keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Tähän joku näppärä otsikko. Päätä ite.

No nii, nyt se on taas alkanu. Big Brother nimittäin. Kuluu päivät mukavasti ku on elämisen ääniä ympärillä. On ollu aika jollon mää söin samaan aikaan ku talon asukkaat, tuntu ihan ku ois oikeesti syöny igmisten seurassa. Vielä ei oo muodostunu suokkaria eikä inhokkia mutta Andya seuraa mielellään, on se nii koominen veijari. Pikku päisällään höpöttelee ja on kyllä osottanu melkosta sinnillyyttä ku epäilin että se ois jo tänään lähteny talosta mutta ei, tuola se vetää sidua.

Dialyysi meni ihan hyvin tänään. Poisto oli 3.5 l. Alko huimaamaan hoidon jälkeen ja nyt alkaa helpottaa.
Tänään otettiin myös kuukausilabrat ja kaikki oli  hyvin. Hb oli 98 eli seli on pysyny ihan mukavasti kuosissa. Oon mää kyllä melko tarkasti ruokavaliota noudattanuki että saaki labrat olla ojennuksessa.
Samalla otettiin labrat ens viikon kardiologin vastaanottoa varten. Outoa on että otettiin myös digoksiinipitoisuus vaikken mää oo ees syöny moista lääkettä. Lääkeopas kertoo seuraavaa:
Ne lisäävät rasittuneen sydämen pumppausvoimaa ja korjaavat sydämen epätasaista rytmiä. Digoxin-hoito vähentää nilkkojen turvotusta ja liman kertymistä keuhkoputkiin sekä lievittää hengenahdistusta"
Ilmeisesti tää lääke ois pitäny määrätä jo sillon ku pääsin sairaalasta kesällä mutta ei sitä kyllä oo määrätty. En oo saanu reseptiä eikä se oo sairaalassakaan lääkelistalla. Noh, jospa se ens viikolla määrättäis. Mieluusti otanki moisen lääkkeen. Välillä tuntuu melko häijyltä ku sydän jumpsauttaa omaa tahtiaan ja tuntuu että se ei lyö edes omalla paikallaan. Myös limaa on saanu yskiä reippaanlaisesti. Sydänfilmi otettiin kans kardiologia varten. Siitä enempi sitte ens viikolla.

Dialyysiin on tullu vanha tuttu lääkäri, Marjatta Linnavuo. Hän hoiti mua aikoinaan ja oliki kiva nähä tänään ja jutustella vähän. Mulla oliki pitkä lista (eh, neljä asiaa) lääkärille toimitettavaksi. Piti muuttaa e-respaan insuliinin annostus, C-todistus Kelalle nykysestä tilanteesta, valitusta ma-iltana itekseen kipeytyneestä olkapäästä ja the asia eli katetrin laitto. Lähete leikkuriin on nyt laitettu ja kovasasti oottelen että millon pääsee toimenpiteeseen.

Tänään on ollu melko huono ruokahalua, mikä on melko erikoista nykyään. Syytän huimausta ja tuota kipiää olkapäätä. Kättä ku ei voi ollenkaan nostaa ku käy kipiää. Kaikki missä tarttee olkapäätä, niinku esim syöminen ku pitää kättä nostaa, on epämukavaa. Tää kirjottaminen sujuu ihan jees ku hartiat on rentoina vaikkakaan vasemmalla kädellä ei voi kurotella kauas näppiksellä. mieliki on ollu melko matalalla mutta  se taitaa myös johtua tuosta kivusta. Otin tuossa parasetamolia ja mutta ei se kyllä ihan kauheesti oo auttanu.
Tässäpä mainio kuva kuvaamaan kipua. Ei sentään itketä mutta pää pullistelee samalla lailla :D


Näihin kuviin, näihin tunnelmiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti