tiistai 17. kesäkuuta 2014

17.6.2013 ja 2014

No nii. Kävin tännään pd-polilla ja se oliki hyvä reissu.
Ensinnäki, kuivapaino pyörii nykyään siinä 59 tienoolla,  että ihan hyväsä lihasa ollaan. Labrat oli muuten hyvät, kutta kalium oli vähän koholla eli 5.0 ku yläraja on 4.8. Saattaa olla että olin syöny parina labroja edeltävänä päivänä uusia pottuja, liottamattomia tietysti. Kalium laskee herkästi ku vähän kattoo, mitä suuhunsa tunkee. Hb 114 ja muutamat kokeet, mitä dialyysipotilaalta aina seurataan, oli ihan jees. eli ei valittamista.
Dialyysiin tehtiin sellanen muutos, että kuuden kierroksen sijaan niitä tulee jatkossa 5/yö ja yhen dialyysin hoitoaika pitenee parikymmentä minuuttia. Josko sokerin vähäsempi saanti tasottas verensokeria. Lisäksi sain reseptin insuliinia varten, jonka laitan suoraan dialyysinestepussiin. Laskin, että ku nestettä mennee yössä n.10l ja sokeripitoisuus on 22.7, ois se 113ky/5000ml nestepussi. ja ku tarve on 0,5/10g hiilareita, insuliinia pitäs laittaa 57ky/pussi. Pittää varmistaa tää vielä joltain, etten tapa ittiäni insuliinin yliannostukseen. Alotan kuitenki varovaisesti ja nousen yöllä mittaamaan sokereita.
Oon kovasti toiveikas, että sokerit sais nyt ees johonki malliin. Ärsyttää ku koko yön janottaa ja aamulla ku irrotan itteni koneesta, pittää ekana mennä juomaan. Vähän ku jatkais peittua leikkaamalla yläpäästä pätkän ja ompelemalla se alapäähän.

Kävin kaupungilla asioilla ja tulin kotia ottaan tirsat. Kaks tuntia kötällään teki kyllä hyvvää. Muuten ilta on menny täsä ihimetellesä.
Lopusa on pieni pätkä vuoden takasista tapahtumista. Moikka vaan ja katellaan taas!


17.6.2013
Aamulla kasin aikaan pääsin päikkäpolilta tarkkailuosastolle. Ensitöikseni laitoin viestin äitille, joka oli yöllä lähetny kotia nukkumaan. Isälle ja Sannalle, joka oli lähteny perjantaina lankomiehen kans Keski-Suomeen, tarkotuksenaan jatkaa viikoksi merelle Turun saaristoon ja sieltä suoraan Japaniin, käymättä välillä Oulusa.
Asetuin taloksi, mikä oli turhaa. Siirsivät nimittäin hetikohta eristykseen, ku epäilivät tarttuvaa mahatautia. Nestettä oli tiputeltu edellisestä illasta alkaen ja pissa huilas vielä normaalisti. Ruoka maistu ihan kohtuuella, toki kiva oli syyäki ku se valmiina etteen kannettiin. Eikä eristyksesä oikei ollu muuta ootettavaa, ku lääkärinkierrot, ruoka ja vieraat.
 Äiti kävi kattoon iltasella ja isä soitti, että tulee huomena Ouluun. Aiko majottua mun asuntoon siksi aikaa ku oon sairaalassa, sieltä ku pääsee kattoon helposti.

1 kommentti:

  1. Mukava tuo kaks kuvaa -kerronta, vai miksi tota sanois. Paljon, huh huh, jännää eessä.

    VastaaPoista