maanantai 18. elokuuta 2014

Pako kotivankilasta

Iltaapa iltaa. Pääsin eilen lomalle tästä mun kotivankilasta. Käytiin Sannan ja lankomiehen kans Ruotsissa ja tietysti Ikeassa. Ollaan myös otettu tavaksi käyä ruokakaupassa Ruottisa, ku sielä on jotai sellasia tuotteita mitä ei täältä Suomesta saa.
Noh, eilinen oliki melkonen seikkailu, ku muut oli mökillä nii hyppäsin aamulla bussiin täälä Oulussa ja ajelin Kuivaniemeen ja siitä ottivat mut kyytiin.
Kävi tietysti vanhanaikasesti, että ku mitään ei tartte, upoaa sinne kuitenki vähintään satanen. Niin kävi tälläki kertaa. Se, mitä on jonku aikaa aatellu Ikeasta hankkivani, oli loppu. Ettei voi sitäkään tarvetta syyttää rahanmenosta. Nooh, onpahan nyt taas romua vähän enempi.
Kotisairaalan kans oli sovittu, että soitan ku oon kotona. Oli sovittu, että ennen ysiä oon täälä. Puhelu tuli ku päästiin tullista Suomen puolelle ja koska kuuluvuus oli mitätön, tuli tekstari perään, että oonko kotona 19.30. No en perkele oo! Laitoin viestin takas, että oon viimeistään kasilta, ja niinpä olinki klo.19.50 kotona ja hoitaja tuli melkei samalla oven aukasulla sisään. Onneksi tää ahistelu loppuu keskiviikkona, jos ei huomiset labrat määrää toisin.

Huomena on siis labrat, ja niien perusteella päätetään jatko. Ei tässä oo enää mitään kummaa voinnissa, toivottavasti ei myöskään labroissa. Öisin vähän pittää vetää henkiä vähän tihiämmin, ku ahistaa henkiä, mutta seki on jo vähenemään päin. Ahkera pulloon puhaltelu tuottaa myös tulosta, ja keuhkoista on alkanu irtoaan limaa. Ois kuitenki kiva vetasta illalla astmapipusta avaavaa lääkettä ja mennä nukkumaan, josko tuota sais nukkua kokonaisen yön. Puuttuu vaan astmapiippu.

Huomiseksi on vähän ohjelmaa, mihin piti valmistautua kuorimalla perunat likoon. Ihmettelen muuten, että missä on tuore tilli? Sitä ei oo ollu naapurikaupasa ainakaan viikkoon, eikä olu eilen Ruotsin kaupassakaan. Onko ollu huono tillisato vai onko se vaan sattumaa?

Aletaanpa miettimän tuoreen tillin kohtaloa. Moikka!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti