tiistai 3. syyskuuta 2013

Kela on ystävä

Viime aikoina on saanu oikei tosi lailla ihmetellä Kelan toimintaa. Mulle on tullu kolmen viimisen viikon aikana viis erillistä päätöstä matkakorvauksista, maksetut korvaukset on 10-55€. No onhan se kiva että rahaa tipahtelee jatkuvasti tilille mutta onko siinä mitään järkeä? Onhan sillä toki työllistävä vaikutus; Kelan työntekijöillä piisaa hommaa, postinkantajalla ja ties kellä, pareritehtailla, tulostimentekijöillä jne. Joten en valita.

Kävib just Kelalla kyselemässä mitä mun pitää tehä ku on tullu täyteen terveydenhuollon asiakasmaksukatto. Kuulemma asia ei heille kuulu vaan se pitää hoitaa sairaalan kanssa. 636€;n maksukatto tärähti täyteen reilusti jo kesäisellä sairaalareissulla. Lasku siitä reissusta oli 722€ ja ku otetaan huomioon koko vuonna maksetut sairaala- yms. maksut nii komiastihan se ylittyy. Nii että laitetaanpa anomusta sairaabhoitopiiriin. Niinku laitetaan myös Kelalle korkeamman eläkkeensaajan hoitotuen toivossa.
Hain alkuvuonna eläkkeensaajan hoitotukea ja sainkn sen matalimman. Kelan nainen oli sitä mieltä että ku tilanne on nyt radikaalisti muuttunu, kannattais laittaa tarkistushakemus vetämään. Mitäpä sitä ei köyhä eläkeläinen tekis, etenkään ku istuu muutenki päivät koneella. Tuki kiva fiilis ku Kelan työntekijä kehotti siihen, nimittäin sairaalan sosiaalihoitaja sano kesällä että katotaan myöhemmin sitä tarkistusta, hän ei usko että saan sitä. Niin tai näin, yrittänyttä ei laiteta. Aion myös laittaa hakemukseen tästä silmästä. Silmälääkärissä on näyttöä siitä että se on temppuillu jo pidempään ja nyt ku en nää sillä mitään, voi myös vaikuttaa päätökseen. Sattuu vielä olemaan ens viikolla meno silmälääkärille nii pitää kysyä tarvinko erillisen todistuksen sieltä vai piisaako jos nefrologi mainitsee asiasta. 
Mukavaa ku on jotai ns. virallista asiaa vireillä, meitsi syttyy tämmösistä asioista. Sitä kokee olevansa jotenki tärkiä ja olemassa.

Oli mulla yks kuvaideaki mutta eihän mulla oo taaskaan kameraa. Kanoni tuntuu nyt siirtyneen yhteishuoltajuuteen mun ja siskoni välillä. Noh, kai saan sen takas torstaina ku nähään. 
Laitetaan tähän kuva mun lempikoirasta, kovakova iksu ku on.Huomena on taas dialyysi. Ja eilen oli. Oli vkl:na kertyny vähän nestettä... eilen poistettiin 3.2l ja lähtiessä paino oli 51.5 eikä huimannu eli ei otettu liian kuivaksi. Oon todennu että 49 on ehdoton alaraja mihin voi kuivattaa. Se taitaa olla tän hetkinen kuivapaino mikä on jo heti paljo parempi ku 47.
Ruoka maistuu edelleen ja nyt kuuminta hottia on säilykehedelmät raejuuston kanssa. Lisäksi oon koko ajan syöny Lidlin paistopisteren vehnäsämpylöitä. Niitä onki menny sitte aikamoinen määrä. Haen niitä päivittäin n.kuus kappaletta. Toki sitte syön paljo muutaki mutta nuo nyt on tollasia hittejä.

Täytyy lopettaa ennenku menee ihan jaaritteluksi. Voikaa hyvin ja muistakaa nauttia nesteistänne! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti