tiistai 4. helmikuuta 2014

Kurkistus pintaa syvemmälle

Se, joka ei halua kattua mua mahottoman syvälle silmiin, älköön jatkako tämän lukemista.

Tänään on ollu erityisen pitkä päivä ku aamulla kävin silmälääkärissä. Aika oli 7.30 nii sanoisinpa että aamuyötä se vielä mun mittarilla on. Katottiin näön tarkkuus ja yllättäen tuo silmä jossa on ollu niitä vuotoja, oliki tarkkuudeltaan parempi. Nii, kyllä sillä näkee sillo ku ei oon sitä höttöä tarkan näön alueella eessä lillumassa.
Otin kuvat näytöstä missä on tänään otetut kuvat molemmista silmänpohjista. Tässä on vasen silmä.
Nuo valkoset alueet on laserin jälkiä. Parikytä vuotta sitte silmänpohjia laseroitiin jottei pääsis uudissuonia kasvamaan ja niitä jo kasvaneita poltettiin pois. Ne ku aiheuttaa noita verenvuotoja herkästi. Tummat pienet kohdat taas on arpikudosta. Tää silmänpohja näyttää kuulemma rauhalliselta vaikka onki vähän epämääräsen näkönen. 
Tässä taas oikian silmän vastaava kuva.
Oikiaan ei nääkään läheskään yhtä hyvin ku siellä lilluu sitä hyytynyttä verta ja sellasta höttöä. Vasemmalla oleva tummempi alue on sellanen verinen juttu joka liikkuu silmässä ja jos se sattuu tarkan näön alueen eteen, ei silmällä nää mitään.
Tilanne on sikäli hyvä että selkiytymistä on tapahtunu paljon ja nyt vaan ootellaan että luonto hoitaa loput. Seuraava aika tulee alkukesälle joten katotaan miten sitte on. Jos vuotoja tulee, pitää ottaa yhteys sairaalaan.

Oon tässä pantannu juomisia tältä päivältä. Nestetasapaino on tällä hetkellä 1.15l miinuksella. Pitäis alkaa painon olla jo normaalissa. Tänään se oli 53.1 aamulla. Laitoin varalta vahvan nesteen vatsaonteloon äsken, josko tuo poistais näitä mitä tässä aion illan mittaan juua. Yöksi sitte fysioneal joka mulla ei kauheen hyvin poista, muutamia desejä vaan. 
Elän siinä toivossa että ku saan sen yökoneen, kaikki muuttuu paremmaksi. Johtuen mun iltapainotteisesta syömisestä ja ku kone tosiaan nimensä mukasesti, poistaa nesteet ja kuonat öisin.

Aamulla vähän siivoilin ja nakkelin romuja vaatehuoneeseen. Kad vain, ovikello soi ja sisään asteli kolme miestä ilmastoinninputsausvehkeineen. Sääliksi kävi sitä poikarukkaa joka joutu vaatehuoneeseen sinne tavaranpaljouden keskelle tikkaineen. Ois ainaki ollu pehmeä lasku jos ois tippunu portailta. Aikovat tulla huomena uuestaan. Kuulemma pitäs tuon melko äänekkään ilmanvaihdon ähän vaimentua noilla toimenpiteillä. Toivottavasti, sillä tuo pitää melkosta ääntä tavallisesti.
Lisäksi kaveri kävi sekunnin mittasella vierailulla, hakemassa Hapitsusta tuomani sätkäpaperit. Täkäläinen tapa on hankkia sätkäpaperit Haaparannasta ku sellanen laatikko missä on 50kpl niitä toista euroa maksavia paketteja, maksaa n.8€ Ruotsin puolella. Ei siis paha ollenkaan jos polttaa sätkiä. Muistutan vielä että minähän en enää moista harrasta. 25 vuotta oli ihan riittävästä ja nyt on menossa kolmas savuton vuosi. Oon nii ylypiä ittestäni ku lopetin sen ja suosittelen jokaselle joka ähänkään empii. Lopettaminen on paljo helpompaa ku mitä vois kuvitella. Toki siinä ku toivotin kaverin peremmälle, pyysin ottamaan mukaansa nestelaatikon joka eilen jäi eteisen lattialle taksikuskin toimesta. Kaikki tilanteet käytän kyllä törkiästi hyväkseni.

Sillo 16v sitte ku olin dialyysihoidossa, monesti sattu okapäihin sillai jännästi. Kutsuin sitä juilimiseksi. Niinku ois revitty nolempia olkapäitä kahtaalle. Luulin että se johtuu siitä että oon vetäny itteni liian kuivaksi mutta se kuulemma johtuu siitä jos nestepussin mukana laskee ilmaa vatsaonteloon. Pitänee paikkansa sillä juilimista ei oo tällä kertaa ollu yhtään. Nyt ku jo ohjeissa sanottiin että letkusta pitää laskea ilmat pois ennenku nesteen sen laittaa sisään.
Juilimisesta tuli mieleen että keväällä sattu toisinaan vasempaan olkapäähän ja söin nesteenpoistolääkettä, kuvittelin että oon taas syöny niitä liikaa ja kuivunu. Myöhemmin sitte selvis että se oli oire tukkeutuneesta sepelvaltimosta. Ihmettelin kyllä joskus että oudosti vaan toista olkapäätä juilii eikä molempia niinku ennen. Oppia ikä kaikki.

No nii, se tästä päivästä. Nyt alan suunnitteleen ruokahommeleita. Aamukahvit vois keittää, vai pitäskö sanoa että päivän ensimmäiset. Niin tai näin, son moro!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti