tiistai 24. kesäkuuta 2014

24.6.2013

24.6.2013
Alkuviikosta alettiin puhumaan, että pitäsköhän tehä sydämen angiografia, ku ei tunnu hengitys helepottavan, vaikka nestettä poistetaan jatkuvasti. Tähän mennesä dialyysilla oli poistettu 12l. Asia jäi kuitenki siihen, sillä errää.
Iltapäivällä sanoin hoitajalle ohimennen, että ihan ku poskiontelossa ois jottain. Meni hetki nii lääkäri ruli tuomaan antibioottia. Kerto myös tilanneensa sellasen lääkärin paikalle, joka punkteeraa poskiontelot. Koitin vastustella, mutta lääkäri sai ylipuhuttua, että jos sydämestä löytyy mahollisessa angiografiassa jotain, on parempi, että oon kunnossa eikä oo tulehuksia päällä.

Sanna ja lankomies olivat rantautunnee mereltä ja olivat parraillaan Helsingisä. Huomena iltapäivällä lähtis lento Japaniin, ja nyt olis ilta aikaa. Niinpä oli tarkotus, että Sanna lentää illaksi Ouluun mun luo, ja lähtee illalla yöjunalla takas Hesaan jotta ehtii lennolle.
Kysyin henkilökunnalta, voisko Sanna tulla illaksi siihen ja olla niinki myöhään, ku jonneki ysiin asti. Se huone misä olin, oli sellanen tila missä oli kaks vuodepaikkaa. Sanoivat, että jos tähän tullee illalla viereen potilas, ei saa tulla vieraita. Toiseksi, mulle oli tilattu poskionteloiden punkteeraaja joka tuli viien aikaan.
Punkteeraaja tuli sovitusti ja puhisti molemmat poskiontelot. Laitto myös toiseen putken, jotta sitä voiaan huuhella myöhemminki. Mulle oli dialyysien aikana annettu verenohennuslääkettä meleko reippaasti. Dialyysikone on sellanen, että jos ei verenohennuslääkettä anneta, veri hyytyy letkustoon. Siitä syystä oli oikiaan silmänpohjaan tullu tanakka verenvuoto. Silmällä ei nähäny mittään, edes valo ei heijastanu läpi niinä alkuaikoina.
Punkteerauksen jälkeen kävi nii, että nenä vuoti verta viis tuntia. Vieruspaikalleki sattu tulemaan potilas, joten oli onni ettei Sanna tullukaan. Ois joutunu istumaan käytäväsä koko illan. Mua se tietysti harmitti, mutta olo oli nii kurja sen vuotavan nenän kans, että parempi oliki, ettei Sanna nähäny mua nii surkiana just ennen lähtyä. Sovittiin puhelimesa, että Sanna soittaa vielä aamulla.

Nenänkaivajalääkäri oliki hupasa tyyppi. Kerroin sille, miten täälä teholla kaikki tapahtuu sormia napsauttamalla. Niinku tää punkteerauski. Pari tuntia siitä, ku olin ohimennen sanonu poskiontelosta, oli jo antibiootti päällä ja nenä punkteerattu. Lääkäri sano, että sulla on tuo ranneke millä pääsee ilmaseksi kaikkiin laitteisiin. Totta tosiaan, kaikenlaista oli tehty ja paljo vielä eessäpäin.

Täsä on se hengityslaite. Tai se laite, joka avusti hengittämisesä, nimeltänsä cpap. Muistutin kuulemma jotai avaruusolita se härveli naamalla. Aivan kuten tämä mallihenkilöki täsä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti