keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Keskiviikko, keskellä viikkoa

Nyt on viikko puolessa välissä. Koululaisilla on syysloma vaikka kyllä viime päivien keleistä ois vonu luulla että on jo hiihtoloma. No tänään tuliki sitte vettä ja vielä ku tulis yöpakkanen nii ois vähän jännitystäki elämässä. Sitä ku ei tunnu muuten olevan.
Kyllä täsä nyt on taas oltu jännän eesä ku tänän on kolmas päivä ettei jalan haava eritä mitään. Josko se pian ois sitte jo siinä kuosissa että ois turvallista saaha puukkoa massuun. Ei riitä että minä ootan katetrinlaittoa vaan dialyysissäki hoitajat kyselee että onko siitä ollu puhetta. On ollu vaan ku tilanne on mikä on. Niinku jäitä polttelis.

On tullu kaks päivää hörpittyä melko reippaasti kaikenlaista ja paino oliki dialyysiin mennessä 55.1. Ajattelin että no tuostahan 3.5l lähtee kevyesti vaan ekan tunnin (hoito kestää normisti 4h) jälkeen paineet oli 80/47 nii piti vähän himmata. Ei ne meinannu lähtä nousuun vaikka jalat nostettiin koholle vaan piti tiputtaa vähän, muistaakseni desi, keittosuolaa suoneen. Kotia lähtiessä paineet oli noussu 112/72 nii että pää piti kuitenki pystyssä. Nestettä poistettiin loppujen lopuksi 3l nii että ihan hyvin se sitte meni. Pitää nyt vaan tarkkailla juomisia enempi. Hyvä puoli on se että paino näyttäs taas vähän nousseen nii, ettei näemmä kannata kuivattaa alle 52 kilon.
Pissaa ei tuu enää ku reilusti alle 500ml vuorokaudessa. Sääli, pissaaminen ku on melko mukavaa, etenki ku se antaa löysiä nesterajotukseen. Tosin on siinä puolensaki ku ei tartte jatkuvasti huosta vessassa. Riittää ku aamulla ja illalla käy. Se niistä alapääjutuista.


Tarkemmin ajatellen, ei harmita yhtään että ei tartte juosta vessassa enää. Kuvittelepa tuohon metri lunta, pilkkopimeää ja pakkasta -25 astetta. Juuei.

Pittääpä alkaa tekeen kotihommia, ne ku jäi päivällä tekemättä  Tai sitte istahan sohvalle ja jatkan sukan kutomista. Sepä jää nähtäväksi.

Mukavaa iltaa kaikille ja muistakaahan pitää heijastimia! Ja koirille kans!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti