maanantai 23. joulukuuta 2013

Hyvää joulua! God jul!

On aatonaatto ja ihmiset alkaa pikkuhiljaa rauhottua joulun viettoon. Nii minäki jahka käyn eka tyhjennyksessä dialyysissä.

Joululla ei oo mulle minkäänlaista uskonnollista merkitystä. Lähinnä se on yhteistä aikaa lähimmäisten kanssa, kun ei kellään oo kiire minnekään. Toki eläkeläisenä sitä aikaa on muullonki mutta työssä käyvillä läheisillä on nyt erillä lailla aikaa asettua aloilleen ku arkena. Se onki joulussa parasta, se että saahaan rauhassa olla, tehä yhessä, jutustella, pelaillaja höpötellä ja vaan viettää yhteistä aikaa.
Osalle ihmisistä joulu on ahistavaa aikaa, juuriki sen vuoksi että se yleensä vietetään rakkaitten parissa. Niin myös mulla. Anun kuolemnan jälkeen ei joulut oo olleet samanlaisia. Joka vuosi se sama ahistus tulee ja alkaa itkettää. Pahinta on se että ei saaha olla yhessä joulunakaan, vaikka nii pitäis kaiken järjen mukaan olla. Onneksi se on vaan tuo jouluaatto se kaikista pahin päivä mihin kaikki kulminoituu. Murehtimisen sijaan aion tänäki vuonna ottaa ilon irti joka hetkestä jonka saan viettää rakkaitten kans, ne ku jää tunnemuistiin ja niitä on kiva muistella myöhemmin. Ihan niinku lapsuuden onnellisia jouluja muistellaan nyt, vanhana, (köhöm, vanhempana siis) muistellaan näitä kuitenki ihan onnellisia ja merkityksellisiä mutta erilaisia, jouluja sitte vielä vanhempana.


Minä lähen pian dialyysiin ja sieltä suoraan mökille. Toivotan kaikille oikein rauhaisaa, lämmintä ja läheisrikasta joulua! Och samma på svenska.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti