tiistai 17. syyskuuta 2013

Niitä ja näitä

No nii, terve taas.
On tiistai-ilta ja tuntuu niinku oisin ollu ikuisuuden täälä.
Eilen oli dialyysi ja ihme kyllä, nestettä poistettiin 2.4l mikä on tosi vähän mulle ja vielä viikonlopun jälkeen. Verebpaineet laski hoidon lopussa nii alas (90/58) että piti tulla sängyllä takas osastolle. Kyllä huippaski melko lailla vaikken mää aluksi ees tunnistanu sitä että ne laskee ku olin pötköllään valmiiksi.
Dialyysissä tultiin sanomaan että mut on sillä välin siirretty osastolle 3. Alko vähän harmittaa kun kutoselle jäi kiva huonekaveri jonka kanssa pelattiin Unoa. Lisäksi huonekaveri oli kehitysvammanen ja meillä oli kivoja juttutuokioita. Lisäksi musta tuntuu että hän tunsi olonsa vähän turvallisemmaksi iltaisin kun olin paikalla, hän ku oli muuten melko arka kaikelle oudolle. Outo minäki olin ja oon edelleen mutta siinä jutustellessa tytön ja hänen vanhempiensa kanssa meistä tuli ystävät.
Noh, eilen ku en saanu lähtä käymään kutosella, laitoin viestilapun hoitajan mukana tälle ex-huonekaverille missä kerroin että jouduin yllättäen vaihtamaan osastoa ja että tuun kattoon häntä kunhan eristys päättyy.
No se eilisestä.
Tänään on piti olla ravinnotta aamusta alkaen ku ohjelmassa oli vasemman jalan varjoainekuvaus. Pääsinki sinne yhen maissa ja reisivaltimoon tehtiin kaks pallolaajennusta. Lääkäri kerto myös että sääressä on kolme säärivaltimoa ja mulla kaks niist ä on tukossa joita ei voi pallolaajentaa. Tää kolmas ja toimiva suoni toimii ihan hyvin ja vie verta sinne minne nää kaks tukkeutunutta suonta ois sitä kuljettanu. joten tilanne on edes kohtuullinen vaikka parempiki se sais olla. Mutta edes näin. Jospa tuo haavaki paranis nyt paremmin ku veri huilaa.

Pääsin eka kertaa tänään lääkärin jutule torstain jälkeen. Haava paranee hyvin ja imuhoito jatkuu ainaki loppuviikkoon saakka. Sitte katotaan tilanne uuestaan ja vaikka haava näyttää hyvältä ja on alkanu paraneen, on pelko persiissä että kyllä täälä vielä ens viikkoon menee. Saapa nähä.
Myös ulostenäytteen vastaus tuli ja tää mahatauti johtuu antibiootista jota saan suoneen. Mahatautia hoietaan tietysti toisella antibiootilla joten kyllä tässä on taas kemiaa kehossa. Kiva kuitenki että ei tartte juosta jatkuvasti vessassa.

Sain kopion C-lausunnosta joka on menny Kelalle hoitotuen tarkistusta varten. Se oliki perinpohjanen paperi. En mää kyllä miellä ittiäni niin sairaaksi mitä siinä paperissa lukee mutta kai sitä on nii tottunu näihin juttuihin että ei erota metsää puilta. Tottahan ne kaikki kuitenki on.

Äiti kävi päivällä ja keitti meille kahvit tuossa päivähuoneessa ku vihdoin sain syyä. Oli oikei pulla kans. Täälä on aika hyvää pullaa vaikka se jotai terveyspullaa onki. Sanna kävi myös illalla ja poristiin pitkät tovit. Eli tää päivä on menny oikei mukavasti ja nopsaaki, vaikka vähän epäilin ku piti maata sen haulipussin kans yhteensä viis tuntia (joista kolmen viimisen tunnin aikana sai kääntää kylkeä)

Siinäpä ne kuumimmat, muistaakseni. Pietään porukalla peukkuja että loppuviikolla pääsis jo sinne mitä ei ees uskalla ääneen mainita...
Hyvää yötä ja pidetään huolta toisistamme!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti