keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Lehmiä ja ihmiskokeita vol.2

Taas meni kaks päivää mukavan joutusasti. Eilen oltiin hiihtolomalaisen kans kaupungilla humputtelemasa. Käytiin syömäsä ja mahat täynnä lyllerrettiin Stokkalle katteleen kauniita tavaroita ja esillepanoja.
Mää tykkään lehmistä, ainaki näin etäämmältä ajatellen. Niisä on jottai riittävän yksinkertasta ja rauhallista. Mikä sen lepposampaa ku makoilla laitumella ja välillä mutustaa herkullista ruohua. Noh, tämä on vaan mun mielikuva mutta lehmät on kivoja. Siksipä meinasin lentää persiilleni ku bongasin nämä söpöliinit seisoskelemasta hyllyllä:
I-H-A-N-A ! Miten pikkutarkkaa ja siistiä jäläkiä!
Miten hienua väri-ilottelua! Kerrassaan upeita!!
Kattokaa nytte! Onko ihania, onko?

Näitä käyn varmasti ihaileen monta kertaa ja kuviaki tulee ihan vissisti lisää! Ihania pikku mehmuja.
Ei mua sitte enää oikei paljo muu kiinnostanukaan nii mentiin sitte vaatekaupoille, se ku on sellanen takuuvarmasti kiinnostava kauppa nuorisolle. Sieltä ei lähettykään ihan tyhjin käsin, toisin ku lehmälaitumelta.
Mukava iltapäivä kaikkinensa ja aina nii piristävässä seurassa.

Eilen tuli juotua melko reippaasti, n.2000ml. Mulle se on paljon ja myönnettäköön että ilolla hörpin kaikkia ihania juomia; soijakaakaota, limukkaa, mehua, mustikkasoppaa, kahvia ja vettä. Ihanaa! Tein nimittäin testiä että miten keskivahva dialyysineste poistaa ku oon juonu reippaammin. No eihä se oikei poistanu. Aamulla poistoa oli 580ml ja se on melko vähän. Päivän aikana sisällä ollu Extraneal ei tullu kokonaan illalla ulos ja siitäki jäi n.150m,l sisään. Niinpä sitte tänään silmät oli turvoksissa ja paino 54. Vaihdoin päivällä sairaalareissun jälkeen uudet Extranealit sisään ja siinä poistuki sitte litran verran. Nyt ollaan melko lähellä kuivapainua, jos ei oteta huomioon tän päivän syöntejä ja juonteja. Ens yö menee normisti keskivahvoilla. Mitä tästä opimme? No sen että jos aikoo juua yhtään enempi ku 1500ml, on vaihettava päivällä pussi. Pitää testata tuo vahvan nesteen käyttö yöllä, miten se poistaa. Mut on kyllä peloteltu sen verran hyväksi vahvan nesteen käytössä että ehkä mieluummin jätän käyttämättä. Mutta tieteen ja kokemuksen nimissä kai seki pitää koittaa.

Tännään kävin röntgenisä ja ultrattiin maha. Sappirakossa on joko polyyppi tai jotai lietettä. Kivi se ei kuulemma oo eikä nuokaan mitään vakavaa oo, kuhan nyt näkyivät. Hyljinnänestolääkkeet on sellasia että ne voi aiheuttaa kaiken maailman patteja sinne tänne. Mm. rinnassa mlla on ollu ja on edelleen jotain patteja. Ne on kuvattu monesti ja on otettu pari kertaa neulanäytteet mutta ei niistä oo löytyny mitään. Huuleen kasvo patti joka leikattiin pois muuan vuosi sitte. Kohdun seinämässä on ollu kystia mutta niitäki tulee ja menee eikä niitä edes välttis tunne, niinku en tuntenu minäkään. Mutta että ei tartte hermoilla jos jostain jotain liikakasvua löytyy.
Mahasa on kaikki hyvin eikä oo mitään estettä uuelle siirrolle. Iiks! Jeeeeesss!
Äitiltä saamani munuainen on oikialla lantiossa, lonkkaluun suojissa. Siitä on lyhyt matka virtsarakkoon ja isot suonet mene vierestä nii että se on ollu helppo sinne laittaa. Omat munikset mulla on edelleen omilla paikollaan mutta ne on aikojen saatosa surkastunu. Kooltaan ne on 6.5 ja 7cm ku siirre on 11.5cm. Lääkäri katto siirteenki ja sano että sinne ei mee ollenkan diastolista virtausta mutta siirteen sisällä sitä on. Eli sinne menee verta vain sydämen työntäessa ku normisti pitäs jatkuvasti veren virrata. Täsä hieman epämääränen kuva siirteestä. Eri värit kuvaa veren virtaussuuntaa.
Moni kakku päältä kaunis ja tämä kakku näyttää sisältä tälta. Nuo jutut ei sitte oo nuijapäitä, mitä tuola näkkyy joten ei edelleenkään mitään paljastuksia!

Vielä yks ihanuus tähän ja sitte riittä tältä erää.
Mukavaa loppuiltaa kaikille ja moikka!

3 kommenttia:

  1. Mitä ne on pelotelleet siitä vahvan nesteen käytöstä? Mulla ei sellaista koskaan mennyt niin en ainakaan muista ovatko maininneet sen negatiivisia puolia. Aina pitää kysellä että oppii ;)

    VastaaPoista
  2. Oon aiemmin tehny vuojen vatsakalvodialyysiä ni mun kalvo on jo kulahtanu. se vahva kuulemma entisestään kuluttaa sitä. Tollasia argumentteje on käytetty ja en oo käyttäny ku yhen 2.5l pussin yhtenä yönä ja se kyllä poisti ihan hyvin. Ei täsä kyllä oo ollu oikei tarvettakaan suuremmille poistoille ku joku balanssi on löytyny :)

    VastaaPoista
  3. Okei, hyvä tietää. Ja hyvä että balanssit kohdillaan sulla :)

    VastaaPoista