keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

18.6.2013 ja 2014

Onpa ollu mukava päivä. Aamulla nukuin pitkään ja heräsin ku apteekista toivat nesteitä. Kävin kaupasa ja ystävä käväs istumasa vähän aikaa tuosa. Sitte lähinki ite kylään. Ystävän luo, jonka kans ennen oltiin paljoki tekemisisä, mutta  elämä vei meitä eri suuntiin. Istuin kyläsä melkei viis tuntia ja aika kulu kyllä lu siivillä. Oli kiva kuulla mitä kaikkia näihin vuosiin on mahtunu. Nyt on tarkotus pittää yhteyttä vähän tiiviimmin ku reilu kymmenen vuojen vällein.

Aamulla soittivat sairaalasta, että tehhään joku vatsakalvon nopeustesti. Ohojeet tullee postisa ja nimensä mukasesti siinä testataan, onko vatsakalvo kuinka nopia suodattaan kuonia ja sen mukkaan sitte tehhään hoitoja.
Eilen ku vähennettiin kierroksia yhellä ja yhen kierroksen aika vähän piteni, oli poisto aamulla meleko surkia, vajaat 200ml. Päiväpussilla tuli meleko hyvin ulos ja yöksiki jää vähän poistettavvaa.
Insuliinia laitoin illallla 20ky/5000ml mutta sitä laitoin suosiolla lissää yöllä, n.2ky/l ja bolustinki n.5ky. Tännään koitan 30ky/pussi, josko se ois lähempänä totuutta. 16v sitte oon laittanu 40ky Actrapidia per 5000ml.Testataan, testataan.
Kuvia ei oo taaskaan mista laittaa. Voi minua laiskaa. No katotaan jussina sitte, josko jotai ilmaantuis.
Loppuun vielä viimevuotisia tapahtumia. Moikka!

18.6.2013
Isä ja äiti kävivät kattoon.
Illalla, ennen yöhoitajan käyntiä, alko toinen puoli kielestä ja huulesta tikkuilla, samoin sormet. Telkkarin teksti muuttu käsittämättömäksi kieleksi, josta en tajunnu tuon taivaallista. Hoitaja tuliki sopivasti iltakierrolle ja kerroin, mitä oli just tapahtunu. Matti Nykäsen näkönen hoitaja kävi mutkan ja tuli takas pissakupin kans, ja pyysi saaha pissanäytettä raskaustestiä varten. Minä ihimetteleen, että harvoin raskaus näin oireilee, ja mattinykäshoitaja siihen että juuei, vaan pian mennään kuvaamaan pää ja sitä varten pitää selvittää, ettei oo raskaana. Ihmettelin näytettä tiristäessä, että meleko vähän pissaa tullee. En kuitenkaan ajatellu asiaa sen enempi, ku näytteen verran sitä kuitenki sain ulos.
Nii siinä yön kähmäsä sitte käytiin kuvaamasa aivot vaa ei sieltä mitää erikoista löytyny, paitsi ehkä aivot. Noita aivoverenkiertohäiriöitä oli ollu edeltävän parin vuojen aikana useita. Kerran epäilivät että voisko ne olla jotain sydänperästä ja asia jäi siihen.
Nestettä oli tiputeltu tämäki päivä melke reilusti ja suunnilleen kaikki ruokaki oli uponnu, mitä etteen kannettiin.

2 kommenttia:

  1. Jotenkin tuntuu mukavalta käsitellä itsekin tuota sinulle tapahtunutta näiden muistelutekstien kautta. Oot tärkiä ja rakas vaikka yhteyttä pidetään mekin ihan liian harvakseltaan. <3
    - Ritutiina

    VastaaPoista
  2. Täälä ku pyörit, nii käyään vaikka torilla kaffilla, jos eivät tee luistelurataa sinne pian :)

    VastaaPoista