tiistai 11. helmikuuta 2014

Misä on talavi?

Oon aina tykänny tästä osasta vuotta. Ku aurinko alkaa paistaa, on lunta eikä pakkanenkaan oo haitannu. Mitä on tämä tämän talvinen kurakausi? Misä on lumi? Entä pakkaset? Puhumattakaan arskasta! Räntää pukkaa taivaalta ja mun hc-talvikengät on edelleen naftaliinissa ku ei niitä oo tarvinu. Aurinkoa näkyy ainoastaan Aurinkomatkojen toimiston ikkunassa. Tämmönen on vallitseva näkymä lumitilanteen osalta, ku se vois olla kauniin valkonen, runsas ja aurinkoinen. Nii, ja tätä kuvaa on vielä kirkastettuki.
Kävin siis kaupungilla päivällä. Apteekissa tilaamassa nesteitä. Apteekin täti sano että mun tapaus on mielenkintonen ku saa tehä vähän poikkeavia töitä. Niinku esim tilata satoja litroja dialyysinesteitä ja järjestää niille kotiinkulketuksia, räknätä tuhansia ky:itä insuliinia ku tavallisesti asiakkaitten ostokset pyörii siinä alle sadan kappalemäärissä. Vielä kehu nua ihanaksi asiakkaaksi ku tiiän ite nii hyvin omista lääkemääräyksistäni. Kenties mää oon myös tuottava asiakas apteekille. No, asia saatiin hoidettua ja nyt ootan kymmenien laatikoiden laskeutumista kotiplaneetalle.

Kävin syömässä Oliviassa. Sen kunniaksi että kalium oli matala ja lääkäri jopa tarjos eilen että pitäskö laittaa kalium-tabletteja kuuri että arvo nousee. Minä siihen että ei tartte, saan ne kyllä nousemaan ihan kotikonstein. Vähän enempi salaattia, hedelmiä, kahvia ja ruisleipää. Ehkä myös Kismet jääkapista ni lähtee se nousuun. Syksyllä ku ravintoterapeutti kävi jututtaan mua, oli se liikaa että laitoin leivän päälle salaattia, kinkkua ja tuorekurkkua. Kaliumit nousee, kaliumit nousee, varoteltiin. Niinpä oon syöny leivät yhen kasviksen kans mutta tänään ostin punasipulia jota laitan leivän päälle, salaatin lisäksi. Ihan ruhtinaalliseksi käy tää elämä pussihoidolla. Vielä ku joku helpotus tuohin nesterajotukseen nii avot! No joo, in my dreams.

Asuin monta vuotta tuossa nurkan takana ja ihmettelin isoa naakkaparvea joka lensi talon yli, kovasti metelöiden aina iltapäivällä. Tänään ne pysähty levähteleen tai muuten vaan pällisteleen nosturin vaijereille. Otin pikku pokkarilla kuvan joka on melko surkia mutta kyllä siitä huomaa että vieri vieressä istuu naakkoja. Komia ilmestys se oli ja etenki ku lähtivät lentoon siitä. Kuvan voi klikata suuremmaksi.
On ollu mukava ja toimelias päivä, jos vertaa edeltäviin viikkoihin. Kyllä tää tästä helpottaa ens viikolla. Ja voi olla että mökilläki käyään loppuviikolla yöpymässä. Se ois kiva.
Pitää alkaa katteleen yösijaa. Moikka!

1 kommentti:

  1. Mukava lukea näitä sun juttuja, kun olet niin hyvässä kunnossa ja hyvällä mielellä :)

    VastaaPoista