maanantai 3. helmikuuta 2014

Kaikkien turvonneiden ystävä, hemodialyysi!

No nii. On maanantai ja olo taas mukavan kevyt. Tai normaali pikemminki.
Soitin aamulla dialyysiin ja pyysivät tulla näyttäytyyn päivällä. Menin sovitusti ja kävin ensi töikseni dialyysin puntarilla, sillä millä oon itteni tottunu punnaamaan ja joka aon ollu mun alttari viimiset puoli vuotta. Vaaka näytti 57.1 kun tavallsisesti tavote- eli kuivapaino on ollu 51.8, sillon ku kuljin hemodialyysissä. Äkkiseltään siis näyttää että n. 5kg ois nestelastia päällä. Sitä me sitte siunailtiin parin pd-hoitajan kans ja tultiin tulokseen että parhaiten nesteistä pääsee eroon hemodialyysillä. Onneksi on vielä katetri rinnasa nii että voi nopsaa hoitaa ne pois. Niinpä menin makoileen ja suunnitelmissa imasta kolmessa tunnissa neljä litraa pois. Muistin siinä köllötellessä että mullahan on 1.5l aamulla laitettua dialyysinestettä sisällä ja joka on varmaanki imeny sellasen 500ml itteensä. eli poisto tipahtiki kahteen litraan. Paineet kerkes laksemaan niinki alas ku 67/43 ja vajaa kaks tuntia alotuksesta, lopetettiin hoito.
Sain mukaan vahvempaa nestettä jolla lähtee enempi kropasta nesteitä mutta sitäkään ei saa käyttää ku korkeintaan yhen pussin päivässä. Jospa se nyt riittäis hoitamaan tän tilanteen. Nesterajotuksenki mulle antoivat vaikka koitin kaikin keinoin välttää sitä. Eipä silti, en mää mikään kauhee lipittäjä ookaan mutta oishan se kiva juua sillon ku janottaa. Pitää olla nyt nii kauan tarkkana että tuo viiminenki kilo lähtee pois ja sitte alkaa kattoon miten se balanssi pysyy. Alkuun nautin siis litran nesteitä ja ku saan painon normiksi eli loputki nesteet kehosta, on se n.1500ml/vrk. Onhan se enempi ku ennen (1200ml/vrk) että lohtu sinänsä. Elän uskossa että sitte ku saan sen yökoneen, tää helpottuu entisestään. oon iltapainotteinen syöjä ja yöllä ku neseitä on eniten, kone hoitaa ne aamuksi jätevesilaitoksen huoleksi.

Täsä ku on nyt mielesä lähinnä nämä dialyysihommat, kaikki muu tahtoo unohtua. Aamulla ku heräsin, ihmettelin että mikä kauhee hurina täältä pirtin puolellta kuuluu ja ku nousin kattoon, oli se tuo tuuletussysteemi jokahuusi. Muistin että täälä tehään jotai huoltotöitä, tulihan siitä pari lappuaki joskus, ja että mun pitää muistaa ite pestä liesituulettimen joku osa ja raivata itetuuletusaukoille. misähän niitäki lienee, en tiiä. Toinen asia on, löysin samalla ku hain noita ilmanvaihtojuttuja, että tää nettiyhteys joka on asukkaille ilmanen, vaatii kirjautumaan. Muuten tää katkastaan tarpeettomana. Mitähän vielä... Toivottavasti en oounohtanu mitään kovin tärkiää. Haitariläksyäkään en oo soittanu vielä kertaakaan. Se asia pitää kyllä korjata sillä ei niitä opi jos ei treenaa. Jotai sormituksia voi tehostaa muistamaan ajatuksen voimalla mutta sujuvuus vaatii soittamista. Nii on kiireistä tämä elämä nykyään ettei kuvia kerkiä ottamaan. Tsorge vaan ja katotaanpa jpku toinen päivä sitte. Moikka!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti