lauantai 3. elokuuta 2013

Voihan verenvuoto

Tässä viime aikoina mua on suunnattomasti ärsyttäny oikean silmän silmänpohjassa oleva verenvuoto. Ulos päin sitä ei huomaa mitenkään mutta minä ite kyllä huomaan.
Iso veriläntti seilaa näkökentässä ja välillä se leviää ku ankan paska ja peittää kaiken näkyvyyden. Käytännössä en siis nää toisella silmällä mitään. Ärsyttää nii mahottomasti.
Joulukuussa tuohon pistettiin sellanen aine joka vähän kuivattais ja estäis verenvuotoja ja siitä oliki puoeksi vuodekis apua. Sairaalareissulla vuoto alko kuitenki taas ja on vaivannu siitä asti.
En puhunu sairaalassa asiasta mitään ku sitä ohjelmaaoli jo ihan riittävästi mutta vois pian soittaa kaupungin silmälääkäriin ja käyä näyttään. Jospa ne joko laittas sitä ainetta taas tai mahollisesti vaihtavat lasiaisnesteen tai jotai.
Ei tää mikään uus juttu oo, näitä verenvuotoja on ollu jo n.parisenkymmentä viotta ja harvoin kuitenkaan tässä määrin että ois koko silmän näkynyys estyny. Ehkä ne sairaalassa saadut verenohennuslääkkeet ja hyytymisen estoaineet oli osasyy asiaan.

Tänään tein uuen ennätyksen urheilussa. Kävelin kotoa Anttilaan ja takas. Sinne on matkaa neljä korttelia eikä se matka tehny tiukkaakaan. Kiertelin Anttilassa ja kävin alakerran ruokakaupassa. Kuvittelin että tuo ois nii pitkä matka että pitää pysähtyä lepäämään mutta mitä sitä höpöjä, hyvin meni. Tokikin että mennessä istahdin apteekissa muutaman minuutin asioilla.

Sain kaverilta eilen yhenlaisen wokin ohjeen, yhessä ku pähkäiltiin ruoka-asioita. Tein sitä tänään ja se tosiaanki oli herkullista! Nyt maha ruskaa ja sohva vetää kovasti puoleensa. Sitä tuli reilusti ja laitan pakkaseen osan ku oon vähän laiska laittaan ruokaa ja dialyysien välipäivinä pitää kuitenki syyä hyvin nii pakkasesta on kätsyä ottaa ja sulattaa. Todennäkösempää kuitenki on että mää ruuan himoissani sulatan ne jo huomena kaikki ja syön pois.

Mun kamera on edelleen reissussa joten ei tuu vieläkään kuvia mutta jospa mää sen jo huomen saisin takas. Siihen asti näkemiin ja kuulemiin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti