pd-puolelle koneita ja jospa se päätös  koneesta jäis hautumaan. Niitä on kaks firmaa jotka tarjoaa konetta käyttöön, Baxter ja Fresenius ja molemmissa tietysti puolensa. 15v. sitte mulla oli Baxterin kone ja tykkäsin siitä kovasti muttta toki tekniikka on saattanu vähän uudistua aikojen saatossa.

Lopuksi vielä tämmönen tärkeä ja oleellinen tieto oli ilmestyny mökkirantaan :DEi kommentteja:

Lähetä kommentti