torstai 12. joulukuuta 2013

Uus katetri ja sama vanha clostridium

Terkut sairaalasta!
 Eilen poistettiin katetri ja hyvä nii, koska illalla nousi kuume.
Toimenpide rehtiin paikallispiudutuksella ja oli kovasti epämukava. Puudutis oli vajavainen jotenka välillä kirpas mello mellevästi. Toimenpide ei onneksi kestäny kauaa mutta sen verran jäi mieleen että tänään aamulla jännitti kovasti mennä uuen  katetrin laittoon. Yritin jopa että se ois laitettu humaauksessa (lyhytaikanen tai kevyt nukutus) mutta lääkäri oli sitä mieltä ettei.ammuta hyttystä tykillä. Noin niinku vertauskuvallisesti.
Laitto meniki hyvin ku lääkäri jututti mua koko ajan. Sanoinki välillä että hienosti harhautettu. Väitän että tää toinen kerta oli kivuttomamampi ku eka kerta juhannuksena. Niin tai näin, toivottavasti tämä toimii ja pysyy bakteerittomana sen aikaa ku tarve vaatii.
Katetri on n.30-40cm pitkä ja menee sydämen oikeaan eteiseen. Sielä on kuulemma sellanen verilammikko mistä katetri saa riittävästi verta. Välillä tuliki rytmihäiriöitä jotka kuulemma meinaa sirä että katetein pää on oikiassa paikassa. No nii, se siitä.

Piti päästä kottiin tänään mutta halusivat seurata ettei tuo ala vuotamaan. Lisäksi mut laitettiin eristykseen ku maha on, yllätys yllätys, sekasin. Yöllä otettiin näyte ja noroa se ei oo ja clostridiumia ei oo vastattu vielä.

Ehottomasti parasta tässä päivässä oli kuitenki törmääminen potilastoveriin joka oli saanu siirron reilu kolme viikkoa sitte. Hän näytti terveeltä ja onnelliselta. Eilen mietinki että eipä olla satuttu yhtä aikaa syömään, meillä,ku oli ainuastaan perjantait yhteisiä hoitopäiviä.

Alan nyt nauttimaan privaattihuoneen eduista eli ottamaan päiväunet. Moidos ja voidaan hyvin!edit: Clostridiumihan se suolistossa jyllää. Uuh, saispa taas niitä ihanan kalliita lääkkeitä sen hoitoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti