perjantai 30. elokuuta 2013

Lomalaisia ja dialyysejä

On ollu harvinaisen kiireinen viikko. Sillä en oo ehtiny tännekään mitään laittamaan mutta eipä silti, ei tässä oo oikei mitään kerrottavaakaan ollu.
Kiireisenä mua on pitäny etelän lomalaiset ja välissä oon toki käyny dialyysissä tyhjennyksellä.
Päätin testata miten verenpaineet käyttäytyy jos otan illalla molemmat lääkkeet, Metohexalin ja Plendilin ku ne paineet tuntuu pysyvän ylhäällä vaikka mitä tekis. Otin siis molemmat diaölyysiä edeltävinä iltoina ja hoidon aikana paineet pysyyki nyt hyvissä lukemissa. Paitsi että ku tuun kotia, paineet laskee ja nii on menny tämäki päivä makoillessa ku ei pää kestä olla kauaa ylhäällä. Tapana on ollu että en ota mitään verenpainelääkkeitä ku meen dialyysiin koska sillon paineet ihan varmasti romahtaa eikä nesteenpoistoja voi suorittaa toivotulla tavalla. Oon yleensä ottanu Metohexalin sitte hoidon jälkeen ja paineet on lakenu normiksi. Mutta tämän mun kokeilun aikana ei oo tarttenu ottaa aamulääkkeitä ollenkaan ja silti huimaa eli täytyy vissiin keksiä jotai muuta. esim ottaa illalla puolikkaan Metohexalin sijasta kokonainen ja jättää Plendil pois tms. Ehkä vois kysyä myös lääkäriltä mielipidettä.
Täälä Oulussa meän katukuvaa koristaa 34 000 ruusua. On aika erikoista kävellä keskustassa ku saa pujotella ruusupuskien lomassa. Tässä Leena K:n ottama kuva laupunkimme tilataiteesta.


Ens viikolla alan pommittaa lääkäriä vatsakatetrikysymyksillä. Suunnitelmissa ois että voisin alottaa kotidialyysit lokekuun ekan vkl:n jälkeen. Se on siis mun suunnitelma enkä tiiä mitä lääkäri on mieltä asiasta mutta se selvinnee ens viikon aikana.

Oon jättäny rollaattorin pois enkä oo kertaakaan sitä edes kaivannu tuolla kaupungilla. Vieraat oli sitä mieltä että kävelen paremmin ku ennen vaikka ite oon toista mieltä. Tai sitte oma epävarmuus johtuu tuosta toisen silmän tilasta. Sellanen syvyysnäkö on ihan mylällä enkä taho oikein hahmottaa tavaroiden etäisyyksiä tai esim maan epätasasuuksia. Ärsyttävää. Onneksi reilun viikon päästä on silmälääkärille meno. Palataanpa aiheeseen. rollaattori on pois pelistä ja huomaan että on tullu vähän oikiaa voimaaki jalkoihin, vaikkei paljoa mutta silti. Maasta se pieniki ponnistaa.

Koittakaahan nauttia näistä mahetsuista loppukesän keleistä, täälä ainaki sää hellii meitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti