torstai 26. syyskuuta 2013

Syksy saa - mahtavaa!

Otsikko on kaverin keksimä iskulause syksylle. Oma suhteeni syksyyn taas on viileä ja etäinen.

Alkaa nää postaukset vissiin muistuttaa jo melko paljon toisiaan. Tänään oli dialyysipäivä ja se meni ihan mukavasti. Paineet laski reippaasti ja kotia lähtö oliki vähän vaivalloisempaa ku aiemmin ku hoitaja saatteli ruokasalista aulaan josta taksikuskin käsikynkässä taksiin ja kuski toi vielä kotia asti täälä omassa osotteessa. Hyvä se  vaan oli nimittäin ku en voi nyt pitää tukea vasemmassa jalassa. Leikaushaava tulee just tuen varren kohalle ja ku se tuntuu häijylle että tuki hiertäis haavaa jonka pitää kuitenki päästä paraneen hyvin, siitä voi muuten tulla pitkä ja kivulias projekti jollei se parane kunnolla. Ja vuotaahan se kudosnestettä nii ei kastu tuen pehmustekaan. Kävely on siksi vielä entistä hitaampaa eikä mitään äkkiliikkeitä kyllä voi tehä. Nii että ku päässä ja silmissä surraa ja sumenee, ei oo kauheen hääviä kävellä itekseen. Mutta pääsin kotia turvallisesti ja otin pienet päikkärit päälle ja olo oli herätessä ihan jees.

Hoitaja toi dialyysissä paperit joilla vois hakia Nastolaan sellaselle liikuntalomalle. Omavastuu on 80€ ja se ois loka-marraskuun vaihteessa. Ei mua kuitenkaan taida huvittaa ku nämä dialyysiasiat vielä sen verran auki. Vatsakatetrin laitto on siirtyny tän säärihaavan vuoksi. Tuntuu että tässä dialyysissä juoksemisessa on ihan riittävästi ohjelmaa, toistaseksi ainaki. Ja onhan tässä pieni reissu tulossa viikon päästä vkl:na mutta siitä enempi sitte ku se on ajankohtasta.

Leenan keittiö on taas testannu ja vertaillu.
Oon koittanu eri variaatioita minkä kans tuo Renapro-proteiinijauhe ois parasta. Tai ainaki kohtuu hyvää. Se ku itsessään on melkosta jankkia eikä se sekotu nesteeseen. Oon koittanu viilejä ja jukurtteja ja se on niien kanssa ihan ok mutta kaikista parasta se on Soya mustikkajukurtin kanssa. Se ei maistu siinä miltään ja tekee jukurtin koostumuksestaki paremman ku sekottaa jauheen jukurtin joukkoon.
Syömisestä ja juomisesta tuliki mieleen että kävin just iltapisulla. Pissaa tulee edelleen jonku verran mutta mielenkiintosta on myös pissan haju ja väri. Nyt se oli todella tummaa ja haisi kahville. Oon juonu tänään, köh köh, kolme kuppia kahvia joten sillä se varmaan haisiki sille. Lääkäri onki sanonu että ku munuainen ei suodata kunnolla, neste voi tulla läpi jopa lähes sellasenaan.

Viime yönä oli ollu pakkasta mikä tuntuu aika hassulta. Pitää varmaan kaivaa syystakki esiin ku ei oikei hupparilla tarkene enää. Nii se vaan syksy saa ja talvi sen perään. Sitä ootellessa.
Hyvää yötä ja kauniita unia kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti