maanantai 17. helmikuuta 2014

APD-koulutus vol.1

Nyt on eka APD-koulutus takana. Aika hyvin muistin juttuja 15.5 vuojen takaa. Kone näyttää ulospäin täsmälleen samalta ku ennenvanhaan. Kuulemma on jotai muutoksia tullu mutta ne ei oo juurikaan vaikuttanu ulkonäköön. Nykysessä on korttipaikka minne ohjelmoiaan hoitotiedot ja polille mennesä otan van kortin mukaan ja sieltä näkkyy kaikki tarpeellinen. Iisiä. Just paselin tekninen mulle ku koneessa on viis nappia; jatka, pysäytä, enter ja nuolet ylös ja alas. Pitäs jäähä mieleen. Täsä on kuva ekasta koeajosta tänään.
Tänään kone käytti kolme kertaa 1800ml ja sisällä kukin satsi oli 41min. Niillä saatiin ulos reilu 800ml mikä kertoo siitä että mulla on nopia vatsakalvo. Oon huomannu saman kotona ku esim. tää normi pussi saa olla sisällä 4-6h ja jos menee yli 4.5h, alkaa neste imeytyä takas kehoon ku poistuma on huono tai saattaa jäähä miinukselle. Ehkä konehoito on mun päivärytmiin ja mun vatsakalvolle se just paras hoito. Ainaki elän siinä uskossa mutta aikapa sen näyttää lopulta. Jatkossa ohjelma tulee oleen erilainen mutta kerron siitä sitte ku se on ajankohtasta.
Sähkäri ei oo vieläkään käyny mutta sairaalan sosiaalihoitaja toimitti asiaa tänään ja eipä menny ku sekentti ku tulin kotia, soitti sähkäri. Sovittiin että tulee aamulla kattoon hommat ennenku lähen sairaalaan. Pitää vähän kysellä jotai juttuja mökkiä varten.

Sellanen etappi on saavutettu tänään, että päsin viimisestä kaulakatetrista eroon! Nyt voin alkaa pitää taas rintsikoita. En oo pitäny niitä juhannuksen jälkeen ku on pitäny tunkia katetri piuhoineen rintsikoihin ja sillo tuntu että se jotenki on huonosti tai liikuttaa katetria nii että se juuri ärsyyntyy. Toinen juttu tietysti on se että mahtuuko ne päälle. Ei sillä että tissit ois kasvanu vaan ympärysmitta on saattanu vähän suureta. Jokainen tietää miltä tuntuu ja näyttää ku rintsikat ei istu kunnolla.
Huomena on pitää käyä sydämen ultrassa. En tiiä miksi tai että kuka sen on edes tilannu mutta haluan uskua että se ois siirtolistaa varten. Aiemmin syksyllä ku kävin ohituksen jälkeen kontrollissa, sano se kardiologi että sen tiimoilta ei tartte tulla enää kontrolliin jotenka oisko tää nyt siirtolistaa varten. En tiiä, seki selviää huomena. Määki jo ihan into piukasa selitän siirtolistasta vaikka ei oo ees tietoa pääsenkö koko listalle.

Tänään otettiin melkosesti näytteitä. Tärkeimpinä niistä jäi mieleen kalium, joka oli 4.2 eli hyvä. fosforin määrää en muista mutta hyvä oli seki, urea oli hyvä eli hoito putsaa riittävästi, hb 114 ja kolesteroli 2.8. Melko matala, sanoisinko. Ja tuo on siis kokonaiskolesteroli. Otettiin myös kakkanäytteet ku maha elää taas ihan omaa elämäänsä. Sittä en kerro sen enempää.
oon ollu kovasti väsyny koko päivän ja päivällä paleli ikävästi. Nyt ei maistu ruoka ja on melko etova olo. Mitä lie flunssan tynkää tms.

Nyt kuitenki sohvalle ja ootteleen iltapussin vaihtoa ja sitte nukkumaan. Moikka!

7 kommenttia:

 1. Sellanen päivä. Me käytiin korjauskerhossa. Ens kerralla räppään urakasta kuvan ja hiihtoloman jälkiviikkoina roudataan se kotikeittiöön. Mitä sähkäri sano mökkiolosuhteista, muista kysyä.

  VastaaPoista
 2. Hyvältä kuulostaa, mahtavaa! :)

  Tosta sydänultrasta tuli mieleen että viimeisellä Intian reissulla sain jonku vatsapöpön ja menin sairaalaan pyytään lisänesteytystä varmuuden vuoksi että siirtoelin ei pääse kuivahtamaan. No, nepä laitto mut myös sydänultraan ja tänäpäivänä ei ole selvinnyt mulle tai Suomen lääkärilleni miksi ;) Sillees mielenkiintonen kokemus että hoitaja ultrasi ja lääkäri istui huoneen toisella puolella, selkä minuun päin ja nenä kiinni näyttöruudussa antamassa ohjeita mistä haluaa nähdä lisää, Intiassa kun mieslääkärien ei tule tulla hiplaamaan vieraita naisia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa ne halus kattoa miltä skandinaavinen sydän näyttää :D

   Poista
  2. Saattaapa vakuutusyhtiön maksusitoumuksellakin olla osuutta asiaan, sairaala halus ottaa musta kaikki irti dollarin kuvat silmissä. No hyvähän se sillees oli että kuulin itsekin sydämen olevan ok ;)

   Poista
  3. Osansa asiaa saattaa toli olla myös vakuutusyhtiön maksusitoumuksella, josta sairaala halus mahdollisimman paljon irti dollarin kuvat silmissään ;) Vaikka hyvähän se sillees mullekkin ole että kuulin sydämen näyttävän ihan terveeltä :)

   Poista
  4. Häh? Eka viesti avas error-sivun mutta tuli siitä huolimatta perille... En saanut sitä itse poistettua, soriiiii :D

   Poista
 3. Tämmösiä nää koneet on, ei näitten ajatuksenjuoksua voi ymmärtää. niinku ei senkään APD-koneen millä harjottelin. Yritettiin ohittaa yks vaihe vaan kone ei antanu ohittaa kunnes yhtäkkiä sitte antoki. Toinen hoitaja sano että joo, tää on tämmönen. Joskus se hyväkyy ja joskus ei. ohjekirjasa pitäs olla sen ohituksen kohalla ohje "yritä muutaman kerran koska joskus käsky toimii ja joskus ei"

  VastaaPoista