keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Tutkimuksia ja ronkkimista

Tämän viikon dialyysit palautettiin ennalleen ku peruuntu se tämän päivänen katetrin laitto. Mukavaa sikäli että ei tuu tosiaan niitä pitkiä välejä hoitoihin.
Hoito meni mukavasti. Poisto oli 1.8l ja paineet kesti hyvin. Annettiin Vancociniä vaikka se piti lopettaa maanantaihin. Syy moiseen oli se että  nyt ohjelmassa on sellasia juttuja että tää kaulakatetri otetaan pois, annetaan reilusti antibioottia ja seuraavana päivänä laitetaan uus ns. tunneloitu katetri eli samanlainen ku tämä nykynen. Tämä toimenpide siksi että infektiolääkäri oli sitä mieltä että tuossa katetrissa elää bakteeri joka on kuitenki rauhallinen pääsääntösesti. Välillä se pölläyttää myrkkyjään nii että nousee lämpöä ja ehkä vähän bakteereja vereen. Nyt koitetaan siis tappaa se lopullisesti poistamalla sen pesä kehosta. Toiveissa on että bakteeri ei istuis enää siihen uuteen katetriin. Se ku on heti käyttövalmis, hoidetaan dialyysit parisen viikkoa sen kautta ja sitte jos homma on bueno, laitetaan vatsakalvokatetri.
Pitää käyä myös kardiologin luona ultrauttamassa sydäntä. Tarkistetaan ettei siellä läpissä oo mitään bakteereita tai jotai kasustoa joka kuulemma näkyis ultrassa jonain häntinä. Sen lisäksi tuli passitus hammaslääkäriin. Mulla yks vanha paikka vaihettiin uuteen muuan viikko sitte ku sielä oli jotai tuntemulsia. Ei ne tuntemukset poistuneet vaihdon myötä jotenka seki pitää kattoa uuestaan. Ei siinä näkyny kuvissa kyllä mitään mutta jospa se on nii pientä ettei näy, ku ei se tunnukaan ku sillon tällön. Lääkäri kyllä sano että se bakteeri mikä löyty pari viikkoa sitte, ei ollu tyypillinen suussa elävä bakteeri. Mutta että kaikki mahollinen tutkitaan mistä lämpöily vois johtua koska jostainhan se on merkki. Taitaa siis olla luvassa reilusti hubaa vuodenvaihteeseen.

Tänään oli vähän tylsää ku ei nukuttanu valmiiksi. Tapoin aikaa leikkimällä puhelimella ja kuutioidessa maailman menoa. Otin tietysti pakollisen Boring-kuvan.Siinä köllötellessä aloin kaipaamaan uudehkoa hankintaani. Dialyysiin lähtiessäni olin jo laittamasa sitä kassiin mutta en sitte laittanu ku ei ollu asianmukasta suojaa sille. Pitääki huomena käyä katteleen kaupungilta moista. Ehkä se vielä päätyy tänneki esittelyyn mutta en uskalla luvata mitään.

Tuohon vastapäätä on avattu ruokapaikka ja kaveri sano että se on intialainen. No minä hekumoimaan intialaisella ruualla ja pari päivää mietiskelin ja eilen sitte riemu rinnassa luistelin sinne hakemaan ruokaa. Pettymyshän se siitäli tuli ku ei sielä ollu ku pizzaa, kebabia ja salaattia. Salaattiin sentään sai korma-kastiketta mutta ei sielä mitään perinteisiä inkkariannoksia ollu. Kysyin vielä myyjältä, ajattelin että niillä on tiskin alla joku kattila mua varten mutta ei. Ilmotin kohtalokkaasti että Ei kiitos, en ota sitte mitään ja poistuin (kottia syömään leipää. Voi kyynel). Niinpä tänään hoidosta tullessa hain lohitikkaa Oikiasta Intialaisesta Ravintolasta. Ihanaa, nami nami mässyä. Tänään on ruoka taas maistunu melko reippaasti. Ennen hoitoon menoa söin leipää ja kahvia, sairaalassa päivällisen ja sämpylän, joita oisin kyllä syöny kaks mutta taas sielä pihtailtiin ruokaa. Teki mieli sanoa että ekkö nää tajua että oon alipainonen ja lihotuskuurilla vaan aattelin että jääpä enempi tilaa noutoruualle. Sitte kuitenki loppujen lopuksi ne loput sämpylät vietiin takas keittiöön ja sieltä tod. näk. roskiin ku ne ois saaneet hyvän loppusijoituspaikan mun vyötäröltä.

Mukavaa loppuiltaa ja muistakaa nauttia ruuastanne! Moikka!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti